Régi albérlet kauciója mire elég?


ObudaFan # 2006.08.06. 08:32

Láttam már olyat is, hogy írtak, meg olyat is, hogy nem. Azért a bérbeadó rézéről csak az a tuti, ha van szerződés, még adókikerülés mellett is.

bakoszs # 2006.08.06. 06:56

Mi, illetve a srác, akit az ELMÛ perelne, megkereste a tulajt, de ő csak annyit mondott, hogy a 200 ezer nem volt elég.

Ott lett ez az egész elb...va, hogy amikor kiköltöztünk, senkinek nem jutott eszébe vmi papírra leírni, hogy hol állnak az órák, mennyit kell nekünk fizetnünk.

[off]
(De elég gyanús volt ez a hely, minden hónapban kapott a tulaj felszólítást a Főtávtól, közel félmillás tartozásról.)
[/off]

vanda24 # 2006.08.05. 19:52

Sziasztok!

Egyébként így albérlet ügyében mi a gyakorlat?
Szokta írni bérleti szerződést, vagy csak szóban állapodnak meg a részletekről?
Mert ugye adózni nem nagyon szoktak a lakás kiadók...

Vadalma # 2006.08.05. 09:30

rendes bérleti szerződés volt, de nem fizetett adót? hát itt az ütőkártyátok az elszámoláshoz. (már ha biztosan tudjátok, hogy nem fizetett adót)

Sasfioka # 2006.08.05. 08:41

Számomra akkor sem világos az, hogy miért nem lett elszámolva a kiköltözéskor az albérlettel? Keressétek meg a tulajt és számoljatok el vele.

SF

bakoszs # 2006.08.04. 19:44

A végén már csak hárman maradtunk, és előtte egy hónapban sem fizettünk 35 ezernél több rezsit, ezért nem hiszem, hogy az utolsó hónapban hirtelen 100 ezerre ugrott volna pl. a távfűtés...

Rezsit meg fizettünk, persze. Úgy értette a főbérlő, hogy az utolsó hónapban mi nem fizetünk rezsit, kvázi ingyen lakunk ott, és az összes utánunk fennmaradó költséget (gyakorlatilag egy havi rezsit) abból a lóvéból fizeti.

Sasfioka # 2006.08.04. 19:21

Talán a főbérlővel el kellene tisztességesen számolni.

"Hozomra" otthagyni vagy odaadni valamit nagy felelőtlenség. A kiköltözéskor teljeskörű elszámolást kellett volna eszközölni.

Tehát talán meg kellene nézni, hogy a 200e Ft mire volt elég vagy mire nem. Hozzá kell tenni, egy négy személy által lakott lakás esetén akár a 200e Ft-os rezsiköltség hamar is összejöhet.

De amúgy amíg ott laktatok nem fizetettek rezsit? Vagy mi az, hogy az "utánatok ottmaradt rezsire"?

SF

bakoszs # 2006.08.04. 16:17

Sziasztok!

A következő lenne a gondunk: tavaly szeptemberben négyen béreltünk közösen egy lakást. A szerződés szerint 200 000 forintnyi kauciót hagytunk ott a főbérlőnél, aki ezt vissza nem adta, arra hivatkozva, hogy ebből fogja rendezni az elköltözésünk után visszamaradt számlákat. A villanyszámla az egyik lakótársam nevére lett íratva (fogalmam sincs, hogy miért egyébként); természetesen az elköltözés után visszakerült a főbérlő nevére. Nemrég kapott egy telefonhívást egy díjbeszedő cégtől, akiken keresztül az ELMÛ több, mint 45 ezer forintos tartozást akar bevasalni. A főbérlő szerint az otthagyott 200 k forint nem volt elég (!) az utánunk ottmaradt rezsi kifizetésére.

Mit gondoltok, mit tehetünk? Fizetni nyilván nem szeretnénk, a díjbeszedők perrel fenyegetőznek. A főbérlő számlát nem adott, adót nem fizetett utánunk.

Előre is kösz a segítségeteket!