Jelenleg ott tartunk, hogy a biztosító felmérte a kárt, rá 3 napra érdeklődhettem, akkor azt mondták várjam meg míg felmérik az okozó kárát!(?) Ehhez nekem mi közöm, pontosabban az autómnak mi köze van?
Parkoló autóban károkozás
action9
- amennyiben nem forgalommal szemben parkolsz hanem szabályosan,akkor is összetörte volna az autód...legfeljebb nem hátulról hanem elölről.
- a biztosító nem büntet,esetleg ha kértetek rendőri intézkedést akkor az eljáró rendőr jelent fel szabálysértésért.
- fizet mert a közlekedő jármű vezetője elismerte,hogy ő a vétkes.
Tábla nélkül is tilos megállni ott, ahol a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad. De a tilosban parkoló autónak sem szabad nekimenni. Kétségtelenül közrehatottál a kár bekövetkeztében, de az nem olyan mértékű, hogy amiatt a kárt okozó járművezető biztosítójának ne kellene helytállnia.
Üdv,
Kétirányú úton az út mindkét oldalán parkolhatunk, bár két közlekedő autó nem fér el egymás mellett, mégsem tiltja tábla egyik oldalt sem a parkolást. Én a menetiránnyal szemben parkoltam elsőnek, a kereszteződéstől számítva kb. 10 méterre. Nagy sebességgel bekanyarodott egy autó és mivel jöttek szembe megtörte az enyémet. A károkozó elismerte a hibáját kitöltöttük a betétlapot, elváltunk. Később nem hagyott nyugodni a dolog rákerestem a szabályra, amiből az derült ki, hogy én szabálytalanul parkoltam, mit tehetek, mi történhet?
- bejelentem a történést a biztosítónál és szabálytalan parkolás miatt nem fizet a károkozó biztosítója?
- fizet, de megbüntetnek tilosban parkolásért?
- nem fizet, sőt még nekem kell megtéríteni az ő kárát is?
Válaszukat köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02