Zavaró üzlethelyiségek a társasházban


Majordomus # 2021.07.31. 20:31

Ühüm!

Mint az én kerámialapos tűzhelyem.

Mindössze 4, azaz 4 db villanyszerelő kellett hozzá!

Mire működött, majdnem 50 %-al lett drágább!

Szomorú örökös # 2021.07.31. 10:46

matthiasi

Az meg hogy bizonyos alkatrészeket dupla áron ad, joga van hozzá, de nekem meg jogom van szóvá tenni

No és milyen eredménye lenne azon kívül, hogy már ott van, meg fogja így is, úgy is csinálni? Vissza nem fogsz egy fillért se kapni. Hapciusz fórumtársat meg ismerjük, nekem róla „Tényi elvtárs” jut eszembe. Ő tuti, hogy utólag még többet is visszaperelne, mint amennyit fizetett. :-D

matthiasi # 2021.07.31. 09:01

Szomorú örökös

Mint írtam belementem, én döntöttem.
A netessel az volt a gond, hogy írták ' raktáron ', de a szállítási határidőt pontosan nem tudták megadni.
A 'szomszéd ' gázszerelő engedélyes , pecsételt volna. Mint mondta ezeknél a készülékeknél kicsi a valószínűsége a meghibásodásnak. És nem tudom értetted e , hogy 'csomagban'.
Ez annyit jelent más készülékek vizsgálatát is elvégzi egy időben.

Az meg hogy bizonyos alkatrészeket dupla áron ad, joga van hozzá, de nekem meg jogom van szóvá tenni.

De mint írtam ment a munka mint a karikacsapás.

Ja azért egy 3 eft -os alkatrészt csak elsózott nálam a szerelő.
És ha már megadták a netes címüket, 5 pontban kérték a hozzájárulásomat, csak szóvá teszem azt a felesleges alkatrészt !!
Ennyire elkalandoztunk a társasházak problematikájától !!!!!

Akkor idézem at 5 közül az egyiket : :

Hozzájárulok, hogy a BWMI Mennyei kft személyes adataimat felhasználva telefonon értesítsen az aktuális marketting akciójukról, új termékeikről és szolgáltatásairól. És még 4 pont, had ne írogassam.

Szomorú örökös # 2021.07.31. 08:17

matthiasi

Média Márkba egy szimpáttikus eladó (elsőre úgy tűnt ) készségesen meghallgatott, majd felajánlotta, hogy ott a helyszínem megrendeli. Így történt. Csakhogy a házhoz szállítást is csatolta, azt mondta nem lehet ingyenes . Belementem.... a 3-4 hetesnél ugyan ez a készülék ingyen jött volna házhoz / 5 eft /.

3-4 hét helyett szinte másnap megkaptad, miért is furcsa ez számodra, hogy ezért fizetni is kellett? Megjegyzem a gyorsaság mindenütt pénzbe kerül. Sehol nem ugyanannyiért végzik az azonnali szolgáltatásokat, mint ha éppen sokat kell várni ugyanarra. Nem mellesleg miért is lenne köteles ugyanazokat a vásárlási feltételeket adni a Média Markt, mint a többi netes áruház? Nagyon el vagy tévedve!

megjegyeztem, hogy a szomszéd gázszerelő pont a feléért végzi

És vajon a nevét is adja hozzá, ha baj van? Nem mindig van így!

Szomorú örökös # 2021.07.31. 08:13

matthiasi

Azért azt se felejtsd el, hogy bizonyos eszközöknél csakis akkor él a garancia (apróbetűs részben írják és a vásárlással ezt automatikusan el is kell fogadjad), ha az ő kijelölt szakemberük helyezi üzembe és ez így teljesen törvényes, mi több, még jogos is. Ez nem árukapcsolás, hanem önvédelem. Nyilván nehezebb bármit is igazolni, ha egy vidéki kókler teszi ugyanezt zéró szaktudással. Szakmai végzettséget ma már akárhol lehet szerezni, de hozzá valódi szaktudást és szakma iránti érdeklődést nagyon kevesen igényelnek sajnos, mert nagyon sokan a nagy zsé érdekében sok mindenre képesek. De mit tegyünk, itt tart a világ. :-(

Anno engem felhívott egy hasonló tevékenységet végző szerelő, hogy mennyiért dolgozom. Aztán nagyképűen megkérdezte, hogy miért kérek olyan sokat egy eszközért, amikor az Pesten jóval olcsóbb a gyártónál...nos arra már nem tudott mit mondani, hogy nálam helyben van egy szaküzlet - ebből szinte csak egy van a városban - ahová ha bemegyek, akkor levesznek egyet a polcról és elém teszik és nekem így jó, még ha rá is teszi a saját hasznát. Ha most ezért minden alkalommal Pestről kéne rendelni, akkor hol marad a hatékonyság? Nem mindenki teheti meg, hogy hatalmas árukészlettel jár ki szerelni. A legtöbb vállalkozó akkor vásárol meg bármit is, ha szükség van rá.

