Elveszett rendszám, forgalmi - Hogyan irassam a nevemre?


siouxsie # 2004.09.17. 16:24

Üdv mindenkinek!

Az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy vásároltam egy 31 éves Mz motort adásvételivel, forgalmi és rendszám nélkül. Én a harmadik tulaj vagyok. A második tulajdonos miután megvette 1993-ban nem íratta a nevére. Azóta is az első tulaj nevén van a motor. Természetesen nem írják a nevemre így a motort. Az első tulajdonost megtaláltam, de nem mer és nem hajlandó új adásvételit írni, mert mindenféle ostoba következménytől fél. (75 éves bácsi).Valahol meg is értem. "Természetesen" az első és második tulaj közt létrejött adásvételi sincs már meg egyik félnek sem, biztosan, mert ebben nagyon segítőkészek voltak és megnézték. A rendszám és forgalmi egy fészertűzben elégett anno 1995- ben.
Szép kis eset. Tudna nekem valaki tanácsot adni vagy már csak alkatrész lehet belőle? Kár lenne érte, jó állapotban van.
Köszönettel :Tomi

j o c # 2004.09.22. 20:17

Heló, siouxsie!

A tulajdonosi láncot okirattal igazolni kell, és akkor nincs gond az átírással. Pl. teljes bizonyító erejű magánokirat (nyilatkozat) a 75 éves bácsitól és az átírást elmulasztó tulajdonostól, arról, hogy mikor,kik között, mi történt. Ez helyettesítheti az adásvételi szerződést. Vkinek nyilatkoznia kell arról is (Te vagy a 2.tul.), hogy mi történt a forgalmival, rendszámmal, és ezek ez után pótolhatók. A 2. tulajdonosnak a vagyonszerzési illetéket is meg kell fizetnie.

Üdv.

siouxsie # 2004.09.24. 11:39

Hello Joc!

Köszi a segítséget.Képzeld, csodával határos módon, ütötten-kopottan de olvashatóan előkerült a forgalmi. A rendszámnak viszont tuti vége.Sebaj. Úgy néz ki, hogy a második tulajnál még meglehet az adásvételi, amit az elsővel kötött. Így össze tudom rakni a tulajdonosi láncot az okmányirodának. Kösz a segítséget.

Tom