Tisztelt Fórumozók!
Hozzáértőtől várok tanácsot a következő probléma megoldásához:
2002-ben történt parkolás egy lízingelt autóval. Én az autó lízingbe vevője voltam, mellettem a forgalmi engedélybe bejegyzetten volt egy tulajdonos - a lízingcég -, valamint egy üzembentartó - egy magánszemély. Tudomásom szerint a parkolási pótdíj megfizetésére jogszabály szerint a tulajdonos, illetőleg az üzemben tartó köteles. Ennek ellenére a parkolási társaság ellenem kezdeményezett eljárást, amikor én külföldön éltem. Az ellentmondási határidőből ezért kifutotta, ugyanis más azon túl jutott tudomásomra az ügy és tudtam benne érdemben lépni. Többször személyesen is elmentem a bíróságra, valamint telefonon is beszéltünk, érdekes módon sokszor egymásnak ellentétes, vagy nem valós információkat kaptam. Jelenleg van egy jogerős fizetési meghagyás, és az APEH-től is megjött a levél, hogy a 3000 forintos illetéket fizessem meg nekik. Az eljáró bíróság jogsegély szolgálata szerint nincs más lehetőségem, mint kifizetni azt a bírságot, amiért nem engem terhel a felelősség, illetőleg tűrni a végrehajtást. Egy másik bíróság jogsegály szolgálata szerint a végrehajtótól kérhetem a végrehajtás megszűntetését alaptalan követelés címén. Nem tudom, hogy valójában mik a lehetőségeim, és azt sem, hogy számomra, aki teljesen vétlen vagyok a parkolásban - még jogosítványom sem volt akkoriban - miért nem biztosít az állam lehetőséget arra, hogy érvényt szerezzek az igazamnak.
Köszönök minden hozzáértő tanácsot!