kozuzemi dijak


HE0222 # 2005.08.30. 21:33

Lehet, hogy félreérthető voltam: a médiában dolgozást azért említettem, mert láttam, miként múködnek dolgok, nem a levegőbe beszélek.

HE0222 # 2005.08.30. 21:31

Twidi,

az ügyvédekről: a "Sztár" kategória szerintem nem feltétlenül esik egybe a nagy tudással. Sok "névtelen " ügyvéd van, akik remek szakemberek, és vannak sajnos ismerősen csengő nevek, akiknek kevesebb a nyertes pere, mint az elvesztett. Sokszor attól lesz sztár valaki, ha a média felkapja, ahhoz, hogy a média felkapjon valakit, csupán annyi kell, hogy legyenek ismerősei az embernek a médiában. Jogi pályára lépésem előtt a médiában dolgoztam.

Az ügyhöz még annyit, hogy nem szívódhatnak fel nyomtalanul a bérlőid, meg lehet találni őket, és a pénzeteket is visszaszerezhetitek. Ha valóban a nevükön van a fogyasztás, és ezt bizonyítani tudod, hosszadalmasan ugyan, de visszaszerezhető a pénz, kamataival és az esetlegesen okozott kárral együtt. "Mentelmi Joga" pedig nem minden nagykövetségi dolgozónak van automatikusan, ne dőlj be ennek, könnyen utánaérdeklődhetsz a követségen. Privát akcióként én elmennék a követségre, elmesélném az ügyet, megkérném, laikusként, hogy segítsenek, és elmondanám, nem tenne jót az ország hírnevének, ha a média tudomást szerezne erről a kellemetlen esetről. Valószínúleg szóvá tennék ők ezt a követségi dolgozójuknak, így morálisan is elégtételt kapnál, amit szerintem megérdemelsz.

twidi # 2005.08.30. 20:18

Elnezest a helytelen fogalmazasert. A kozuzemekkel szerzodest kotottek,hogy a berlo nevere mennek a viz-villany-telefon-gaz-szamla.

Ez egy olyan ugyved,aki olyasmit is elintez,hogy bemegy a kozuzemekbe,atiratja,utana visszairatja stb. A "sztar"sagtol messze van,de az ara is alacsony.

Viszont ebben az esetben masfel eve azt mondja,nehogy kifizessuk -kezdetben nyilvan alacsonyabb volt joval az osszeg- mert csak a berlotol kovetelhetik.

Ma mar maskepp beszelt, valoszinuleg igazad van,hogy nem erdekli a dolog. Perre termeszetesen nem megyunk.
Biztos hallottad,hogy a kozelmultban egy nagykovetseg nem volt hajlando kikoltozni a Rozsadombon berelt villabol,hiaba vitte oda a tulajdonos a ket privat tv-t is.
Mentelmi joguk van,nem perelhetok. Gondolom azota megegyeztek mert nem hallani mar az ugyrol.
Szerencsere mi ki tudtuk ezeket tenni.

A kovetseg atveszi az ertesitest s azutan nem reagalnak.Ma kerdeztek a vizmuvek jogasza,egyaltalan Magyarorszagon van meg ez az ember?

Szoval, mi kifizetjuk,szerencsere van ra penzunk.De mit csinal az,aki szinten becsuletesen, szerzodessel adja ki, szerzodest kottet a berlo es a kozuzemek kozott s a vege ha lelep a berlo,rajta hajtjak be,ha van mibol.

Ami az ugyvedeket illeti, az is eleg nehez dio. Mindegyik azt hiszi,hogy mindenhez ert s a laikus kliens bizony sokszor rosszul jar.

Koszonom,hogy "elbeszelgettunk"

HE0222 # 2005.08.30. 19:06

Bár ez a 150 ezer Forint aprócska összeg, a legtöbb ügyvéd ekkora értékkel nem is foglalkozik, de azért javaslom Neked, hogy sürgősen keress egy megbízható, jó ügyvédet, ő feltehetőleg megfelelően érvényesíti az igényeidet, végső esetben bíróság előtt. Sok sikert!

HE0222 # 2005.08.30. 18:47

Oké, hogy Ti bérleti szerződést kötöttetek, de még mindig nem világos, mi az, hogy átírás? A többféle közüzemi szerződésen: fútés, telefon, villany, stb kinek a neve szerepel, mint fogyasztóé? Ki állt szerződéses kapcsolatban a szolgáltatókkal? Feltételezem, hogy azon a lakás tulajdonosának neve állt. Így van? Ha igen, akkor is lehet mit tenni, az az ügyvéd, aki azt mondta, hogy nincs mit tenni, vagy nagyon rossz ügyvéd, vagy pedig egyszerúen tojik az egészre, már elnézést.

twidi # 2005.08.30. 18:18

Szabalyos berleti szerzodes keszult melyben az is szerepel,hogy a kozuzemi dijakat o fizeti a nevere szolo szamlak elleneben.

Az ugyved intezte az atirast abszolut a szabalyoknak megfeleloen.
A vizmuvek most utoljara

azt csinalta,hogy a berlo nevere szolo 150 ezer ft-os szamlat egy, a mi nevunkre megcimzett ajanlott levelben kuldte ki. Ma bement az ugyved s ott a vizmuvek jogasza azt mondta -jogszabalyokra,kormanyrendeletre hivatkozva-, hogy nekunk kell kifizetni mert mi kertuk regen,hogy vezessek be a vizet.

Biztos vagyok benne,hogy nem kovetelhetnek tolunk ezt a penzt,de attol felek -mivel vedettsege van mint kovetsegi dolgozo a volt berlonek-, csak tovabb gongyolodik a kamat s a vegen ha nem fizetek,elzarjak.
Azt mondta az ugyvedunk,nem tudunk mit csinalni.

Sajnos nem kertunk tole kauciot -ki gondolta,hogy ez lesz- s nem volt amibol levonjuk. A gaz- es villanyszamlat is pl. oktober 9-ig fizette ki es oktober 31-en koltozott.
Nem is irom ide,mennyibe kerult a haz kitakaritasa utanuk.

HE0222 # 2005.08.30. 16:55

Pontosan hogyan lettek a "nevére íratva" a közüzemi díjak? Ki kötötte kivel ezt a megállapodást?

twidi # 2005.08.30. 16:49

Ingatlanunk berbe volt adva egy kulfoldi kovetsegi dolgozonak. A kozuzemi dijak az o nevere lettek atiratva. Miutan kikoltozott a berlemenybol, a mai napig nem rendezte a viz es gaz szamlajat. Ez most mar 150 ezer forintra rug.

Ma volt bent a vizmuveknel a megbizottunk es azt mondtak,mivel a haz a mienk,fuggetlenul attol,hogy atirattuk a nevere a szolgaltatasok fizetesi kotelezettseget, nekunk kell kifizetni az egesz osszeget -ebben mar a kamatok is benne vannak-.

Kerdesem, miert mondjak,hogy a berbeadasnal ha a berlo nevere van irva s o fizeti a kozuzemi dijakat, a tulajdonost mar nem terheli felelosseg.
Mi a plane az egeszben.

Koszonom a valazst.