Fővárosi önkormányzati Porolást "Tiltó" Rendelet?


psdw74 # 2005.04.21. 15:14

Tisztelt dr. Bubo!

Nagyon szépen köszönjük a segítségét és a tanácsot. Beszéltem a közös képviselővel, aki -természetesen - vérig sértődött, hogy hogyan merészeltünk utánajárni a rendeletnek.
Mindenesetre feleségem megnyugodott, és nekem ez sokkal többet jelent mindennél.

A porrongy kirázását meg mellőzzük, majd helyette kimossuk, vagy más alternatív megoldást találunk rá, hogy ne legyen belőle ilyen szituáció (bár érzésem szerint teljesen mindegy..)

Még egyszer Köszönjük!

Paso Shaw

dr. Bubo # 2005.04.19. 21:33

A közös képviselőt és a hölgyet örömmel tájékoztathatod, hogy ideje lenne továbbképződniük in puncto házirend, ugyanis a korábbi - 7/1984., az általad idézett tartalommal megalkotott - Főv. Tan. rendeletet 2002. áprilisa óta nem hatályos.

A társasházakról szóló 2003. évi törvény előírta ugyan szervezeti és működési szabályzat - ezen belül házirend - megalkotását a társasházaknak, de ha Nálatok ezt nem, vagy nem így szabályozták, akkor sem a kedves szomszéd hölgy, sem a közös képviselő sem tehet semmit a porrongy rázásra.

psdw74 # 2005.04.19. 18:58

A XIII. Kerületben lakunk. A minap a feleségem kirázta a porrongyot az ablakon, amire az alattunk lakó üvöltve ordította, hogy fejlelenti, és hogy Fővárosi önkormányzati Rendelet tiltja az ablakon vagy erkélyen keresztül a por kirázását.
Másnap a Közös Képviselő is kifüggesztette, hogy van ilyen rendelet, de nem hivatkozott rá.

Affelől érdeklődnénk, hogy tényleg van-e ilyen - érvényben levő -rendelet, és hol találhatnánk meg a pontos szövegezését.

Azért is ilyen fontos, mert a hölgy annyira kikészítette a feleségemet, hogy egész nap sírt. Ebben csak az a gáz, hogy nemrég született kisbabánk, és megijedtem, hogy mi lesz, ha az idegességtől esetleg elapad a teje...

Bocsássatok meg, ha nem ez a megfelelő fórum - és ebben az esetben kérlek jelezzétek hová kéne fordulnunk...

Köszönettel:

Paso Shaw