Az itteni gáztöltövel az a baj ,hogy sosincs gáz.
Hát én nem értek a beállításokhoz, de az biztos hogy gázból kevesebbet eszik meg jobban is megy.
autógáz töltö állomás
:)
„Az én autóm lehet hihetetlen de gázból kevesebbet is eszik mint benzinből.”
Nem hihetetlen, csak azt jelenti, hogy benzinüzemben nincsen megfelelően beállítva az üzemanyagellátó rendszer, ezért túlfogyasztása van.
: Kicsi a világ.
Nagyon szívesen. Szintén Ladány? Ott már van egy gázkút a Mol mögött.
Egyébként rengetegen átalakítják az autójukat főleg ladákat, az én opelom is benzin-gázos ezt én alakítattam át. A környéken itt a legdrágább a gáz, de még így is negyon megéri, mert fele árú mint a benzin.
Az én autóm lehet hihetetlen de gázból kevesebbet is eszik mint benzinből.
Valóban a keleti országrészről lenne szó. Egyébként kbs már segítattél az egyik helyi egyesületnek, egy dologban aminek én is tagja vagyok.(állatvédő egyesület) Köszönjük neked!
A keleti országrészben valóban sokkal sűrűbb a gázt is kiszolgáló kutak hálózata. A négyes mentén - legalábbis Hajdú-Bihartól Albertirsáig lényegében minden településen tudsz tankolni.
De azért a Volvonak vannak olyan modelljei, amelyek a gyárból úgy jönnek ki, hogy tudnak gázzal menni. Sőt, amennyire én tudom, ők gyártják az egyetlen olyan típust, ami csak gázzal megy! (Arra adnak nálunk 50% kedvezményt a súlyadóból. Embert nem ismerek, akinek ilyen autója lenne Magyarországon.)
Az hogy megéri erősen forgalom függő és attól is függ milyenek a helyi szokások. Az pl.ország nyugati felén nem megy annyira az autógáz mint másutt talán azért mert nem akkora biznisz átalakítani az újabb autókat.Viszont felétek úgy tudom jól fogy. A régebbi kocsikat olcsóbb átalakítani ezért sok egykor "keleti" típus megy gázzal.Az árakról annyit hogy manapság kb egyforma a palackos és az autógáz ára talán azért hogy ne érje meg palackból tölteni mert baleset veszélyes. Ha jól emlékszem 48 ft a jövedéki adó kilónként ami literre átszámítva 26 ft körül van. Tehát amiért olcsóbb az a benzinéhez képest alacsonyabb adó. Kérdés meddig lesz így?
Nem értettelek félre, sőt a magam részéről is jó elgondolásnak találom egy speciális töltőállomás létrehozását azon a vidéken., vágjál bele, de győzzed is türelemmel a bürokrácia vélhető rengeteg aggályoskodását.
Szerintem valamit félre értessz mert én törvényesen szeretnék egy kutat csinálni.
A PB gáz ára alacsonyan tartott - már amennyire -, de az autógáz bőven adóztatva van.
Ha már a kúttúl kell venni a gázt az már nem igazán biznisz az autósnak, bár mindig van akinek a palackból történő töltögetés túl problematikus.
Na azzal a korláttal meggyűlik még a bajod, mert pl. most hogy végre megszűnt az utlevél ellenőrzés, egynémely hegyeshalmi butikusot "tévedésből" korláttal elzártak a megközelítés lehetőségétől, és lehet hogy oda a vállalkozásuk - nem könnyű bármiféle korlátozást is feloldattatni.
Ez már nekem is megfordult a fejemben. Ez a föld egyébként a 4 es főút mellett van. Szerintem megérné mert itt a környéken nincs gázkút. Még az lenne a kérdésem , hogy ez a földem egy dűlő út mellett van amiről fel lehetett menni a négyesre csak itt épitettek egy csomópontot és szalag korláttal elzárták az utat.Egyébként nemtudom milyen megfontolásból. Bár sokfele hallani hogy elég érdekesen csinálják az útépítéseket.Nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban kihez kell fordulni, hogy vegyék le a korlátot?
Én úgy tudom elég sokféle előírásnak kell megfelelni egy gázkútnak és jövedéki termék is az autógáz. Talán egy PB.gáz szolgáltató céget kellene mmegkeresni és ha látnak benne fantáziát akkor sokat fognak segíteni megépéíteni és üzemeltetni hogy az ő gázukat értékesítsd.
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet egy főút mellett létrehozni egy autógáz töltőt. Saját tulajdonú területen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02