ezt itt olvastam nem is olyan régen...
Kollégáknak tilos, a laikus értékelése meg súlytalan.
(A vélemény egyébként - mint tudjuk - olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de a másé csak keveseket érdekel.)
ezt itt olvastam nem is olyan régen...
Kollégáknak tilos, a laikus értékelése meg súlytalan.
(A vélemény egyébként - mint tudjuk - olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de a másé csak keveseket érdekel.)
póniló
Sajnos az ember is tévedhet és hibázhat. Majd korrigálják a hibát.
Szia!
Igen, mint írtam a rendszám és időpont helytelen. Természetesen nem áll szándékomban nem fogalkozni a dologgal, azt hittem ez a kérdésemből kiderül.
Azért mindenesetre egy ilyen helyen elvárná az ember a nagyobb odafigyelést és pontosságot. Én is dolgoztam anno ügyészségen és rákoppintottak volna az orromra, ha egyik ügyfélnek a másik ügyfél bűncselekményét írtam volna a papirjára és úgy is lett volna kiküldve.
póniló
Valamit azért mégis eltaláltak ha jó címre ment ki a levél. Ha megtagadod rokonra nézve a dolgot, akkor te fizetsz mint üzembentartó.
Valakivel ki fogják fizettetni...
Az hogy van olyan papír ami pontatlan, és hülyeség, azért meg menj be és kérd a kijavítását. Saját érdeked úgy gondolom. Lehet neked fáradtság utána járni, de ha nem foglalkozol vele, akkor csak rosszabb lesz szerintem.
Jó estét kívánok mindenkinek!
Múlt hónapban egy kórház környékén roncsolódott zöldterületen parkoltam, miután kijöttünk a lányommal, szomorúan tapasztaltam a tájékoztató cédulát, miszerint a Közterület Felügyelet feljelent. Megtudtam, hogy az Önkormányzat fogja kiküldeni az idézést. Na, a mai napon meg is kaptam a hivatalos levelet, amivel kapcsoltban felmerült két fontos kérdésem, hátha valaki tudna nekem segíteni.
1./ A levélben az áll, hogy én egy helyi önkormányzati rendelet ellen vétettem, és szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A pontosság kedvéért megjegyzem, ami lényeges is, hogy ismeretlen tettes ellen.
A levélben van egy nyomtatvány, amelyen nyilatkoztatnak, hogy ki vezette, illetve használta adott időben a gépkocsit. Valamint, hogy nem vagyok köteles magam vagy közeli hozzátartozómat szabálysértés elkövetésével vádolni.
Az első kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben ha megtagadom a nyilatkozatot, vagyis azt nyilatkozom, hogy közeli hozzátartozóm használta, vezette, akit nem akarok megvádolni, akkor megszüntetik-e az eljárást, vagy pedig ez esetben is él az objektív felelősségre vonás, hogy a gépkocsi üzembentartója a felelős??? (itt van egy hivatkozás: Sztv. 57 § (1) bekezdés.
Még azt is írják, hogy amennyiben az adatlapot kitöltve nem küldöm vissza, nem tekinthetnek el attól, hogy az eljárásban tanúként idézzenek az Sztv-ben meghatározott jogkövetkezményekkel......Ez tulajdonképpen mi is??
2./ A következő kérdésem pedig a következő: A levél 3 papirlapból áll. Az egyik a nyilatkozattétel, a második a Közterület Felügyelet levele a Polgármesteri Hivatalhoz, melyben fel van tüntetve minden fontosabb adat, helyesen. De itt nem én vagyok címzett, csak tájékoztatásul csatolták.
Viszont az Önkormányzat levele, amit nekem címeztek, több helyen lényegi tévedést tartalmaz. Szerintem az ügyetlen ügyintéző összefogta egy másik adatlappal és egy számomra ismeretlen forgalmi rendszám van feltüntetve, 5 nappal korábbi időpont, mint amikor az eset velem történt. Egyedül az utcanév helyes.
Szóval így hangzik: "A feljelentés szerint a tulajdonában lévő xxx xxx forgalmi rendszámú gépjárművel xxxx. március xx-én xx óra xx perckor ... teepülésen ...utcán roncsolódott zöldterületen parkoltak." Tehát rossz a forgalmi rendszám és rossz az időpont is.
A második kérdésem az, hogy erre mit lehet lépni? Tudom én persze miről van szó, de akár megtehetném azt is, hogy nem tudom....
Köszönöm szépen előre is a választ!
"Az egészben az a legrosszabb, hogy sajnos számlát nem kaptunk, és ezt a fejünkhez is vágták!"
Gondolom, azért van mindenféle nyoma annak, hogy egy csomószor ott jártatok. Esetleg meg kellene említeni, hogy a NAV (lánykori nevén APEH) segítségét fogjátok kérni.
Üdv:
KEA.
Segítséget szeretnék kérni, a történet röviden:
Tavaly ősszel elromlott az autóm turbója, a szakszervízben az "ismerős" tanácsára bontottat vettünk, mert az olcsóbb...
Pár nap alatt elromlott, "szerencsére" a bontó visszavette garanciában, így csak az olaj, szűrő, stb., illetve szerelés árát buktuk.
Vettünk egy másikat, szintén bontóból, ami kb.1 hónapig bírta, és elromlott.
Itt megelégelvén a dolgot vettünk egy újat, autósboltból, de érdekes módon az is elromlott 1 hónap múlva.
Ekkor az ismerős azt mondta, hogy most már mindent szét kell szedni, mert valami baj van.
Így is történt, ezáltal a szerelés költsége a kétszerese lett, de benyeltük, mondván ez a mi formánk, ez van, de most már legalább nem lesz gond az autóval 1 darabig.
