Heti 7 nap munka?

Anti # 2006.01.18. 01:35

Bocsi, kétszer kattintottam..

Anti # 2006.01.18. 01:34

A munkáltatóm csak akkor kapcsolja ki a csipogtató rendszert, mikor az éppen ünnepnapra(tavaly okt.23 pl.) esett, vagy mikor most jelen esetben 8 napot dolgoztunk egyfolytában pihenőnap nélkül. Egyébként akkora cég, hogy még a Munkavédelmi Főfelügyelőség sem bír velük, lazán kifizetnek több millió forintot bírságra, mint már tették ezt korábban is. Utána megy minden ugyanúgy, mint előtte. Sajnos ez van, úgy érzem nem tehetünk semmit sem ellene.

Anti # 2006.01.18. 01:33

A munkáltatóm csak akkor kapcsolja ki a csipogtató rendszert, mikor az éppen ünnepnapra(tavaly okt.23 pl.) esett, vagy mikor most jelen esetben 8 napot dolgoztunk egyfolytában pihenőnap nélkül. Egyébként akkora cég, hogy még a Munkavédelmi Főfelügyelőség sem bír velük, lazán kifizetnek több millió forintot bírságra, mint már tették ezt korábban is. Utána megy minden ugyanúgy, mint előtte. Sajnos ez van, úgy érzem nem tehetünk semmit sem ellene.

the supervisor # 2006.01.17. 13:30

Ha a beléptető rendszer adatai képezik a munkaidő-nyilvántartás adatait, és ezt utólag a munkáltató kozmetikázni tudja, ilyen esetben akkor jár el jól a munkaügyi felügyelő, ha nem fogadja el a munkaidő-nyilvántartást, tekintettel arra, hogya vezetett adatok nem hitelesek, nem pontosak, nem tényszerűek, a tényleges munkavégzés bemutatására nem alkalmasak!

A munkáltató hamisít! A munkaidőnyilvántartás a munkáltató működési körében kiállított magánokirat. Ez gyakorlatilag felér egy magánokirathamisítással!

ObudaFan # 2006.01.16. 17:01

Szvsz. hosszabb távon úgyis inkább a másik munkahely keresése éri meg. a Munkaügyi Ff. meg azért nem annyira 0, hogy egy beléptetőrendszer probléma lenne. Egyébként adott esetben egy munkaügyi perben azt aligha tudná a munkáltató felhozni a felmondás indokául, hogy nem járt be a munkavállaló egész héten dolgozni, úgyhogy némi pénzt ki lehet belőlük sajtolni utólag.

Anti # 2006.01.16. 16:02

Sziasztok!

Van egy kérdésem. Én egy multi cégnél dolgozom, szerződés szerint heti 40 órában. Csúcsszezonban megszokott már a 3 napos váltásban levő 12 órázás. Ez annyit jelent, hogy 3 napig reggel 6-tól este 6-ig, majd 1,5 nap elteltével ismét 3 napig este 6-tól reggel 6-ig, és így folyamatosan. Ebben az évben módosították a munkaidőt olyan módon, hogy 3 műszakban járunk 8 órában hétfőtől szombatig 6-14-ig. Aki délelőttös, az vasárnap este 18-kor kezd másnap reggel reggel 6 óráig 12 órába. Aki délutános az 14-22-ig jár hétfőtől szombatig, vasárnap 10-18-ig, majd kezd hétfőn reggel 6-14-ig. Aki éjszakás, az h-p-ig 22-06-ig van bent, majd vasárnap nem 6-kor megy haza, hanem reggel 10-kor és kezd hétfőn 14-kor, és így tobább... Egy kicsit kusza így tudom, de azért írtam le, hogy világos legyen a munkabeosztás. Kérdésem az volna, hogy ez így törvényes-e, mivel nem jut 2 pihenőnap sehogy sem. Azt viszont bejelentették, hogyha valaki ezt nem tudja vállalni hosszú távon, keressen másik munkahelyet. Szerintem nem erről szól a dolog, mert az ember úgy gondolom akar dolgozni, de azért a kereteken belül. A beléptető rendszert manipulálják, hogy a Munkavédelmi Főfelügyelőség ne tudja lenyomozni, hogy mennyit dolgozik így folyamatosan a dolgozó. Mit lehet tenni , vagy egyáltalán van-e mit tenni? A válaszokat előre is köszönöm!