Próbálkoznak, hát ha nincs tudomásod egy követelés 5 éves elévüléséről és hátha fizetsz...
Átvetted, oké, de elévült, oké.
Próbálkoznak, hát ha nincs tudomásod egy követelés 5 éves elévüléséről és hátha fizetsz...
Átvetted, oké, de elévült, oké.
Ajánlott levélként jött. Azt is alá kell írni és a feladó utána tud kérdezni a postán.
Ha nem tudják bizonyítani, hogy megkaptad a levelüket, akkor az a levél olyan, mintha nem is létezne. A válaszadás is bizonyíték lehet! Tehát ha nem tértivevénnyel jött a levél, akkor nem feltétlenül jó ötlet válaszlevelet küldeni nekik...
Ha nem válaszolsz, a téma magától kell hogy kihüljön. Ellenben ha bármiként is "bejelentkezel" náluk, ügybuzgalmukban tán még fojtatnánk - legalább is az oda-vissza levelezgetést...
Az 5 év letelte az adu a kezedben.
Sziasztok!
Én is kaptam a Centrumtől egy fizetési felszólítást, mely szerint 2000-ből !! származó hátralékom van.
Remélem jól gondolom, hogy ez már elévült.
A kérdésem az lenne, érdemes-e nekik írásban jelezni, hogy én is tudom hogy elévült és hagyjanak békén vagy ha nem reagálok és természetesen nem fizetek maguktól is lezárják az ügyet. Vagy képesek egy elévült követeléssel a bróságra menni, ahogy alevélben fenyegetnek?
Kedves Ma2+
Egyáltalán nem érdektelen a feltett kérdésed - bizonyára többen is hasonló cípőben járnak -, azonban kicsit bővebb info kellene a sérelmezett nagy összegű pótdíj okáról.
Tudod ahogy eset annyiféle az ok - okozat is.
Szomorú érdekeltként szeretném megismételni március 29-én feltett kérdésemet, mert nem kaptam választ. Lehet, hogy érdektelen a kérdés?
"Szép jó estét a T. Fórumozóknak!
Mint szomorú érdekelt kérdezném a következőt:
Tud-e valaki arról, hogy az irreális mértékű pótdíjjal kapcsolatban indult-e már valahol per és ha igen, milyen kimenetellel?
Véleményem szerint a korábbi évek nem-fizetése miatt bepereltek több hajlandóságot mutatnának a fizetésre, ha nem ilyen hatalmas és megmagyarázhatalan mértékű lenne az alkalmazott pótdíj.
Ha még nem kezdeményezett volna ezügyben senki peresítést, nem lenne megfontolandó?
Válaszukat előre is köszönöm!
P.S. Ha esetleg másodfokon is megnyert, jogerős ítéletről tudnak (nemcsak Centrum, nemcsak Budapest) azt is megköszönöm!
Szebb Centrum mentes napot kivanok minden kedves forumozonak!
Egy szakavatott hotzzaerto embertol szeretnem megkerdezni, hogy a jogos e a Centrum kovetelese olyan esetekben, ahol o semmivel nem tudja bizonyitani, hogy egy adott auto az altaluk megjelolt helyen es idoben ott parkolt? Fenykep nem keszul az autorol, tehat ha pl. en az utcan haladok az autommal, a parkolo or megnezi a rendszamomat meg az autom tipusat es szinet, es bepotyogi a kutyujebe, innettol kezdve bekerulok az o "zart rendszerukbe" es mar birsagolhatnak is, holott meg egy pillanatra sem alltam be a parkoloba. Lehet, hogy ilyen eset nem fordul/fordult elo, de barmikor megtehetik. Jogos ez igy? Kovetelhettik a bintetesi osszeget mindenfele bizonyitek nelkul?
Koszonom a valaszt!
Udv!
Gabszi
Kivanok egy szebb Centrum Parkolo kft mentes szebb jovot!
köszönöm a választ!
Kedves Wakesleep!
