Kerékbilincs zugló zöldterület

Niki2025 # 2025.08.14. 18:17

@peter57005
"De bünetni a lakókat arra van eszük"

• a szabályok/ törvények be nem tartása szankciókat von maga után, így megy ez már pár ezer éve, még anno Rómában is így éltek. Lehet puffogni, és fizetni a büntetést, meg lehet szabályosan parkolni, és a kutyatulajdonosnak saját zacsiba szedni a kutyakakit. A döntés az Öné, illetve az ott lakóké.
Szomorú örökös # 2025.08.14. 17:35

peter57005

És csak halkan megjegyzem, ahol én lakom, ott most egy utcát lezártak több hónapra, így ellehetetlenítették egy étteremhez érkező vendégek parkolási lehetőségeit, mert ahol eddig álltak, ott most egy busz közlekedik. Cserébe büntetnek mindenkit, aki a kérdéses utcában megáll parkolni. Olyanokat is a zöldterület használatáért, akiket eddig nem. De valójában igazuk van, mert aki legalább 2 kerékkel az úttesten áll, az már szabályos és a KRESZ is pontosan így írja elő, avagy gépjárművel az út szélén kell várakozni. Úgyhogy ha valóban zöldterületen büntetnek, akkor lássuk be, igazuk lehet, mert ott tilos várakozni. Ez esetben ugyanis a „szokásjog” fogalma nem érvényes.

Egy évvel ezelőtt még a kutyapiszok tartókhoz raktak ki zacskót. Most már nem. Tele is van a környék kutyapiszokkal
Szerinted ez mióta kötelessége az önkormányzatnak? Ez bizony a kutyatartók kötelessége lenne, de magasról tesznek rá.

Mit várhatunk egy ilyen kari-geris önkormányzattól
Ha így írsz róluk nyilvánosan, akkor ez máris megmagyaráz mindent veled kapcsolatban. ;-)

Szomorú örökös # 2025.08.14. 17:28

peter57005

Te is elolvastad

Nem igazán érint a dolog, szimplán kíváncsi voltam. :-)

peter57005 # 2025.08.14. 16:50

Igazad van, de ha Ő nem is más még olvashatja, mert sajnos aktuális.
És Te is elolvastad.

Szomorú örökös # 2025.08.14. 16:17

peter57005

Miből gondolod, hogy közel 7 év után a kérdező még mindig itt van és olvassa a válaszodat? :-)

peter57005 # 2025.08.14. 16:04

Tisztelt Uram, semmit nem tud tenni. Én 5 éve lakom itt, azóta mindig álltak itt autók. Sosem büntettek.
Most rájuk jött a hiszti, és rászálltak erre a két épületre. Most még a lakók nyaralnak, így nehezen de található parkoló, de mi lesz 2-3 hét múlva, amikor hazajönnek a nyaralásból és kezdődik az iskola. Az autók száma 20-30 cal megnő. Ezeket semmi sem érdekli csak a pénzbeszedés. Ellpoták és most ürtes a kassza. Mit várhatunk egy ilyen kari-geris önkormányzattól.
Átépítették a Vezér utat, de úgy hogy a kukás autók nem tudnak betolatni a kijelült kukatároló helyre, ezért a 69 és 71 es ház a kukákat
kint tárolják a Vezér úton a parkolóban. Nem csak a kukatárolás idelyére, hanem állandóan. Ez nem érdekli őket, pedig szabálytalanul elfoglalnak 3 parkolóhelyet. Esténként a kukabúvárok kirámolják, a szemetet a földön hagyják. Mit tesznek ellene, semmit.
De bünetni a lakókat arra van eszük.
Egy évvel ezelőtt még a kutyapiszok tartókhoz raktak ki zacskót. Most már nem. Tele is van a környék kutyapiszokkal.
Mit tesznek ellene, semmit.
Büntetés, a lakók vegzálása ez a politikájuk. a problémák megoldása munkát igényel, az már büdős a többszörösen elmelt fizetésükhöz.
Egy fecske nem csinál nyarat, tömegesen kell fellépni ellenük, rákényszeríteni öket a problémák megoldására, mert önszányukból semmit sem fognak tenni.

mue114 # 2018.09.11. 14:28

Sziasztok!

Zöldterületen parkolás jogcímen bilincselték meg a kocsimat tegnap Zuglóban.
Az adott helyen a fű már ki volt kopva én a földes részen álltam.

Fotó a helyszínről:
https://drive.google.com/…teWyEe8/view?…

Irtam fellebezést, azt válaszolták, hogy:

"A területnek rendeltetésileg kell zöldfelületnek lennie, nem az a meghatározó, hogy annak állapota milyen. Egyéb iránt, pontosan a felparkoló autók kerekei miatt zöldell kevéssé a fű az esetbeli helyen, a terület állapota pont az Önéhez hasonló jogsértő gépjárművezetői cselekményeknek köszönhetően olyan amilyen, azonban ez a zöldfelületi rendeltetést véletlenül sem vonja el."

Az utcában picit visszasétálva állt még vagy 10 autó, akik nem voltak megbilincselve, de ugyanolyan földes részen álltak mint én (lefotóztam azokat is). Mi közöm ahhoz hogy ezt más tönkretettte és nem ismerhető fel a zöldterületi jellege? Honnan kéne tudnom, hogy ahol én álltam meg, az eredetileg zöldterület volt valamikor (ha egyszer mostmár nem az!)? Nem én tettem tönkre. Jogos hogy engem ezért megbüntessenek?

Bármilyen tanácsot megköszönök, mit tudnék kezdeni a helyzettel.