Tehát az, hogy te elvárod, a szomszéd üzletben vásároljon az, aki kimegy hozzád javítani, eléggé érdekes hozzáállás. Mindenki oda megy, ahol már megszokott vásárló és nem is biztos, hogy ott is piaci áron vásárol, mert talán még akár kedvezménye is van - amit persze nem köteles tovább adni feléd, mert az az ő haszna a bizniszben.

matthiasi # 2021.07.31. 07:49

Szomorú örökös !

Nagyjából így, de azért cselesek a vállalkozók.

Vettem egy gáztűzhelyt 52 eft ért, majd a legegyszerűbb, de oda ahová szántam megfelel.
Próbálkoztam a net áruházakkal .... elfogadhatatlan szállítási határ időkkel- 3 -4 hét csak a szállítás. a többiről semmi, majd bémegyek a Média Márkba egy szimpáttikus eladó (elsőre úgy tűnt ) készségesen meghallgatott, majd felajánlotta, hogy ott a helyszínem megrendeli.
Így történt. Csakhogy a házhoz szállítást is csatolta, azt mondta nem lehet ingyenes . Belementem.... a 3-4 hetesnél ugyan ez a készülék ingyen jött volna házhoz / 5 eft /.
Aztán 3 . ként a 15 eft -ért rám sózta a kötelező üzembe helyezést és felszerelést. Ebbe is belementem ) habár megjegyeztem, hogy a szomszéd gázszerelő pont a feléért végzi ( csomagban .. más készülékekkel. ) . Azért
másnap csak bementem és mivel hajtogatta a mondókáját kértem a vásárlók könyvét... na erre előkerült az üzletvezető helyettes és kiderült... bizony nem kötelező... sőt árú /szolgáltatás kapcsolás /. De mivel gyorsak voltak (nem beszéltek mellé ) hagytam az eredeti rendelést. harmadnap jön a beüzemelő... nos csak rátettek még 12 eft -ot anyag címén. Olyan anyagokért amit a majd szomszéd üzletben pont a feléért megkapok. Érdeklődtem a munka előtt mi kell... mondá a kisasszony /fiatalasszony, hogy semmi hozzák a szerelők. Csak azt felejtte hozzátenni, hogy pont a duplájáért ! Így lett az 52 eft -os gáztűzhelyből majd a duplája. 80 -on jóval felül.

Szomorú örökös # 2021.07.31. 05:10

Hapciusz

rendszeres szakiforgalom a házban és túlárazott számlák, amiből lejön a jutalék.

Bármennyire is szeretnéd, még mindig nem te fogod megszabni, hogy egy-egy vállalkozó mennyiért végzi el azt a munkát, amire kihívod. Ez egyedül az ő hatásköre, hiába is fáj neked. Minden szakmának van egy alapvető becsülete, ami alapján a rendes vállalkozók megszabják a munkadíjaikat (nem alatta, nem felette, hanem pontosan azon a mértéken) és azt illik tiszteletben tartani. Ha nem teszed, akkor jobb, ha minden tevékenységet jó alaposan megtanulsz, mert különben neked senki nem fog kimenni dolgozni és ez ügyben hiába mégy utána sírva bárhová, el fognak hajtani, ugyanis a vállalkozó nem köteles elvállalni neked semmit csak azért, mert te felhívtad őt, hogy menjen ki javítani hozzád, kizárólag ez is az ő kompetenciája, hogy hol és mit vállal el (nekem is van már olyan közös képviselő, akihez soha nem megyek ki dolgozni és ezt már ő is tudja). Aki mégis megteszi, az egy buta kókler és csak utána fog rájönni, hogy jól átverted. No meg te is utána fogod megtapasztalni, hogy inkább szakembert kellett volna keresned tisztességes áron. ;-)

Hapciusz # 2021.07.30. 05:46

Majordomus,

nem kell az országos sajtóig menni, azok már kirívó esetek.
Kisebb dolgok (sok kicsi sokra megy, ugye) rendszeres szakiforgalom a házban és túlárazott számlák, amiből lejön a jutalék.
Hűtlen-hanyag kezelések tömkelege, elfolyik a lakók pénze.
Tisztelet a kivételnek.
Sokan nem csinálnák, ha nem lehetne lopni.

Majordomus # 2021.07.28. 19:04

Sarkitott vélemény.csalni lopni alapbol nem lehet,s ez nem jellemzö a szakmára.

Te abbol indulsz ki,hogy évente egyszer sikkaszt egy azaz egy közös képviselö az országban s egy napig erröl ir a sajto.

Egy képviselö a 27,679-ből.

3 tízezred arány !

S te ennek alapján itélsz meg egy szakmát.