Üdvrivalgással:
KEA.
Udv Mindenkinek!
Ugy latom a Centrum most ebredt fel, mert tobb evvel ezelott tortent parkolasokat 2006-ban probalja meg behajtani! Azert kivancsi lennek arra, hogy hany olyan autos van, aki esetleg bliccelt (vagy onhibajan kivul parkolt jegy nelkul) es ennyi ido utan meg meg van neki a befizetest igazolo csekk feladoveveny...? Jozan paraszti esszel gondolkozva, ha mondjuk nekem tartozik valaki, akkor nem 4 esetleg 5 evvel kesobb keresem meg, hogy "figyuzzal mar koma te tartozol am nekem kamatokkal egyutt egy valag pnezzel!" hanem a fizetesi hatario lejartat kovetoen azonnal kuldom a felszolito levelet. Szoval sorstartsak a Centrum hizik, mi meg legatyasodunk, mert ebben az orszagban mar mindent meg lehet tenni! Meg azt is, hogy olyan helyen buntetnek meg parkolasi dij nemfizetese miatt, ahol sem parkolo zona, sem fizetoparkolo tabla, sem pedig kek felfestett vonal nincs! (Bp).
Udv!
Gabszi
Ui.: Nem vagyok Bp-i, igy nem tudom az utcanevet, de a deli pu. kornyeken van ez a hely ahol semmi nem jelzi a fizetesi kotelezettseget. Azaz 4 evvel ezelott amikor tortent az eset, akkor meg nem volt tabla. (Ennek ellenere megbuntettek, aminek most iszom a levet 4 evvel kesobb.) IDEGESITO
A kérdés többszöri beküldés miatt törölve.
kedves mindenki!
bedarált engem is a rendszer: ma kaptam a Centrumtól a következő felszólítást:
a 2002. 02. 26, 14:35:23 - 2002. 02. 26, 14:35:23-ig tartó időszakban (nem gépeltem el, nulla, azaz nulla másodperc van a két időpont között) parkolójegy nélkül parkoltam, ezért a tartozásomat illetve a postai, ügyviteli és BM lekérdezési díjat szíveskedjek megfizetni.
ez összesen 3775 zseton.
a furcsa az, hogy ugyan valóban bliccentettem egyet a kérdéses napon, de miután megtaláltam a mikicsomagot, hazafelé azonnal befizettem a postán (üzemidőn belül). ergo SEMMIFÉLE tartozásom nincs a cég felé.
a dolog a részemről ott szenved hátrányt, hogy ugyan minden csekket megőrzök 5 évre visszamenőleg, de a feladást igazoló csekk többedmagával együtt sajnos tavaly egy beázás áldozatává vált, vagyis semmi közvetlen bizonyítékom nincs az igazamra.
a kérdéseim:
a követelt összeg tényleg nem nagy, tulképp inkább csak azért is izgatom magam - a jogtalan követelés felett érzett indulaton kívül persze -, mert ezek szerint arra nincs semmiféle garancia, hogy ha én ezt most szó nélkül befizetem (mint anno a büntetésemet), ne álljanak elő megint valami követeléssel 4 év múlva...
ezen és más fórumok korábbi hozzászólásai alapján bőven van esélyem arra, hogy legközelebb már olyanért fizessek késedelmi díjat, amit el sem követtem.
valami javaslat, tipp?
előre is köszönöm!
(ja, a levelet én is a ládába találtam bedobva, a levél szövege szerint a levél kézhezvételétől eltelt 10 napon belül legyek szíves tejelni, különben per...namost honnan számítják azt a 10 napot, ha nem tudják, mikor vettem át?)
Kedves Fórumosok!
Kaptam a Centrumtól egy ajánlott levelet (postaládába közönségesen bedobva), hogy két alkalommal is parkoltam fizetés nélkül: jó 4, illetve egy hónap híján 5 éve, és fizessek különféle jogcímeken egy kalap pénzt nekik. A feltüntetett címek egyike hihetetlen számomra, hogy valaha is jártam volna ott kocsival, a másik ugyan hihetõ, de szent meggyõzõdésem, hogy annak idején még nem volt parkolóövezet. Egyelõre még nem tudom azt sem, hogy van-e fénykép egyáltalán.
