BUSZSÁVBAN KÖZLEKEDTEM


KLEH # 2004.03.26. 17:10

2004.03.16-ÁN A VII. KERÜLETBEN KB.30 MÉTERT A BUSZSÁVBAN KÖZLEKEDTÜNK AZ AUTÓVAL. MOST ELÕSZÖR, PERSZE LEKAPTAK. SZABÁLYSÉRTÉSI ELJÁRÁST VON MAGA UTÁN. A SZOKOTTNÁL NAGYOBB VOLT A DUGÓ ÉS MÛTÉTRE KELLETT MENNÜNK, AMIT PONTOS IDÕBEN KELLETT VÉGREHAJTANI IGY KÉNYTELENEK VOLTUNK A BUSZSÁVOT HASZNÁLNI, MERT NEM ÉRTÜNK VOLNA ODA. HABÁR IGY IS PONT A MÛTÉT FONTOSSÁGA MIATT 1 ÓRÁVAL ELÕBB INDULTUNK EL, MINT SZOKTUNK. DE A KÖZLEKEDÉS BEKAVART, IGY KELLETT A KISKAPU. HÁT MEG LETT AZ EREDMÉNYE.
SZERETNÉM KÉRDEZNI, HA EZT MEGIROM AZ ILLETÉKESEKNEK ÉS IGAZOLOM HIVATALIS KÓRHÁZI PAPIRRAL, SZÁMITHATOK A BÜNTETÉS KISZABÁSÁNÁL MÉLTÁNYOSSÁGRA?
MENNYI ÁLTALÁBAN AZ ÖSSZEG, AMIT ILYENKOR KIRÓNAK?

KÖSZÖNÖM AKI VÁLASZOL

ÉVA

Bubó # 2004.03.26. 17:36

A szabálysértési előadónak jogában áll méltányosságot gyakorolni, ugyanakkor neki is meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak.
Javaslom, ha már tudod az ügyintéző nevét, a körülményekről mindenképpen tájékoztasd, hátha a bírság kiszabásánál már ezt is figyelembe veszi.
A várható összeg attól is függ, voltál-e már ott büntetve.
Ugyanakkor a határozat kézhezvételét követően ismét van lehetőség a kiszabott bírság csökkentésére méltányosságból, esetleg részletfizetést kérni, pl. a jövedelmi helyzetre, az eltartottakra tekintettel. Sajnos, ez a kérelem illetékköteles!
Üdv.
(írhatsz kisbetűkkel is, most cseréltem a szemüvegemet :)

KLEH # 2004.03.26. 21:44

Kedves Bubó!

Köszönöm szépen a választ.

Éva