Centrum Parkoló/per

szota # 2007.02.26. 08:13

üdv,
téves az a feltételezés, hogy nem kell fotót készíteni az adott esetről!!
Lásd CP saját weblapját: http://www.centrumparkolo.hu, katt az ügyfélszolgálatra és ott a pótdíjazás meüpontot válaszd!! Íme:

"
Gépjármûvek fényképezése

Minden pótdíjazási eseményrõl a gépjármûrõl több fényképfelvétel készül.

A parkolási ellenõr minden esetben fényképen rögzíti az esetet: a fényképeken látszódnia kell az autó rendszámának, a pontos helyszínnek (utca, házszám) illetve a lejárt vagy nem látható parkolójegynek vagy engedélynek. "

1értelmű, hogy miért: Mert csak ez bizonyítja, hogy valóban jogos a követelés!!
Az adatsor-amire hivatkoznak- egy fabatkát sem ér enélkül!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

szota # 2007.02.26. 08:13

üdv,
téves az a feltételezés, hogy nem kell fotót készíteni az adott esetről!!
Lásd CP saját weblapját: http://www.centrumparkolo.hu, katt az ügyfélszolgálatra és ott a pótdíjazás meüpontot válaszd!! Íme:

"
Gépjármûvek fényképezése

Minden pótdíjazási eseményrõl a gépjármûrõl több fényképfelvétel készül.

A parkolási ellenõr minden esetben fényképen rögzíti az esetet: a fényképeken látszódnia kell az autó rendszámának, a pontos helyszínnek (utca, házszám) illetve a lejárt vagy nem látható parkolójegynek vagy engedélynek. "

1értelmű, hogy miért: Mert csak ez bizonyítja, hogy valóban jogos a követelés!!
Az adatsor-amire hivatkoznak- egy fabatkát sem ér enélkül!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

hederg # 2007.02.25. 21:05

most kerestem ki a jogi forumon a népügyvédje jogi segitség szolgálat oldalt.

Az egész ország hivatalait tartalmazza.

A fővárosit irom,mivel ez a diszes ügyfélbarát társaság üzelmeit itt követi el,idáig büntetlenenül.

1134 Budapest Kassák L.u.69-71

tel:06-1-450-2590
06-1-450-2593
06-1-450-2594

fax:

06-1-450-2591

El kell kezdeni ezt a korrupt ,csaló társaságot kérdőre vonni tevékenységükről,most már törvényes úton.

kisfefe # 2007.02.25. 21:05

uhu12 én a postától kérdeztem meg, hogy ez igy szabályos-e márminthogy az ajánlott levelet csak igy be lehet dobni,a válsz pedig igen be , azért a helyi posta iktatja, hogy a levél megérkezett hozzájuk, és ők kikézbesitették.Csak a tértivevényest kell aláirni.

uhu12 # 2007.02.25. 19:46

kisfefe! rosszul tudod: az ajánlott levelet is alá kell írni a kézbesítőkönyvben csak itt nincs rózsaszín lapocska, ami visszamegy a feladónak. tehát szabály szerint a postás nem dobhatja ládába.

Maximálisan egyetértek klimassal: részletes áfás számlát kell kérni, ha már fizettél. ha nem küldik mehet a levél az APEH-nak. FONTOS: mindent amit a csaló-hazug-gensztereknek küldesz tértivevényes legyen + egy példány otthon.

erikpapa # 2007.02.25. 16:15

Kedves jogilag cizellált barátaim!
Kettő kérdésem az volna:
1., ha egy olyan utcában kapom a kékzacsit, ahol az utca elején nincs kitéve, hogy fizetős parkolási övezethez tartozik, ill. végignézve sehol sem látható parkolóautomata, akkor bátran visszapofázhatok-e a cp-nek?
2., jogos-e a cp részéről, hogy nem fogad faxon bejelentést? Régebben be tudtam küldeni az igazolást faxon is, de néhány éve már nem, és mivel 200km-re lakom Pesttől, nem könnyű bejárkálni hozzájuk. Nem beszélve az utálatos ügyintézőkről!
Előre is köszönöm!

zsir # 2007.02.25. 15:09

Üdv Mindenkinek.
Kedves harcos társak, keményen!!! Meg kell a mogyoróit ropogtatni az ilyen gerinctelen multi-clone cégeknek!!!
Kérdésem: ha tovább forszíroznák az ügyet (4és fél éves, nem ajánlottan jött eset) és én bizonyítom 2 tanuval, hogy az autó aznap Szegeden volt. Kinek hisz a bíróság? Köszönöm.

kisfefe # 2007.02.25. 15:08

hegedüsgynek. az ajánlott levelet sem kell aláirni, nyugadtan bedobhatja a postás a aláirás nélkül is.Arról tudod meg hogy ajánlott volt e, hogy a levélpapir fejlécén ott van a "R" betü a neved fölött. Ha tértivevényesen küldték volna az lenne az amit biztosan alá kell irni. ez bizonyitaná a cp-nak hogy átvetted. Én ezt az R betüs levelet nem kaptam meg.szerintem te sem kaptad meg

klimas # 2007.02.25. 14:59

Üdvözletem minden sorstársnak !

