állandó lakcím mire jogosít?

Szomorú örökös # 2022.10.27. 06:51

drbjozsef

Már ha biztosak vagytok benne, hogy egyik szállásadó sem írta alá neki a bejelentőt

Márpedig csak volt, aki aláírta:

Vanda 2022. 10. 27. 04.28
újra visszajelentkezett a tudtunk nélkül, a másik két tulajdonos engedte neki.

drbjozsef # 2022.10.27. 06:25

Vanda,

Fiktiváljátok újra a lakcímét, valamint tegyetek feljelentést hamis magánokirat felhasználásáért. Már ha biztosak vagytok benne, hogy egyik szállásadó sem írta alá neki a bejelentőt (és más okirata sincs, ami alapján jogosan jelentkezhet be, például bérleti szerződés).

Annyival azért kiegészíteném KBS-t, hogy ha a lakcíme odaszól, akkor a végrehajtó ott bármilyen vagyontárgyat lefoglalhat, ami VÉLELMEZHETŐ, hogy az adósé. Ennek ellenkezőjét annak kell igazolnia, aki a tényleges tulajdonosa az adott ingóságnak. Ha a végrehajtó igazolás hiányában olyat is lefoglal, ami nem az adósé, akkor a tulajdonosnak kell igénypert indítania.
(Egyébként a végrehajtó feltehetőleg nem viszi el az ingóságot, csak lefoglalja, de ha vállalják, a lakók őrizetében hagyja azzal, hogy nem adhatják el, és vigyázniuk kell rá.)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.10.27. 05:00

Ha az a kérdésed, akkor a végrehajtó természetesen csak az adós vagyontárgyaot foglalhatja.

Vanda # 2022.10.27. 04:28

Jó napot kívánok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Az lenne a problémánk, hogy van egy osztatlan közös tulajdonban lévő családi ház.
Van egy személy aki ide van bejelentve állandó lakcimmel, de nem itt lakik, nem tulajdonos. Ennek a személynek nagyon sok lejárt tartozása van, valószínűleg végrehajtóig, behajtóig is eljutnak vagy már el is jutottak az ügyei.
A tulajdonosok közül kettő már egyszer kijelentette innen, de újra visszajelentkezett a tudtunk nélkül, a másik két tulajdonos engedte neki.
A kérdésem az lenne, hogy ha végrehajtó, behajtó kopogtat van félni valónk, vagy nincs semmilyen következménye, hogy ide van bejelentve állandó lakcimre?
Próbáltam utána olvasni, de sajnos nem találtam egyértelmű választ. Nagyon megkoszonnem ha tudnának segíteni.

MajorDomus # 2015.07.29. 20:08

A bizonytalanság okkal kelt félelmet.

MajorDomus # 2015.07.28. 20:27

Ezen az alapon keresheti a következő (Lakással rendelkező) szerelmet.

MajorDomus # 2015.07.28. 20:00

biborka

Most a párodhoz ragaszkodsz vagy a lakásához?

Ha az első nincs, a második minek?

Bea1 # 2015.07.28. 11:10

az egyszerű az jó dolog?

a kérdező ezt kérdezte:

"Joga van hozzá,hogy szinte egyik napról a másikra kitegyen a lakásából?"

erre lett a válasz: igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.28. 10:30

Nem azért. Hanem azért, mert a rendőrség nem dönthet polgárok jogvitáiban.

Sonjasonja # 2015.07.28. 10:09

Ha nem akarsz elkoltozni, akkor hiaba hiv rendort. Ok is elmodjak, hogy nem tudnak kirakni, mert oda szol a lakcimkartyad.

Sherlock # 2015.07.28. 10:00

Bea, te olyan egyszerű vagy... Itt arról van szó, hogy keletkeztet-e jogcímet a bejelentkezés, nem másról.

biborka4040 # 2015.07.28. 09:42

Köszönöm.

Bea1 # 2015.07.28. 09:40

hurrá!!!! akkor én is kirakhatom a rokonaimat, akik be vannak jelentve hozzám, egyik pillanatról a másikra!!!!!!

ezt eddig miért nem mondtad????

riogattatok itt a lakáskiürítési perrel...

Sherlock # 2015.07.28. 09:27

http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…

26. § (5) bek., egyébként 26-28. §§

biborka4040 # 2015.07.28. 09:20

Köszönöm a válaszát.
Van esetleg olyan oldal,link ahol erről bővebben olvashatok?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.28. 08:54

Igen.

biborka4040 # 2015.07.28. 08:50

Üdvözlet.
Röviden a kérdésem.Prom lakásában élek negyedik éve.Időközben bejelentkeztem hozzá,tehát állandó lakcímmel rendelkezek.Milyen jogaim vannak,illetve,lehetnek-e?
Sajnos volt rá példa,hogy csúnyán összevesztünk,és az első,amit hallottam,hogy azonnal költözzek el,persze,nem ennyire szépen hangzott,mint ahogy most leírtam.Joga van hozzá,hogy szinte egyik napról a másikra kitegyen a lakásából?
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát.
Üdv.Krisztike