Társasház dilemmája.....


Kandi # 2005.04.14. 08:41

holdfeny!

Hasonlo tortent velunk is! Elvileg ugyfelkent bejelentkezhettek, sot, mivel szemben vagytok (ettol vagytok ugyfelek ) az epitesi engedelyt meg kellett hogy kapjatok, a haznak ra kellett bolintania, illetve, ha nem tetszett nektek (nyilvan indokkal, tehat szerintem nem lehet belekotni abba, hogy a homlokzat mintaja nem tetszik), akkor fellebbezhettetek ellene. Gondolom, ezt mar elbuktatok. :(
A perhez valoban 6 szazalekos illeteket le kell tennetek. Tehat, ha azt gondoljatok, hogy a lakas erteke mondjuk 2 millio forinttal csokkent, akkor a 2 mionak kell venni a 6 szazalekat, es azt be kell fizetni illetekken. Erdemes olyan ugyvedet keresni, aki nem ker elore penzt, hanem "sikerdijat" ker. Nekunk sikerult ilyet talalni.
Fu, nagyon erdekel az ugyetek, ha barmi eredmeny van, irjal legyszi!

Atina81 # 2005.04.06. 17:49

Járok közgyűlésre, jól fel is húztak. Csak ott senki nem merte kinyitni a száját rajtam kívül, aztán meg másnap mondták, hogy igazam volt. Szóval most megy a szervezkedés. A gond az, hogy más házak fele ennyi pénzből megcsinálják a javításokat, szóval semmi indoka annak, hogy 5800 Ft-ot fizessünk havonta. Ráadásul többen eddig sem bírták befizetni, nemhogy ezután! Köszönöm a gyors válaszokat! :)

derill # 2005.04.06. 17:42

Azon azért gondolkozz el, hogy lehet, hogy jóval többet fizettek, viszont az is lehet, hogy jó okotok van rá. Pl. rossz a födém, ki kell majd cserélni. Jó lenne, ha megnéznéd a közgyülési határozatot - ezek szerint közgyülésre nem jársz, viszont a határozatból kötelesek adni -, hogy miért hoztátok ezt a döntést, hogy emeltek.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

zsusz # 2005.04.05. 14:32

Kedves Atina81!

A közös képviselő szerintem nem határozhatja meg egyoldalúan a közös költség összegét, hanem azt az éves költségvetési javaslatba kell belefoglalni, amelynek elfogadásáról a közgyűlés dönt.

Szerintem a közös képviselőt a közgyűlés bármikor felmentheti.

Üdv: Zsusz

Atina81 # 2005.04.05. 12:49

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy a társasháznak, ahol élünk, egy bt a közös képviselője. Tavaly a közös költségünk 1000 forinttal emelkedett, most újabb 500 forinttal akarnak emelni. Így már 5000 forint felett kellene fizetnünk havonta. Ami egyrész nagyon sok - főleg a többi társasházhoz képest, konkrétan kétszer annyi, mint a lakásszövetkezetnél. Abban kérném segítségeteket, hogy hogyan lehetséges a közös képviselő, azaz a bt. leváltása? Előre is köszönöm! Anita

Bubó # 2005.03.31. 22:11

Érdemes volna előzetesen kérni a bíróságtól, hogy igazságügyi műszaki ingatlan-szakértő állapítsa meg az adott lakás értékcsökkenését. Nyilván az a lakás legyen az "áldozat", amelyik leginkább hátrányos helyzetbe került a leárnyékolás miatt.
Az illeték a kártérítési összegnek bizonyos %-a, azt hiszem 6 %, valamint szakértői és ügyvédi díj, de mindezt a pervesztesre hárítják.
Mint minden per, ennek a kimenetele is kockázatot jelent, de aki nem koc-káztat, nem is nyerhet. Szerintem jó az esélyetek.
Az első lakás perköltségét dobjátok össze, ha nyertek, majd visszakapjá-tok, ha nem, egy-egy lakásra kis összeg jut.

holdfény # 2005.03.31. 09:43

Köszi Bubó te hallottál már hasonló perről és esetleg arról,hogy meg is nyerte ezt valaki?
Szerinted mennyibe kerülhet egy ilyen per egy lakásra vetítve?

Bubó # 2005.03.31. 07:24

Véleményem szerint egy lakással kellene indítani a próbapert, pernyertes-ség esetén folytatnám tovább a többiekkel. Ez mindenképpen költségkímélő megoldás lenne.

holdfény # 2005.03.28. 12:15

Üdvözlök Mindenkit

Egy igen kellemetlen helyzetben szeretném a tanácsotokat kérni.
Röviden a szituáció:
A társasházunk mellé egy 5 emelet magas iroda épületet húznak, ami ezzel gyakorlatilag a teljes sötétséget borítja ránk , az épület annyira közel van,hogy a szoba ablakainkból szinte minden erkély közelről látható ,innentől a lakások eladhatatlanokká váltak. Mi teljesen tanácstalanok vagyunk abban a kérdésben, hogy kártérítési pert indítsunk e az építtetővel szemben, a lakások értékének piaci csökkenése miatt, vagy volt e már arra precedens, hogy társasház nyert ilyen ügyben? Esetleg külön lakásonként érdemesebb e perelni ?
Minden választ tanácsot szívesen fogadok:)
üdv holdfény