Javasolom azoknbak akik fizettek , illetve 1 évre visszamenőleg van parkolócédula hogy áfás számla igényüket minél előbb nyújtsák be!!!!! Én is ezt fogom tenni , sőt mivel több mint egy éve jeleztem erre irányuló igényemet , a fülük botját sem mozgatták, bejelentést akarok tenni az APEHnál.Vna ugyanis az ÁFA törvény , ami nemcsak ránk érvényes !!!

hegedusgy # 2007.02.25. 14:41

nagyon köszönöm a válaszokat!

Nem ajánlva jött (majdnem kidobtam a többi szemét szórólappal együtt), a boríték is síma volt. Az ajánlott levél átvételét meg alá kellett volna írnom ugye..

uhu12 # 2007.02.25. 12:24

még valami:
ha egyértelműen nem ajánlott. ne válaszolj rá. sokan írták már: akkor olyan, mintha nem is lenne. KUKÁBA VELE

uhu12 # 2007.02.25. 12:21

kedves hegedusgy
attól, hogy a lüke postás bedobta a ládába még lehetett ajánlott, erre figyelj oda.
a parkolási gengszeter bandáknak a törvény azt írja elő, hogy febr 22-ig (vagy 28-ig ezt csak a Jóisten tudja) postára kell adnia a felszólítást.
Nem feltétel, hogy azt át is kell venni!!!!
a postára adást csak ajánlott levél esetében lehet bizonyítani.

A legfontosabb: NE FIZESS!!!!!!

kitartás

huhuhu

kicsijoe # 2007.02.25. 11:24

az emberek 99%nem órzi a 2003 as postai csekket de azért a cp beprobálkozik hátha bejön mert szerintem ezek az emberek az ügyfélszolgálaton vagy behajtók %os arányban dolgoznak amennyi jogszerütlen pénzbefizetés annyival több pénzt kapnak hó végén szerintem ne foglalkozz a levéllel dobd ki a kukába

Dr.Attika # 2007.02.25. 11:09

Akkor a levél nem létezik jogilag. Hacsak nem válaszol rá a delikvens.

hegedusgy # 2007.02.25. 10:21

Uhu!
És mi van ha nem ajánlva kapom a levelet? Lásd 2007.02.23. 16:17:29-es beírásom!
Mi a francot csináljak?

kicsijoe # 2007.02.25. 09:10

érdekessége az egésznek év 2002 én 2003ban vásároltam az autómat 01.15,0415,0615,0815 a napok eggyeznek az óra perc másodperc is meg az utca házszám is mindez 2002ben

Dr.Attika # 2007.02.25. 08:26

Akkor viszont nincs gond. Ezekszerint utólag kérték le az adataiadat. Akkor ez manipuláció. Ha jól sejtem a parkoló firmának volt egy rendszáma egy valamikori parkolás kapcsán és egy év múlva kerestek hozzá tulajdonost. Ez már nem Ptk., hanem Btk.

kicsijoe # 2007.02.24. 22:20

Dr attika
ebben az esetben még nem is volt nevemen az autó hanem 1 évre rá vásároltam még az adásvételim is megvan róla

hederg # 2007.02.24. 22:19

elolvastam a jogász véleményét,és ugyan úgy gondolom,mert felszólitás nélkül úgy hogy több évig az érintett nem is sejti mit forralnak a háta mögött,az a világon és most már nálunk sem lehetséges.

Milyen szolgáltató az olyan aki arra utazik,hogy azt aki tőle és ezt nagyon időzőjelbe teszem szolgáltatást kap,nulla beruházással,egyben meg is lophatja.

és milyen az a biróság aki az egyoldalú bizonyitékok,amik semmit sembizonyitanak,anélkül hogy a védelem érveit figyelembe venné hoz itéletet.

Ez olyan délamerikai stilus.

Több év után most hogy az aranytojást tójótyúk elszállni látszik,gyorsan követelőznek,idáig keveselték a felhalmozott harácsot azért nem mozdultak?

Undiritó!

