Tisztelt segítők, az alábbiakban kérném a segítségeteket. Ismerős eladta a gépjárművét 2011.05.14.-én sajna még a régi adásvételivel, a vevő az eladó segítségével meg is kötötte a kötelezőt az autóra.Tehát jogilag adásvétel megtörtént eladó eladta vevő megvette kifizette. Most 2011.05.28.-án a vevőnek nem kell az autó mert drága!! az átírás, ő csak üzembentartóival venné meg, sajna a vevő a "kissebséghez" tartozik.Mit tehet az eladó? A biztosítást ugye lemondta, az okmányirodába beküldte tértivel az adásvételit a kisebbség meg fenyegetőzik.Kérlek segítsetek mi a megoldás.Ui:az autó eladási ára:60ezer ft volt, két tanu is jelen volt, egyedül csak a törzskönyv száma hiányzik a régifajta adásvételiről.Előre is köszönöm.Punk
Autó eladás
- 1
- 2
Semmit nem tud tenni az eladó, hisz elküldte az adásvételit az okmányirodába is. Azt már nem lehet átírni. Majd az okmányiroda megkeresi vevőcsként az átírás miatt, ha nem íratja át, kivonják a forgalomból. Mondja meg vevőcskének, hogy már az okmányirodában van az adásvételi, ezért sajnos nem tud semmit tenni.
Jó napot kívánok!
Olyan problémával szembesültem hogy eladtam egy 15 éves autót és egy héttel később a vevő felhívott azzal hogy az autó hengerfejes lett. Azt tudni kell hogy nálam karba volt tartva 2 évig használtam ráköltöttem nemrég 120 000 ft-ot és 300 000 ft ért adtam el.
Ő most megcsináltatta és azt akarja hogy én fizessem ki, nem volt igazságügyi szakértő semmi ami alapján meg állapításra kerülhetett volna hogy mi okozta a meghibásodást. Jóhiszeműen minden hibát elmondtam neki amiről tudtam, de ő jogi útra akarja terelni, ilyenkor mennyi esélye van per nyerésre ez esetben.
Vételkor nem zárkóztam el bármilyen átvizsgálástól, sőt a vevő szakmabeli.
Köszönettel Kabor Kálmán
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02