átminősítés, működési engedély


ObudaFan # 2006.07.25. 18:19

Előszerződést bérleti szerződésre is lehet kötni.
A felek megállapodhatnak abban, hogy késôbbi idôpontban egymással szerzôdést kötnek (elôszerzôdés). Az elôszerzôdést a szerzôdésre elôírt alakban kell megkötni. Az elôszerzôdés alapján a felek kötelesek a szerzôdést megkötni.
A szerzôdés megkötésének elmaradása esetén a bíróság bármelyik fél kérelmére a szerzôdést létrehozhatja és tartalmát megállapíthatja. A bíróság a szerzôdést akkor is létrehozhatja, ha az elôszerzôdés a szerzôdés lényeges kérdéseiben való megállapodást nem tartalmazza, feltéve, hogy a nemzetgazdaság és a felek érdekeinek figyelembevételével, a felek tárgyalásai, korábbi szerzôdései és az eset összes körülményei alapján a szerzôdés tartalma meghatározható.
A bíróság a szerzôdést kivételesen az elôszerzôdésben megállapított feltételek módosításával is létrehozhatja, ha ezt nemzetgazdasági érdek vagy a felek különös méltánylást érdemlô érdeke indokolja.
A szerzôdés megkötését bármelyik fél megtagadhatja, ha bizonyítja, hogy az elôszerzôdés létrejötte után beállott körülmény folytán a szerzôdés teljesítésére nem képes, illetôleg a szerzôdés megkötése nemzetgazdasági érdeket sértene, vagy ha e körülmény alapján a szerzôdés megkötése után elállásnak vagy felmondásnak lenne helye.
Az elôszerzôdésre egyébként az annak alapján megkötendô szerzôdésre vonatkozó szabályok megfelelôen irányadók.

Member_alone # 2006.07.25. 08:59

Sziasztok!

Az alábbi helyzet alakult ki:

Van egy ingatlan, amit át kellene minősíteni vendéglátóhellyé. Ehhez szükség lenne a tulajdonlapra (vagy elég a másolata is?). A probléma az, hogy az ingatlant még nem béreljük és addig nem is szeretnénk, amíg nem biztos, hogy az összes engedélyt megkapja. Van-e ebben az esetben lehetőség arra, hogy a folyamatot így is elindítsuk (gondolok itt előbérleti szerződésre vagy hasonlóra).

Ha ez lehetsége, hogyan érdemes megállapodni a bérbeadóval (főleg ár tekintetében)?
Minek kell feltétlenül benne lennie a szerződésben?
Lehet-e erre valahol mintát találni vagy csak ügyvédi segítséggel lehet megoldani?

Köszönöm előre a válaszokat!