Mire jó a vészvillogó?


websas # 2008.08.07. 19:11

Egyjogász!

Igazad van, és főleg vadi új 15 millás autók szoktak elakadni (nem trabantok) és amikor kopaszra nyírt háromajtós szekrény méretü tulajdonosa visszatér a pizzával és megeteti az autóban várakozó pitbulját, lőn csoda az autó megjavul és elindul.

Anélkül, hogy rendőreinket védeném de nehezen bizonyítható az elekadás valótlansága.
PL:letiltott a computer,szoros lett a kormány,muslinca ment a szemembe,stb. további ötleteket nem adnék.
Ezért nem is fognak bele.
websas

Legislator # 2008.08.07. 17:45

Én a közlekedéshez mit sem értek, azonban azt látom, hogy a rendőrség szakmai színvonala romlik. De kiktől is tanulnák meg a szakmát? A Kádár-rendszer is parkolópályára helyezett olyan embereket, akik nem voltak a rendszer ellenségei. Egy rokonom Pest megyei rendőrfőkapitány volt a Horthy-érában, utána csak portás lehetett. A mellőzöttségbe halt bele.


Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2008.08.07. 16:44

A KRESZ szerint az úttesten levő elromlott járművet az elakadást jelző háromszögön kívül meg szabad jelölni mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével vagy villogó narancssárga fényjelzést adó elakadást jelző lámpával.

Manapság azonban gyakorta azt látom az utakon, hogy sokan lazán megállnak tilosban, másokat akadályozva, bekapcsolják a vészvillogót, és ezzel minden el van intézve.

MIvel még sohasem láttam, hogy ilyen vészvillogózó járművet rendőr ellenőrzött volna, hogy tényleg elromlott-e, felmerült bennem, hogy van valami olyan szabály, ami felment a KRESZ betartása alól?

Mert ha a tilosban meg lehet állni vészvillogóval, akkor tulajdonképpen miért nem lehet pl. az autópályán szabályosan menni 200-zal, elég, ha az ember bekapcsolja a vészvillogót.

Vagy rosszul látom?