Fórum autók, motorok újabb elöl     új hozzászólás


KM óra csalás

guba" # e-mail 2016.10.05. 18:08

Az óratekerés bűncselekményt valósíthat meg:

Aki jogtalan haszonszerzés végett a közúti gépjármű kilométer-számláló műszere által jelzett értéket a műszerre gyakorolt behatással vagy a mérési folyamat befolyásolásával meghamisítja, illetve a műszer működését megakadályozza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezt érdemes közölni az eladóval, ha vonakodik tudomásul venni az elállást.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.10.06. 15:19
Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.06. 15:58

Na véééééégre valami megmozdul.

Dr.Attika # e-mail 2016.10.06. 16:30

Ez még csak a jéghegy csúcsa. Nagyon sok autószerelő és "műkedvelő autókereskedő" szakmányban hordja be a gépkocsikat ilyen módszerrel. Megveszik Németországban, Ausztriában , Olaszországban a romokat, mint magánszemély. Idehaza hamis adásvételivel egyéb okmányokkal rásózzák a balekokra. Aztán jön a gond.Műszaki probléma, okmány "hiba", ÁFA és egyebek.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.06. 17:05

Semmi rossz indulat, de ezektől bizony sok büntit lehetne beszedni és kéne is.

Dr.Attika # e-mail 2016.10.06. 18:08

Nem a bünti beszedése a lényeg. A rendszerváltást követően a magyarok (csehszlovákok, lengyelek) "kisöpörték" a német autó romokat a kereskedésekből. A Trabanthoz, Wartburghoz, kis polszkihoz, Ladákhoz szokott emberek egy nyugati márka birtoklásáért mindent megadtak. A devizás autó vásárlása, lízingelésével felfrissítettük az autó parkot. Ezen kölcsönök bebukása miatt tele vannak az autókereskedések fiatal, üzemképes, üzembiztos autókkal. A magyar nem onnan vesz, hanem pár tízezer forint nyereség érdekében ilyen a hivatkozott cikk szerinti nepperektől. Kockára téve saját és családja életét, testi egészségét.Vállalva egy esetleges büntetőeljárást is. Szemléletváltásra van szükség az autó vásárlói oldalon.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.06. 19:08

Pedig vannak korrektek is a piacon, de olcsóság miatt veszik a sz.rt. Tököm tele van velük, hogy nem hallgatnak a józan észre. Legutóbb egy szegény kiscsajt is lehordtam, hogy mi a fenéért ír alá olyan papírt, amit figyelmesen el se olvas. Hihetetlen mennyi buta naiv ember van. Kereskedések autói 90%-a tisztázatlan eredettel, hamis óraállással, hamis szervizkönyvvel, biankó szerződéssel adnak el. Ennek ellenére veszik mint a cukrot.

Dr.Attika # e-mail 2016.10.06. 19:49

Ismered a mondást. Amíg trágya van, addig veréb is.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.06. 22:57

ez igaz

Bea1 # e-mail 2016.10.07. 03:15

Elléggé kockázatos dolgok ezek mostmár, tekintve a nyíregyházi kmtekergetők 8 éves szabadságvesztését.

Nekem is úgy adtak el autót, mintha én hoztam volna be, még a regadót is én fizettem meg papíron.

Sajna ausztriai autómnak itthon a márkakereskedés szerint sehogyan sem tudnak utánnanézni.

Érdeklődnék,Ön szerint van-e lehetőség valamilyen formában leellenőrízni az ausztriából behozott autók futásteljesítményét?

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.07. 06:33
Bea1 # e-mail 2016.10.07. 07:25

Az oldalon daciát akarnak rámsózni, km-óra tekeréssel nem láttam semmit.

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.07. 10:22

Bea1!

Nem olcsó de precíz.

http://hu.vin-info.com/

badbooy19 # e-mail 2016.11.29. 12:05

Jo napot!

