„javaslatot a teszel névre”
Ha kérdezik. Nem kötelessége az önkormányzatnak, csak lehetőség.
Külterületi utcának hogy lehet nevet, házszámot adni?
Természetesen 1 tábla sincs, és a dűlő nevét is kétféleképpen írják :)
Földhivatali térkép szerint engem 3 "közút" érint (mellette lévő 2 "közút" és "sh. út" el van nevezve utcanévvel).
Igen, értem én, hogy levelet kellene írni, csak mihamarabb szeretném elintézni - naponta 15-20 csomagot adok fel, 3 futár jön + pizza (persze mindig mást küldenek), és 1 órát kell telefonon magyarázni, hogy idetaláljanak (ráadásul a főútról nyílik, 3 percre van a központtól).
Konkrétan az érdekelne, hogy kap egy utca nevet? Van valaki az önkormányzatnál (jegyző, közterület felügyelő, műszaki ügyintéző, stb.), aki ezt eldönti, és másnap kiraknak utcatáblákat? Mert szerintem egyszerűbb lenne a megfelelő embert személyesen meggyőznöm 10 perc alatt, mint hónapokat levelezgetni...
Ne hepciáskodj. Ha az önkormányzatnál van neve a területnek az nem jelenti azt ki is van táblázva, szép zöld színű táblákkal fehér betűkkel...
Ne komolytalankodj,telefonon ilyent nem lehet elintézni.
Írj levelet az önkormányzatnak. Beidéztem a törvényt amire hivatkozhatsz, tértivevényes levélben küld el. Harminc napon belül kell választ kapnod határozatban. A határozat tartalmaz jogorvoslati lehetőséget.Vagy elfogadod a határozatot, vagy fellebbezel de az már pénzbe kerül.
Köszönöm a válaszokat!
Az önkormányzattal beszéltem telefonon, nem igazán értették mit akarok, mert van a dűlőnek neve, meg lehet találni mindent (ami vagy 6 utcát összefog).
A google térképen a dűlőre csak egy szántóföldön átvezető kikocsikázott utat jelez (aminek semmi köze hozzá, magánterület, nincs is rajta út).
Feltételezem a gps térképeken is ez jön be (se a postás, se a futár, se az ételfutár nem talál ide).
Szóval továbbra is érdekelne, hogy mi ennek a menete (mármint gyakorlati szempontból hogy lehet elintézni, ki az illetékes, kinek kell zsebbe fizetni), és milyen hivatalos költségekkel járna?
14/A. §6 (1) Minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, amelyen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti épület található.
Önkormányzat!
Tiszteletem!
Külterületen, zártkerti részen van a vállalkozásom, és igencsak problémás, hogy senki sem talál ide (a dűlő és a hrsz nem szerepel a gps, google térképeken).
Hogy lehetne az utcának nevet, és az ingatlanoknak házszámokat adni? Milyen költségekkel járna ez?
A környező részeken vannak utcanevek és házszámok, pedig ugyanabban az övezetben, ugyanolyan zártkerti ingatlanok.
Segítséget előre is köszönöm!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02