Átvert a Nagymama !!!???


Zoltán György # 2005.02.08. 16:59

Az eredeti megállapodás írásban van?

A korábbi tartozásairól vannak még "emlékeitek"?

Örökösödési, vagy eltartási szerződésetek nincs? Csak a végrendelet?

Készíttetett új végrendeletet?

Mond fel a hitelt (ne törlesz tovább), aztán majd az utcán meggondolhatja magát, miután a bank felszólítja!

lackoo # 2005.02.08. 13:59

Na de szép a helyzet...
Ugy bánjuk már hogy segitettünk neki.

És mi a helyzet akkor ha ö távozik az élők sorábol,mivelhogy már ö nagyon idös ?
Mi nem vagyunk neki vérszerinti rokonai csak 1 huga van neki,ö kap mindent ?És mi lesz a tartozással?Én fizetem és a hugáé a lakás?

Sasfioka # 2005.02.07. 22:19

Akkor itt igazából "meg kellene venned" a házat...

Mindenesetre a végrendeletet kikényszeríteni nem lehet... Mivel te vagy az adós, a mama a dologi adós, így ha te nem fizetsz, még azt is megérheted, hogy - bár a mama háza elúszott -, de a mama perel a ház értékéért, elvégre ő a TE NEVEDEN FUTÓ hitelhez biztosított fedezetet, amit a bank kért. Az nem azt jelenti, hogy ő elbukta ha a bank igényt tart rá, mert rajtad polgári perben igenis bevasalhatja. Vagyis kétszer fizeted meg azt, amit egyszer sem szerettél volna...

Beszélj a nagymamával és keress egy ügyvédet. Ecseteld a lehetőségeket a mamának!

SF

lackoo # 2005.02.06. 22:43

Háát sasfioka pontosan ez a helyzet !!Ha nem fizetünk akkor viszi a bank a lakást és jön a nagyi sirni nekünk ,ha meg fizetem akkor potyára ugyanis a mama megmondta nem hagya ránk a lakást, ö meggondolta magát 1 perc alatt.Ha nem fizetem és megtörténik a bank végrehajtása utána meg már hiába sir nekünk ,hogy ránk hagya a házat csak fizesük mert a bank ugyebár érvényesiti a jelzálog jogát.

Tanácstalanok vagyunk nagyon....

Sasfioka # 2005.02.06. 20:12

Mivel a kölcsön jelzálog alapon jött létre, így a bank a jelzálogjogát érvényesíteni fogja. Vagyis a házat, mely a kölcsön fedezetét képezi, végrehajtja.
Persze lehet ettől eltérő rendelkezés is a hitelszerződésben, de nem hinném. Ez a legegyszerűbb és legtisztább módszer.

Viszont!!! Tudni kell, hogy amennyiben a bank a hitelszerződést felmondja, akkor vagy egyösszegben törlesztesz, vagy pedig a bank végrehajt. Vagyis ha nincs fedezet a törlesztésre, akkor a bank a házat el szeretné majd vinni. És ahogy Bubó mondta, a mama kopogni fog, hogy hát jaj jaj most mi lesz, viszont akkor már ott igazából nagyon sokat tenni nem lehet, max ha engedékeny a bank, és ki tudjátok sírni, hogy mégse bontson.

SF

Bubó # 2005.02.06. 18:39

Olvasd el alaposan a hitelszerződésed, esetleg kérdezz rá konkrétan a bankban, mi lesz, ha kihagyod a részleteket. A folyószámlavezető banknál ugyanis le tudod állítani a részletfizetést akkor is, ha az a bank lehívására teljesült ezidáig.
Szerintem, a második elmaradt törlesztő részlet után jönni fog a "mama", hogy felmondták a hitelt, segítsetek!

lackoo # 2005.02.06. 15:36

Énis igy gondolom de az ados az én vagyok meg a párom és szerintem elöször rajtunk akarják majd leverni a tartozást.

Kirby # 2005.02.06. 15:20

Nem értek hozzá, de ha a mama lakásán van a jelzálog, akkor ha nem fizetitek a részleteket, akkor az ő lakását árverezik el, vagy tévedek??

lackoo # 2005.02.06. 13:53

Segitsen valaki légyszives egy jo tanáccsal

lackoo # 2005.02.06. 10:33

Nagymama aki nem vérszerinti mamánk ,illetve a páromnak mondhatnánk ugyis semmi rokonság nincs köztünk ugy eladosodott , több millio tartozást szedett össze évek alatt .Mi az asszonyal segiteni akartunk neki mert a lakása elvesztése közeledett .Közös megbeszélés alapján felvettünk jelzálogot a lakásrára amenyiböl kifizetjük a tartozást de mivel hogy ő már elmult 65 éves ezért nem adott neki egy bank sem kölcsönt igyhát én és a párom lettünk az adosok a mama meg a dologi ados mert övé a tartozás és övé ugye a lakás is.A bank megis adta igy a kölcsönyt semmi probléma nem volt .A mamával ugy beszéltük meg hogy csak akkor megyünk bele ebbe az egészbe ha végrendeletet ir azonnal amiben a páromat jelöli meg örökösként .Ez igy lett megbeszélve de ahogy kifizettük a pénzt közölte velünk "MEGGONDOLTA MAGÁT" és nem hagy ránk semmit. Jol átvert és most már még ajtot sem akar nyitni nekünk .A törlesztö részleteket az én folyo számlámrol vonja a bank ahová rendszeresen érkezik a fiztetésem de a mama egy forintot nem hajlando adni a tartozása fizetésére.MIT TEGYÜNK ??? Ha nem fizetjük a tartozást mi történik??Minket már az se érdekel ha elveszi a bank a lakását csak ne mi adosok maradjunk a ...ban !
Segitsen valaki nekünk ,köszönettel Laci,Kriszti