Egy olyan kerdesem lenne h vennek egy autot 2010 es audi a6 de van benne 260.000 km a tulaj 2eve hozta be 160 ezerrel .de mi van ha vissza tekerte az orat ??meg mielott lepapirozta volna??megtudthatom e a valos km ert??vagy azt nem lehet tudni ha vissza tekertek ki tekerte vissza,? Dadumot rogzik a motor vezerlo h mikor tekertek vissza vagy csak a km ert??

Koszonom a valaszt

Bea1 # e-mail 2016.11.29. 15:18

Próbálkozzon kifejezetten audi a6 fórumokon is. Ha jól tudom, ezen tipusnak már a kulcsából is ki lehet olvasni a tárolt adatokat.

Sherlock # e-mail 2016.11.29. 15:34

Nem mindegy, hogy tekerték-e ekkora bevallott futásnál? Ez több mint évi 40 ezer, még akkor is ha csak azt az értéket nézzük amit mutat.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Szomorú örökös #   2016.11.29. 19:55

badbooy19
Én sokat használom a kocsit és évi 20 ezer kerül így bele. Az 50 ezer nagyon reálisnak tűnik - még talán az a 4 év alatt 160 ezer is - szerintem ne legyél vele bizalmatlan.

Mikpreston # e-mail 2017.02.08. 07:06

Tisztelt Fórum,
vettünk egy gépkocsit, amelyet olasz tulaj eladott egy német cégnek, majd egy magyar cég volt a vevő . ezutan a cégtulaj egy masik cége meghirdette, mi pedig megvettük úgy, hogy nem ellenőriztük a kmóra állását, raadásul úgy hogy eladóként már egy maganszmély szerepelt.A gepkocsiról a szakszerviz megallapitotta, hogy már az olasz szervizben a mostani km állás duplája szerepelt.A rendőrségen a szerződés szerinti magánszemély azt állitotta, hogy visszaéltek elveszett személyi igazolványával.A nyomozást (?) a rendőrség felfüggesztette.
Az eladásban tevékenyen részt vett ahirdető cég ügyvezetője, aki az eladás előtti napon eladta a céget a másik magyar cégnek.
mi vagyunk a hunyók.
a jogi tanácsadótól azt kérdezem, hogy lehet e valamiféle sikerrel biztatási kár okozása miatt az eladásban tevékenykedő személyt beperelni . az egyértelmű, hogy a német köztes cég tekerte el a km órát. van e értelme ezt a céget a német székhelyen feljelenteni csalás miatt.

Mikpreston # e-mail 2017.02.09. 01:24

SAS II

Köszönöm a választ.Van itt valaki, aki jogi érvekkel megmagyarázná, hogy az ügyletben közreműködő személy(merthat nem a cége adta el, stb)biztatási károkozás ügyben miért nem perelhető? az eladóként szereplő személy vagyontalan, igazoltan beteg és állitja, hogy ellopták a személyijét.
Pénzkidobás perelni.

A másik kérdés. A német céget miért ne jelentsem fel?

Atis77 # e-mail 2017.02.14. 12:15

Egy személy nem elég az átíráshoz. Valami nem kerek.

bermuda háromszög #   2017.02.14. 18:31

Te attól vetted - személy szerint - akitől ellopták a személyiét?
Vagy hogy történt?
Ő ott sem volt amikor megvetted és kifizetted a kocsit?

Mikpreston # e-mail 2017.02.17. 03:12

Az összegyűjtött iratok szerint egy német cég olaszországból behozott egy kocsit magyarországra, ahol tőle az A) magyar kft megvette, a B) kft meghirdette, majd amikor a B)kft telephelyén megvettük a kocsit, a B)kft ügyvezetője a pénz átadásakor egy magánszemélyt prezentált a szerződésben eladóként.A kocsi három éves, jó állapotban van.A papirok szerint 100 ezer km-t futott.

