Hangszigetelés


SolnesM # 2007.01.11. 11:33

Tehát a zajforrás vagy
helyesen : Tehát ha zajforrás vagy ..

SolnesM # 2007.01.11. 11:33

Tehát a zajforrás vagy
helyesen : Tehát ha zajforrás vagy ..

SolnesM # 2007.01.11. 11:31

Ezt csak most olvasom :
"pedig létezik a fődém (plafon) hangszigetelése, csak nem olcsó mulatság, és a zaj max. 30%-át nyeli el, de ..."

Meg lehet csinálni , de a "testhangot" ezzel nem fogod meg.
Tehát a zajforrás vagy -tökéletesen megolhatod a problémát - de ha kapod a zajt már nehezebb.

SolnesM # 2007.01.11. 11:23
hajzi ! Az indexen a "házépítés lakásügyek" részben van egy ilyen topik. De visszatérve a hangszigetelésre : ha rosszul készítették el, utólag renbehozni szinte lehetetlen, főleg a födémeknél. Csak bontással, nagy költséggel lehet megoldani. Egyébként építésközben nem túl bonyolult, megfelelő vastagságú ásvány/üvegyapot beépítéssel + pár apró trükkel meglehet oldani a problémát. És van még egy probléma
  • a hangszigetelést mindig a hangforrás felől lehet megoldani onnan lehet megfogni -- tehát a zajongó felől. Az meg nem biztos, hogy tolerálja a kérésed, mégha fizeted is a cehhet.

Ha tolerál egy kicsit a feletted lakó - vastag szőnyegeket használ , nemezpapucsban közlekedik.
Ennyi !

hajzi # 2007.01.11. 10:25

Érdekelne az index fórum, csak nem tudom, hogy pontosan hol és mit keresek.
Írd meg légyszíves. Köszi

hajzi # 2007.01.11. 10:18

Nos az a probléma, hogy nem tovább kell állni, hanem ezeket az embereket kellene meg rendszabályozni. Mert ezek az emberek a barlangban éltek azelőtt és azt hiszik, hogy a társasház ugyanaz.
Nem régen hallottam, hogy a rendőrség most már eléggé komolyan veszi ezeket a hangoskodó embereket, és nyugodtan kilehet őket hívni, még nappal is. Kérdés, hogy az a rendőr, hogy áll hozzá. Felszólítják őket szóban, ha továbbra is fennáll a probléma eljárást indítanak ellenük, és pénzbírságot szabnak ki. Mondjuk, ha minden hónapban 2x 30.000 Ft bírságot kell fizetni, akkor lehet, hogy meggondolják mennyire hangoskodjanak.
Az utólagos hangszigeteléssel kapcsolatban, pedig létezik a fődém (plafon) hangszigetelése, csak nem olcsó mulatság, és a zaj max. 30%-át nyeli el, de valószínű hogy az oldalsó falak vezetik ezt, tehát kilehet számítani, hogy a 30%-ból mennyi is amit nyerünk. Az utólagos hangszigetelés ára baráti áron 11.000 Ft/nm + ÁFA, amit idegölő munka előz meg.
Ezek után mi normális emberek elgondolkodhatunk, hogy tűrünk, és őszülünk, vagy odébb állunk (megint mi normálisak, akik tudunk emberhez méltóan élni, és viselkedni), amivel persze az aljanépe került ki már megint nyertesen a dologból. Ha odébb állsz mennyi eséyle van annak, hogy ott sem fogsz ki ilyen szemeteket. Semmi

SolnesM # 2007.01.10. 18:02

Hajzi - ezt olvasd - megjelent az index fórum hasonló támájú topikjában

Sziasztok!

A szitum a következő:

Tavaly beköltöztünk második emeleti lakásunkba (a 70-es években építették, de nem 100%-ban panel) egy társasházban. A lényeg, hogy a felettünk lévő lakás ki van adva. Állandóan ...

Amikor beköltöztünk mákunk volt: egy öreg házaspár élt ott egy kutyával. Max. akkor jött felőlük hang, ha a kutya reggel nyüszített, mert a nő lement a boltba. Aztán idén elköltöztek. (Nem bírta az asszony a 3 emeletet naponta 6x, és nem volt lift ...)

Utánuk egy fiatal pár jött, de ők is csak addig, amíg el nem készült a házuk. Volt két gyerekük, de a hangjukat nem hallottuk.

