Forgalomból ideiglenes kivonva - büntetése

monalisa1 # 2009.12.13. 22:07

A rendőrségen megkérdezheted, hogy xy melyik szabálysértési előadóhoz szignálták az ügyedet - aztán megpróbálhatsz beszélni vele.

Nem tudom hogy egy ilyen forgalomból kivont gépkocsi esetében mennyi a büntetés összege - ha keresgélsz itt a fórumon, előzőekről bizonyára találsz hasonló esetet.

Itt balra van az "Adattár" és annak menűsorában a kereső, próbálkozz néhány címszóval.

RichJerk # 2009.12.13. 21:20

Ja igen, és mennyi lesz a bünti?

RichJerk # 2009.12.13. 21:07

Értem.

És ki foglalkozik ezzel?
A polgármesteri hivatal jegyzője, vagy a rendőrségen valaki?
Be lehet menni személyesen intézni, hogy gyorsabban menjen? Vagy mindenképp várni kell?
Kicsit izgulok...

monalisa1 # 2009.12.13. 11:39

Bocs, de tól-ig csak tudsz 30-ig számolni, netán 60-ig.

Amúgy meg azt honnan tudnánk, hogy az ügyben eljáró szabálysértési előadónak mennyi másik hasonló stb. ügye van "előtted" még?! (Aztán a közelgő ünnepek- szabadságok stb. miatt amúgy is csúszni szokott az ilyesmi határidő egy kicsit.)

RichJerk # 2009.12.12. 18:52

Akkor még megérkezik karácsony előtt?

Vagy a két ünnep között?

Másik kerületben történt az ügy, nem is pont "itt", ez is még huzza az időt nem?

monalisa1 # 2009.12.12. 17:32

30 nap, esetleg 60 nap - attól függően mennyire leterhelt a szabálysértési előadó akihez kiszignálják az ügyet, de legvégső esetben 180 nap - azon túl okafogyottá válik egy téma.

Előfordulhat hogy nem jön semmi a rendőrségtől: se levél se csekk, ilyenkor általában az van (= kivételes eset) hogy az intézkedő rendőr odabent végül is nem írta meg a részletes feljelentést.

"A"-tól "B"-ig vontatáshoz lehet kérni egyszeri alkalomra útvonalengedélyt és ebben az esetben tutira nincs büntetés.

"Mona"
laikus hozzászóló

RichJerk # 2009.12.12. 16:54

Sziasztok!

Mekkora a büntetés ha úgy kapnak el, hogy a kocsi forgalomból ideiglenesen ki van vonva?

Van rajta minden papir, műszaki, zöldkártya, bizti, csak még nincs átiratva, és ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, kereskedésből vásárlás miatt.

Tudom hogy szabálysértés, meg azt is hogy 10-150e.
Az illető nincs 18, nincs jövedelem, tiszta múlt. Hallottam ilyenkor nincs is büntetés, mert nem tudják "behajtani", csak ha "visszaeső". Ez most itt is igaz?

Ilyenkor csak küld a rendőrség egy levelet, vagy csekket?
Papirt nem vettek el, nem vontak be, csak megirtak egy cetlit. Feljelentést.

Mennyi idő az átfutása? Tehát jövő héten már itt lesz a csekk?