A forró zuhany a múlt héten ért, amikoris a 4.!!!turbó is elromlott.
Visszavittük a szervízbe, hogy most már jó lenne, ha megoldanák végre a dolgot, persze garanciában, és a meglepetés ekkor ért: nincs garancia, vegyek még 1 turbót, és most majd még jobban megoldják.
De már így is az anyagi csőd szélén vagyunk a szervíz töketlensége miatt, több turbót nem vagyok hajlandó venni...
Az egészben az a legrosszabb, hogy sajnos számlát nem kaptunk, és ezt a fejünkhez is vágták!
Mit lehet ilyenkor tenni, a kár már most is több mint 500.000 Ft, és az autóban a turbó rossz.
Előre is köszönök minden segítséget...
Nagyon szívesen. Egyébként, ha lenne lehetőség arra, amit eredetileg felvetették, mások már megsajnáltak volna, és megmondták volna, hogy lehet.
gerbera317
Köszönöm szépen, de ez nem jogi segítség, hanem magánvélemény, és nem erre voltam kíváncsi.
Irim
Ó, tehát ilyen becsületes az embered? Akkor miért nem vált inkább parkolójegyet?
Szerintem fizesd ki a tartozást te, a jövőben pedig adj az embernek aprópénzt parkolójegyre, szigorúan kikötve, hogy sem italra, sem nőre nem költheti.
Bobet
Nem kell kavarni. Amit a mamitól levonnak, azt a fiacskája fizesse meg a maminak. Ha nem hajlandó rá, akkor mami kérjen fizetési meghagyást a fiacska ellen.
2 millió forint? Lehet, hogy én lakom olcsó helyen, de ennyi pénzből 800 napon át (kb. 2,5 év) parkolhatnék kicsiny hazám legdrágább parkolóhelyén, csontra kihasználva a fizetős parkolóidőt. Nem tűnik ésszerűnek a fiú számára parkolójegyet váltani?
Sajnos nem egyről van szó. Nem csak azért vállaná át mert nem lehet behajtani, hanem mert valójában Ő parkolt az autóval. Mi az ellenszere? Az igaz lehet, hogy a Centrum nem adja ki a felszólító levél ragszámát, csak egy esetleges bírósági eljáráson, ilyen van?
Köszi
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi problémában kérném segítségüket:
Van egy gépjármű ami a mamám nevén van. Neki nincsen jogosítványa sem. A fia használja az autót már több éve, viszont felhalmozott lassan 2 millió forint értékű parkolási tartozást. De a bíróság a mamám nyugdíjának a felét vonja le a tartozás kiegyenlítésére. Viszont a fia elismeri, hogy Ő használta az autót és tartozás Őt terheli.
Milyen úton lehet azt elintézni, hogy az ő fizetéséből vonják a tartozást?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ja, hogy olyan vállalná magára a tartozást, akin azután azt nem lehet behajtani? Bírságolás-fronton már megtalálták ennek az ellenszerét.
És mitől akkora az az összeg? Parkolási díj esetén ritkán követelnek 35-45 ezer forintnál többet. A végrehajtónál lesz ebből 60-65 ezer.
Nem egészen, nekem van vagyonom neki nincs, egyelőre nem közös. A baj csak az, hogy akkora az összeg amit már nem nagyon lehet kifizetni.
Mit kell ezen átvállalni? Ki kell fizetni, és elfelejteni. Az, hogy ki fizet, teljesen érdektelen.
Sziasztok,
Segítsetek légy szíves. Van egy autó amelyet hitelre vásároltunk, az autó az Én nevemen van, de a férjem használja. Kaptunk a MOKK-tól fizetési meghagyást, kérdésem, hogy átvállalhatja ezt a férjem egy nyilatkozattal, melyben elismeri, hogy az autóval Ő parkolt?
Előre is köszi a választ.
Az biztos, hogy az a környék fizetős. Valahol ott kell lenni a táblának is.
Gabicsek, nincs ilyen kötelezettségük, hogy fizetőövezet táblát kell kirakniuk, nem csak egy parkolóórát? Ez elég arcátlanság szerintem. Köszi a választ
Be kell fizetni. Minél előbb, annál kevesebbe kerül.
Üdvözlet!
XIII. kerület Hegedűs Gy. utcában parkoltam hétköznap. Nem vettem jegyet, mert nincs kint a fizetőövezet tábla. Megbüntettek. Akkor láttam, hogy csak egy parkoló óra van. Jogos a büntetés, tehetek esetleg valamit? Köszönettel Zoli
Olyan túl sok lehetőség nincs:
1a) várakozni tilos tábla hatálya alatt (30000)
1b) vagy eleve be sem hajthattál volna oda (50000)
2a) járdára felállva
2b) zebra előtt 5 méteren belül
2c) menetirány szerinti baloldalon
2d) túl közel a kereszteződéshez
2e) stb.
Érdeklődj a közterület felügyeletnél, ahol megbüntettek.
Sziasztok
A napokban megbüntetett a közterület felügyelet parkolás miatt a távollétemben.
Annyi a problémám, hogy nem tudom miért, mivel a tényállás rövid leírása olvashatatlan.
Mit tehetek ilyenkor?
Elismerem ha jogos, de azért szeretném tudni miért kaptam a cetlit.
Üdv
Hát én sem tegnap vizsgáztam, de nekem úgy rémlik, hogy megállás az, ami a ki- és beszállás, ki- és berakodáshoz szükséges, vagy egyéb okbó max. 5 perc (feltéve, hogy a sofőr a kocsinál van). Várakozás az, ami ezen kívüli okból történő álldogálás.
Keress a neten egy hatályos KRESZ-t.
Üdv:
KEA.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |