14 napos visszaküldési jog

Szomorú örökös # 2025.06.17. 16:14

szamoca

A június eleje azt jelenti, hogy június 2-án került megvételre az eszköz,
és már másnap, június 3-án írtam nekik emialt és hagytam üzenetet.
Ők felhívtak, ígértek, kicsit vártam, majd nem történt semmi.

Én egyszer autóalkatrészt (tempomatos index kapcsoló) vásároltam egy webáruházból. Mikor megérkezett, kiderült, hogy nem ahhoz a típusú autóhoz küldték, amihez rendeltem. Ráadásul a doboz és tartalma is eltért az eszköz márkája alapján, egészen konkrétan egy olcsóbb márkájú eszköz volt benne. Szóval valamit nagyon elcsesztek bent. Aztán mikor sikerült velük beszélnem, az ürge elkezdett okoskodni, hogy mit is akarok én, mert az én autóm alvázszáma alapján nincs is az én autómban tempomat. Erre mosolyogva mondtam neki, hogy pontosan ezért akartam náluk venni hozzá kapcsolót, mert mostmár lesz, mi több, olyan is akad, aki megcsinálja. Na aztán szépen becsomagoltam egy kísérőlevéllel, hogy tegyenek rendet a raktárukban, mert szerintem nagy káosz lehet, ha ilyen előfordulhat. Szerencsére én visszakaptam a pénzemet. :-)

szamoca # 2025.06.17. 14:48

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, segítségemre voltak.

Kedves szomorú örökös! A június eleje azt jelenti, hogy június 2-án került megvételre az eszköz, és már másnap, június 3-án írtam nekik emialt és hagytam üzenetet. Ők felhívtak, ígértek, kicsit vártam, majd nem történt semmi.
Újabb emialt írtam, újabb üzenetet hagytam, és újabb ígéretet kaptam.
Ez húzódik június eleje óta.

Kedves Boldogság! Az ötlet nem is olyan rossz! ;)

Boldogsag # 2025.06.17. 07:39

Szamóca,
egy ismerősöm elektromos ágymelegítővel járt így, ment az ígérgetés ezerrel, meg minden. 1 hónap után rendelt mégegyet más nevére, címére persze, ahol megjelent máris az ügynök és ott elkapva 3 fő személyzettel családiasan kísérve vissza adták az árát :D Segíts magadon akkor Isten is megsegít :) Ezek egy szélhámos banda kik az idősebbek hiszékenységét kihasználva csalnak és verik át az embereket bóvli veszélyes termékekkel.

Szomorú örökös # 2025.06.17. 05:07

drbjozsef

Kérdés, hogy mit jelent nála az a bizonyos „június elején”? Most éppen 17-e van.
És én kérek elnézést, eddig valóban csak az internetes vásárlásokra tudtam, hogy van ilyen elállási jog.

drbjozsef # 2025.06.17. 04:23

szamoca,

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
...
4. § E rendelet alkalmazásában:
14. üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,

1. amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;

...
20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.

Ha a többi rendelkezésnek megfelelően jelezted az elállási szándékodat (vagy, ha arról igazolhatóan nem tájékoztattak, akkor a "sima" email is jó), akkor visszajár a pénzed.

Ha a vállalkozás neve-címe megvan, akkor én a helyedben írnék egy tértivevényes levelet, amelyben xy bankszámlára visszautalni kéred a vételárat 8 munkanapon belül, egyben jelöljék meg hogy hova juttassad vissza a terméket (ez a te kötelességed). Ha nem történik ez meg, akkor fizetési meghagyást fogsz a cég ellen kibocsáttatni közjegyzővel.

Szomorú örökös # 2025.06.17. 03:46

szamoca

ha jól tudom, jogom van 14 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól
Én meg úgy tudom, hogy nincs, mivel nem internetes vásárlásról van szó.
Te írtad: „A bolt nem az én városomban található, házaltak a termékkel.

szamoca # 2025.06.16. 19:32

Jó estét kívánok!

Vásároltam június elején egy masszírozógépet, amit nem szeretnék megtartani, nem is bontottam ki a dobozából, és a számla is megvan.
A bolt nem az én városomban található, házaltak a termékkel.
Megnéztem a weboldalt; az üzletbe csak előzetes bejelentkezés után lehet elmenni, és a megadott mobiltelefon is csak üzenetet fogad.
Eddig 3 emailt írtam részükre, melyekben jeleztem az áru visszaküldésével kapcsolatos szándékomat, és üzeneteket is hagytam a telefon rögzítőjén. Vissza is hívtak, és ígéretet tettek.
Első alkalommal azt mondta az illető, hogy néhány nappal később ismét jön a városunkba, akkor megejtjük a visszacserét. Még csak fel sem hívtak, nem jött létre a csere.
Második alkalommal szintén csak ígéret volt, de nem váltották be.
Harmadik alkalommal megígérte az illető, hogy rózsaszín csekken utalja az áru értékét, és ha erre járnak, visszaveszik a terméket. Sajnos ez sem történt meg.

Nem szeretném hagyni a pénzemet; ha jól tudom, jogom van 14 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól, és számomra nem kis összegről van szó.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek még, mihez van jogom, esélyem?

Előre is köszönöm a válaszát!