Szomorú örökös # 2021.07.28. 06:13

Hapciusz

Akkor lehet csalni-lopni, az áldozat a hibás.

Nem erről van szó! Inkább arról, hogy nem kell minden közös képviselő mögött mutyit, korrupciót sejteni olyan betegesen, ahogy azt te teszed. Azért, mert valakinek van saját embere egy-egy feladatra, attól még az becsületes marad. Tok felesleges lenne minden egyes munka előtt elvárni, hogy a képviselő az Arany Oldalakat lapozgassa és állandóan arajanlatokat kérjen.

Bár te megérdemelnéd már, hogy mikor eldugul nálatok a WC és ott usztok nyakig a szojáréban, akkor is előbb három helyről bekérjen ajánlatot, hogy melyik a legkedvezőbb. :-D

Hapciusz # 2021.07.28. 05:57

Majordomus,

értem. Akkor lehet csalni-lopni, az áldozat a hibás.

Majordomus # 2021.07.27. 12:55

Azért nem ennyire rossz a helyzet.

Ahol meg eltűrik a hanyag, trehány munkát, az elszámolások teljes mellőzését, ott magukra vessenek.

Hapciusz # 2021.07.27. 05:11

Majordomus,

örülök neki, ne is...
Arra céloztam, ha egy orvos ennyi trehányságot meg kóklerkedést engedne meg magának, mint ami a társasházkezelőknél megy, kihalna a fél emberiség.
Nagyrészük a szakmai minimumnak is híján van. Pedig ahhoz diploma se kell.

drbjozsef # 2021.07.26. 17:38

:DDD

Majordomus # 2021.07.26. 16:48

Elképzeltem.

Viszont nekem eszembe sem jut az orvossal vitatkozni arról,amihez nem értek.

Hapciusz # 2021.07.24. 20:15

Majordomus,

azt képzeld el, ha orvos lennél.
És azt is, mi lenne ha mindenki végezné a dolgát?

Majordomus # 2021.07.24. 16:14

Egy próbát megérne....

Szomorú örökös # 2021.07.24. 03:30

MajorDomus

Talán érdemes lenne egy társasházat rábízni. Mindjárt másként látná a dolgokat ,,belülről,,.

Attól félek, hogy abból a társasházból előbb-utóbb mindenki elmenekülne. Vagy ha eszük van, akkor nagyon hamar összehívnának - nem 10 %-kal, hanem jóval többel - egy közgyűlést és elzavarnák a francba. :-D

Majordomus # 2021.07.23. 19:18

Talán érdemes lenne egy társasházat rábízni.

Mindjárt másként látná a dolgokat ,,belülről,,.

Szomorú örökös # 2021.07.23. 14:50

MajorDomus

Hát az tény,hogy az önkormányzati házkezekő cégek nem a rugalmasságukról és a gyorsaságukról híresek.

Ettől viszont még nem korruptak, ahogy a kedves fórumtárs kikiáltja itt minden közös képviselő cégről..

Majordomus # 2021.07.23. 13:58

Hát az tény,hogy az önkormányzati házkezekő cégek nem a rugalmasságukról és a gyorsaságukról híresek.
Több városban külön kft-t alakitanak erre,ott is nehézkesen megy.

Szomorú örökös # 2021.07.23. 05:40

Korrupt volt ott mindenki, mert valaki csak kapott pénzt, amiért csak úgy hagyták működni őket, teljesen szabálytalanul.

Ez neked becsípődésed, hogy minden házkezelő bűnöző? :-O

Hapciusz # 2021.07.23. 05:34

Majordomus,

az már lenne az önkormányzat dolga...a saját bérleményellenőreiket is a falra kenhetik. Korrupt volt ott mindenki, mert valaki csak kapott pénzt, amiért csak úgy hagyták működni őket, teljesen szabálytalanul.

Szomorú örökös # 2021.07.22. 23:46

Hapciusz

pékségnek, kocsmának, étteremnek nem sok keresnivalója egy lakóházban

Álmodozz csak! Nálunk a város egyik legnagyobb és legmenőbb albán péksége épp egy társasház aljában működik, ráadásul finomak a dolgaik, én is szoktam ott vásárolni és hatalmas forgalmuk van minden áldott nap. Megnézném, hogy mit kezdenél vele, ugyanis ő még bérleti díjat sem fizet, mivel övé az üzlethelyiség azóta, amióta a ház megépült. És elhiheted, hogy teljesen legálisan működik, mivel van egy másik üzlete is a város másik felében.Ha egy ilyet ott bezáratnál, garantálom, hogy utána inkább elköltöznél onnan, mert tuti kiutálnának a házból. :-)

Majordomus # 2021.07.22. 19:16

A céginfóban csak megtalálhatóak nem?
Akkor behajtható a bérleti dij követelés.

Feltéve persze ha nem ,,veszteségesek,, 10 éve.