Senk ne hagyja magát,és ezt mondja el minki nek ne hogy a kedves ügyfélbarát urainak tömjék feneketlennek látszó zsebeit.

uhu12 # 2007.02.24. 21:19

Ha ajánlva kaptad a leveled - jóhiszeműségedet bizonyítandó - tértivevényesen válaszolj rá. például:

Fenti hivatkozási számú levelüket 2007. .... -án kaptam kézhez.
A levélben... Ft parkolási, pótdíj és egyéb költségek befizetésére szólítanak fel, mert 2004. ... -án ... óra ... perckor parkolási díj megfizetése nélkül parkoltam az ...forgalmi rendszámú gépkocsival Budapesten, a ..... szám előtt.

A parkolási díj tartozásomat nem ismerem el, mert az .... forgalmi rendszámú gépkocsi a jelzett időpontban nem tartózkodott Budapesten. Ezt nyilvánvalóan Társaságuk sem tudja hitelt érdemlő fényképfelvétellel bizonyítani és részemre megküldeni.

2004 márciusában orvosi javaslatra keresőképtelen állományban voltam, lakóhelyemen (Zala megye) tartózkodtam. Gépkocsimat senkinek nem adtam kölcsön.

A levélben megjelölt parkolási, pótdíj és egyéb költséggel a t. Társaságnak nem tartozom, mert a megjelölt időpontban a gépkocsi nem tartózkodott a levélben megjelölt helyszínen. Az eltelt 2 év 11 hónap alatt semmilyen felszólítást, vagy figyelmeztetést nem kaptam.

Mindezekre figyelemmel a fizetési felszólításban foglaltakat nem áll módomban teljesíteni.

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 11. § (1) a) pontjában foglalt jogommal élve kérem tájékoztassanak a Társaságuk által kezelt, illetőleg a Társaságuk által megbízott feldolgozó által feldolgozott adataimról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. [1992. évi LXIII. törvény 12. § (1)]
Felhívom figyelmüket, hogy törvényi kötelezettségük alapján kötelesek ezen kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. [1992. évi LXIII. törvény 12. § (2)]

eddig a levél. az akkori kocsimmal egyszer voltam pesten, a CP nem találta el azt a 3 napot. és tényleg táppénzem voltam, sajna jól emlékszem rá.
az uolsó 2 bekezdésre meg tornázzanak egy kicsit

kisfefe # 2007.02.24. 20:04

most kerestem rá a googlén a tv2 ügyvédje cimre és ott a cp behajtásával kapcsolatban találtok jogi választ a problémára.Az autoklub jogásza megmondja a tutit keressetek rá, és máris megvan a megoldás. A szemeteskuka igy egyszerüen. Részletesen meg a googlén

arnd # 2007.02.24. 19:47

Szerintem kellene kis listát vezetni, amiben a túlfizetéseket dokumentáljuk. És a túlfizetést visszaigényeljük!!!!!
Illetve erröl már lecsúsztam, de egy rendszám csere jó ötlet lett volna, miután "megeggyeztem" a CP-vel. Gondolom nagyon hülye képet vágnának, hogy a kérdéses időpontba esetleg már teljesen más a kérdéses autón lévő rendszám.... bár a BM-es adatlekérésel ezt ugye kikerülhetik...

Nem fér a fejembe, hogy a "rendőrpalotára" miért lőttek mikor van CP is?????

aero1 # 2007.02.24. 19:06

Sziasztok!
Nem vagyok jogi szakember, csak egy károsult-jelölt: 2005-ben BP-n parkoltam állítólag ott, ahol eddig még életemben soha nem jártam. Szóval aki ajánlott levelet kapott, az szerintem jobb, ha küld egy ajánlott választ a jogtalan igényükre, ha pedig simán kapta, jobb, ha semmit sem tesz. MINDENESETRE FIGYELJÉTEK HÉTFÕN A TV1-EN A TV ÜGYVÉDJE ADÁSÁT, ÁLLÍTÓALG EZ A PARKOLÓS BOTRÁNY LESZ A TÉMA. HÁTHA KAPUNK VALAMI ÉRTELMES TANÁCSOT. Üdv mindenkinek!

Dr.Attika # 2007.02.24. 18:05

Ügyes. Meghosszabbítottad az elévülést két hónappal, mert ezzel elismerted, hogy sima levelüket átvetted.

kicsijoe # 2007.02.24. 17:48

Én feladtam nekik egy ajánlott levelet 242ft ot fizettem a postán tehát nem 2000ft ot ahogy a cp nél szokás nem ismertem el hogy ott parkoltam ahogy ők állitják választ a levelemre még nem kaptam de nem is nagyon érdekel mehetünk a biroságra az intrum justita cégtól meg senki ne ijedjen meg azok sem tudnak vissza válaszolni csak a pénzt követelik ami nem jár nekik