Utánuk viszont két fiatal huszonéves lány költözött oda ...

Nos, amióta ott élnek, fél 1 előtt (hétköznap-hétvégén) még nem sikerült csendben maradniuk. Ált. éjjel háromnegyed kettő-éjjel három körül jutnak el oda - különösen ha a pasijaik is feljönnek -, hogy ágyba kerülnek.

A lakásuk félig van berendezve. Minden áthallatszik. Mivel nincs bevezetve hozzájuk semmilyen tévészolgáltató, DVD-t néznek vagy zenét hallgatnak (Tankcsapdától a Tuc-Tucig mindent), éjjel háromnegyed 11-ig "teljes hangerővel", utána féllel, de végül is tökmindegy, mert a mélynyomó a földön van. Kb. fél 12 körül észbe kapnak és kikapcsolják a "kultúrát".

Utána jön a bútortologatási szakasz: székek, asztal, ágy, kihúzás, áthelyezése, "halk táplálkozás", aztán vissza minden. Ekkor jutunk el a fél egyig.

Ha mákunk van, nem jönnek fel a pasijaik. Olyankor rövid idő alatt elalszanak (ha mákunk van, ha nem jön a mászkálás ...). Ha a pasik viszont feljönnek, éjjel háromig megy a mászka - egyik csaj klumpában, vagy magas sarkú papucsban, a másik mezitláb szokott órákat "apró testének minden rezdülésével" a szoba-fürdő-konyha-fürdő-szoba utvonalon járkálni, míg meg nem unja, vagy el nem kezdik d..., "ágyba tenni".

A fiú szakasz ilyenkor pia mellett "szép halkan" beszélget ...

Amikor ez először előfordult - 1 év után nekünk ez az életstílus furcsa volt -, akkor felmentünk hozzájuk, de az ajtót nem voltak képesek kinyitni. 2. alkalommal ez megtörtént, de akkor sem ők, hanem az egyik pasi nyitott ajtót és mindent megígért. (Először 1.45, másodszorra kb. éjjel 1 óra lehetett). 3. alkalomal 1.45 körül szintén nem nyitottak két perc zörgés után SEM ajtót, sőt arról értekeztek: "Kinyissam? Neee." Na akkor hívtuk ki a rendőrséget először. Utána pár napig visszavettek, de aztán újból kezdték. 1x végre nappal - sok perc zörgetés után - sikerült végre az egyik lánnyal beszélni. Elmondtuk mi van - korábban a hasonló lakót 1x már sikerült kilakoltatni (ugye ez bérlakás) -, megértőnek látszott a csaj. Aztán három nap múlva újrakezdték. Ekkor levelet írtunk, nem tudjuk, hogy segített-e, mert a pasik még nem jártak azóta itthon. Vsz a csajok most elhúznak karácsonyra is.

Ennek ellenére nekem az egészből elegem lett. Eldöntöttem, hogy vmi féle zajszigetelést megcsináltatok.

Kérdezem: mit és hogyan érdemes, hogy legyen is látszatja - zajszigetljen -, ne legyen csúnya - max. mintha festett menyezet lenne - és, hogy keveset is vegyen el lakás méretéből. Abszolút nem értek hozzá, így ha vkinek van ötlete, kérem írjon ide a fórumba."

A papirokkal nem sokra mégy - egy megoldás van - tovább állni !!

hajzi # 2007.01.09. 10:52

Segítséget szeretnék kérni hangszigetelési problémával kapcsolatban. Mikor tavaly szeptemberben az új építésű fsz-i lakásunkat vásároltuk, úgy vettük meg, hogy abban hangszigetelés található, ami meggátolja a felettünk lakó zajainak a leszűrődését (beszélgetés, lépés zajok, stb.). Ehhez képest most ott tartunk, hogy a lakásban nincs hangszigetelés, és a kivitelezőtől szóbeli válaszként, azt kaptuk, hogy ő az EU szabványnak megfelelően járt el. Mi erről semmi fajta írásos dokumentációt nem kaptunk, hogy ténylegesen megfelel-e a lakás hangszigetelése. De eléggé kézenfekvő számunkra, hogy nem. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni, mert teljesen elzárkóztak a hiányosság pótlásáról.

Üdv: Hajzi