Fix forint alapu hitel??


the big cat # 2004.01.18. 08:09

Meg kell nézni aszerződést, abban benne van, hogy mit jelent a "fix" kamat.

Ha ott egy szám van, pl. 6% akkor a bank semmiképpen nem emelhet. Ha ott az van, hogy a bank által a kondíciós listában mindenkor közzétett "fix" kamat, akkor be kell perelni megtévesztést miatt.

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.01.15. 14:45

Kedves Times!

A fix kamat az még a "bankároknál" is fix kamat, tehát a hitelezőnek nincs joga Önre hárítania a jegybanki alapkamat növekedéséből nála keletkező nyereségkiesés elmaradását. Melyik bank ez, amelyik ezt csinálta. ez azért lényegs, mert ettől is függ, a megodás pl. levélírás a bank vezérigazgatójának vagy panasz küldése a PSZÁF-nak (ott most "harapnak" az ilyen ügyekre).

Times # 2004.01.12. 14:51

2003 februárban vásároltam részletre egy használt autót. A finanszírozási adatok: forint alapú, kamatozás fix. Eddig nem is volt ezzel probléma. DE, a januári törlesztôrészletem megemelkedett 3500 forinttal. A bank azzal indokolta miután fehívtam ôket, hogy emelkedett a jegybanki alapkamat. Akkor kérdem én, mitôl FIX ez a kamat? És miért nem kellett volna errôl engem elôre értesíteni, talán akkor kifizettem volna a fennmaradó hitelemet mielôtt felemelik azt. Most ott tartok, hogy a kb. 60000 Ft-os hitelemre az eddig megállapított kamaton kívül minimum 80000 Ft pluszt fogok kifizetni, már persze csak akkor ha nem emelik megint a jegybanki alapkamatot... Ja és persze ha jól tudom 2003 júniusában és júliusában is volt jegybanki alapkamat emelés, mégsem emelték a törlesztôrészletem???
Kérem segítsenek nekem ezt megértenem.
Times