Adás - vételi papír...


j o c # 2007.03.06. 12:32

A legjobb megoldás talán az lenne ebben a helyzetben, ha beszereznétek egy, az eladó példányával mindenben megegyező olyan szerződést, amin az adásvétel dátuma március vége. A dátum lejárta után azonnal bejelenteném az adásvételt az okmányirodában (levélben tértivevénnyel vagy személyesen, igazolás ellenében), majd a biztosítónál (ehhez is szerződés kell!). A bejelentéssel sok későbbi gondot előzhettek meg.
Ha szerencsétek van, március végéig nem történik semmi.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.06. 07:40

Célszerű kérni egyet. Ellenkező esetben nehéz bizonyítani a szerződés tartalmát. De akkor már ne másolatot, hanem egy eredetit.

Megjegyzem, ha fizettek is, akkor általában a vevőnek van több bizonyítani valója. Az eladónak autóról lévén szó azzal lehet gondja, hogy őt terhelik a költségek (súlyadó, kötelező biztosítás). Meg őt fogják megtalálni gyorshajtás, tilosban parkolás stb miatt is.

csillus86 # 2007.03.06. 07:17

Üdv mindenkinek!
Azzal a problémával fordulok vki hozzáértőhöz, hogy drága párom vett egy használt autót kb. 1 éve 250e ft-ért, mindamellett, h kb. ugyanennyit rá is költött, még mindig volt vele probléma..egyszercsak aztán tönkre is ment. A szerelő aki elvontatta trélerrel közölte vele, h kb. 50-60e ft-ért tudja megcsinálni, eddigre tele lett a hócipője a páromnak, és mondta, h ő már nem költ a "roncshalmazra". A szerelővel megegyeztek, h ő megcsinálja és eladja és 100e ft-ot ad a barátomnak belőle...(Ez az igazi 'tanulópénz'...de belement)
A szerelő meg is csinálta, aztán a kislánya barátja meg is venné/vette..párom megkapta a 100e ft-ot, de mivel az autón márc.végéig van biztosítás, abban egyztek meg, h addig nem íratják át. Megígérték, h márc. végéig átírtaják saját nevükre...Meg is írták az adás-vételit, de dátumot nem írtak...ez viszont a szerelőnél maradt, párom nem kapott belőle példányt...
Azt gondolom, h kell az adás-vételiből 1 példányt kapnia a barátomnak, de melyiket...eredetit vagy másolatot??
Szerintem ez az egész ügylet sántit amúgy...mik a kilátásaink??

Köszönöm előre is a segítséget.