Külterületi utcának hogy lehet nevet, házszámot adni?

alfateam # 2017.02.01. 14:31

javaslatot a teszel névre
Ha kérdezik. Nem kötelessége az önkormányzatnak, csak lehetőség.

valentinzon # 2017.02.01. 14:17

Természetesen 1 tábla sincs, és a dűlő nevét is kétféleképpen írják :)

valentinzon # 2017.02.01. 14:14

Földhivatali térkép szerint engem 3 "közút" érint (mellette lévő 2 "közút" és "sh. út" el van nevezve utcanévvel).

Igen, értem én, hogy levelet kellene írni, csak mihamarabb szeretném elintézni - naponta 15-20 csomagot adok fel, 3 futár jön + pizza (persze mindig mást küldenek), és 1 órát kell telefonon magyarázni, hogy idetaláljanak (ráadásul a főútról nyílik, 3 percre van a központtól).

Konkrétan az érdekelne, hogy kap egy utca nevet? Van valaki az önkormányzatnál (jegyző, közterület felügyelő, műszaki ügyintéző, stb.), aki ezt eldönti, és másnap kiraknak utcatáblákat? Mert szerintem egyszerűbb lenne a megfelelő embert személyesen meggyőznöm 10 perc alatt, mint hónapokat levelezgetni...

alfateam # 2017.02.01. 13:56

Ne hepciáskodj. Ha az önkormányzatnál van neve a területnek az nem jelenti azt ki is van táblázva, szép zöld színű táblákkal fehér betűkkel...

alfateam # 2017.02.01. 12:51

Ne komolytalankodj,telefonon ilyent nem lehet elintézni.
Írj levelet az önkormányzatnak. Beidéztem a törvényt amire hivatkozhatsz, tértivevényes levélben küld el. Harminc napon belül kell választ kapnod határozatban. A határozat tartalmaz jogorvoslati lehetőséget.Vagy elfogadod a határozatot, vagy fellebbezel de az már pénzbe kerül.

valentinzon # 2017.02.01. 12:35

Köszönöm a válaszokat!

Az önkormányzattal beszéltem telefonon, nem igazán értették mit akarok, mert van a dűlőnek neve, meg lehet találni mindent (ami vagy 6 utcát összefog).

A google térképen a dűlőre csak egy szántóföldön átvezető kikocsikázott utat jelez (aminek semmi köze hozzá, magánterület, nincs is rajta út).
Feltételezem a gps térképeken is ez jön be (se a postás, se a futár, se az ételfutár nem talál ide).

Szóval továbbra is érdekelne, hogy mi ennek a menete (mármint gyakorlati szempontból hogy lehet elintézni, ki az illetékes, kinek kell zsebbe fizetni), és milyen hivatalos költségekkel járna?

alfateam # 2017.01.30. 19:29

14/A. §6 (1) Minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, amelyen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti épület található.

alfateam # 2017.01.30. 18:13

Önkormányzat!

valentinzon # 2017.01.30. 18:01

Tiszteletem!

Külterületen, zártkerti részen van a vállalkozásom, és igencsak problémás, hogy senki sem talál ide (a dűlő és a hrsz nem szerepel a gps, google térképeken).
Hogy lehetne az utcának nevet, és az ingatlanoknak házszámokat adni? Milyen költségekkel járna ez?
A környező részeken vannak utcanevek és házszámok, pedig ugyanabban az övezetben, ugyanolyan zártkerti ingatlanok.

Segítséget előre is köszönöm!