A vámkezelés a mi nevünkre történt a helyszinen. A szervizben később megtudtuk, hogy szamitógépes nyilvántartás szerint a kocsit olaszországban már 230 ezer km futással szervizelték utoljára, kiderült, hogy a km számlálót visszatekerték 100 ezer km-re.
A rendőrság felfüggesztett nyomozása szerint az eladóként szereplő személy elveszett igazolványával visszaéltek.Az eladó beteg, vagyontalan és roma. Az ügyvezető, aki a pénzt átvette és tanúként a szerződést aláírta, azt állitja, hogy nem tudja, hogyan került telephelyukre a kocsi.Három szerződést látok. német cég-A)kft, majd A) kft -magánszemély és magánszemély-mi cégünk. A) és B) kft csődeljárás alatt van. A google szerint a német cég tulajdonosai lengyelek, az egyik olaszorszagban él.Igazából az sem biztos, hogy a német cég ténylegesen részt vett az ügyletben, lehet, hogy csak a neve szerepel, pecsétet látunk. Megkaptuk a valamikori olasz forgalmit, az eladó neve nélkül.A közreműködő ugyvezető megmutatott egy német trailert, hogy azon jött a kocsi, minden magyar papiron ugyanaz a kmállás szerepel.

Az egyetlen megfogható személy az az ügyvezető, aki a rendőrségi vallomása szerint az eladás előtt már eladta a a B) céget az A) cégnek. Kézirását vélem felfedezni két adásvételin.Ő vette át a pénzt is, a rendőrség nem kérdezte, kinek adta át.

Tudom, hogy ez egy jól szervezett csalói körrel állok szemben.
Kérdésem, hogy megáll e az, ha az ügyvezetőt biztatási kár okozása miatt beperlem.
(egy másik vonal, hogy az olasz eladót megkeresem, a gépkocsiban benn maradt kb 20 gps cim, amerre járt,köztük az egyik feltehetően az otthona.Ott kiderülne , ki volt a vevője, aki a km órát visszaállította.)

A biztatási kár okozásával kapcsolatban ezt találtam:
http://ptk2013.hu/…-20-27-o/490
Ugy látom laikusként, hogy az esetem megfelel az itt leirt kritériumoknak.
Van köztetek valaki, aki tanácsot adna? Mivel rendőrségi vallomása szerint az ügyvezető a céget az eladás elötti napokban eladta, a perben a károkozásért magánszemélyként kellene helyt állnia, vélelmem szerint.

Mikpreston # e-mail 2017.02.17. 03:20

Bermuda háromszög:
az előző üzenetem neked szól.
Amikor a kollégáim a hirdető cég telephelyére mentek a gépkocsit megvenni, ott az ügyvezetővel tárgyaltak és az utolsó pillanatig ugy nézett ki, hogy a kocsit a hirdető cégtől veszik meg. Aztán egy pillanatnyi elbambulás és eljöttek egy magánszemély eladót tartalmazó szerződéssel.
A velük tárgyaló, a pénzt átvevő, majd a papirokat a szomszéd szobaban előkészitő ügyvezető a rendőrségen az vallotta, hogy nem tudja, honnan volt ott a kocsi, ő már az esemény előtt eladta a céget.Ezt a rendőrség szó nélkül tudomásul vette, bár nem tudom, mit is kellett volna tennie.

Dr.Attika # e-mail 2017.02.17. 07:56

Milyen vámkezelés történt a helyszínen? Ha Olaszországból hozták, akkor nincs vámkezelés. Ez többszörös átverés. Ismert a technika.Vastag ÁFA csalás is van benne.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Mikpreston # e-mail 2017.02.17. 12:14

Dr.Attika,

igen, valóban nem volt vámkezelés csak átirás és rendszamügyintézés a megbizásunk alapján.
Megszívtuk.
Itt a rendőrségnek lenne dolga,hivatalból, esetleg a NAV-nak. Az egyetlen megfogható személy az ügyvezető, aki nem emlékszik, hogy került oda a kocsi, nem tudja, kinek adta az átvett pénzt, mikozben a cége nem szerepelt hivatalosan sehol.
Őt szeretném biztatási kár okozása miatt beperelni.Van valaki, akinek ilyen irányú tapasztalata van?