Tud valaki valamit arról, hogy egy esetleges fénykép mikor tekinthetõ bizonyító erejûnek?
Ki lehet azt deríteni valahogy, hogy adott terület mikor lett parkolási övezet (energiatakarékosan)?
Üdv:
KEA.
Szép jó estét a T. Fórumozóknak!
Mint szomorú érdekelt kérdezném a következőt:
Tud-e valaki arról, hogy az irreális mértékű pótdíjjal kapcsolatban indult-e már valahol per és ha igen, milyen kimenetellel?
Véleményem szerint a korábbi évek nem-fizetése miatt bepereltek több hajlandóságot mutatnának a fizetésre, ha nem ilyen hatalmas és megmagyarázhatalan mértékű lenne az alkalmazott pótdíj.
Ha még nem kezdeményezett volna ezügyben senki peresítést, nem lenne megfontolandó?
Válaszukat előre is köszönöm!
P.S. Ha esetleg másodfokon is megnyert, jogerős ítéletről tudnak (nemcsak Centrum, nemcsak Budapest) azt is megköszönöm!
A követelések elévültek, ezt kell válaszolni, és hogy önként nem kívántok teljesíteni, valamint a szemükbe röhögni. Továbbá, hogy ezt ők is nyilván tudják, így a továbbiakban a zaklatásukkal okozott kárért kártérítést fogtok követelni.
Az eladás esetében ezt is meg lehet említeni, de a dolog nem érdekes.
Én is hasonló cipőben járok. Ma kaptam felszólítást, hogy 2000.10.24-ről van 1 meg nem fizetett pótdíjtartozásom.
Ez, idestova cirka 5,5 évvel ezelőtt történt. Miként kell hivatkozni az elévülésre? Várjam meg, míg feljelentenek, vagy reklamáljak egyből?
Ma kaptam egy levelet A Centrum Parkolo kft-tol, amely szerint 2000.08.07en rossz helyen parkoltam. Azt az autot amire hivatkoznak meg 1998ban eladtam.
Mi ilyenkor a teendo?
A tobbszori koltozesek, pakolasok utan talan meg megvan valahol az adasveteli, talan. Gondolom ezzel rovidre lehetne zarni az ugyet, de mi van ha nem talalom? Nem szandekszom kifizetni a nem engem terhelo osszeget... Telefonon nem tudom oket elerni, szemelyes latogatas szoba sem johet, mert kulfoldon elek.
A parkolódíj nem adózási forma. Adót (papírforma szerint) azért fizetünk, hogy abból a köz javát szolgáljuk, valamint működésben maradjon, fejlődjön az ország vérkeringése. Parkolódíj esetében még a látszatra sem adtak. A befizetett gusztustalan mértékű parkolósarcból, soha nem fog épülni új parkoló, új út, és semmilyen létesítmény, ami a köz javát szolgálná, mivel a pénzt eleve magánzsebekbe csengetjük.
Vérszemet kaptam. Való igaz. Semmi szolgáltatás. Kérdés akkor mint magyar állampolgár miért kell fizetnem azért, mert "Magyar Földön" megállok? Ez is egy adózási forma, nem? Adót pedig fizetünk.
Szeretném jogászi szemmel látni hogyan van ez? Meredek az elképzelés, de elgondolkodtató.
"Az egész parkolódíjasdi egy hatalmas csalás, a rendszer a minimális jogbiztonságot sem nyújtja a tisztességesen fizetőknek sem, úgyhogy szerintem szépen dögöljenek meg. "
Jogbiztonság? :-) A kárpát medencében?
Mikor ilyen nyilvánvaló szabadrablások folynak az állam égisze alatt? Én nem vagyok az erőszak, önbiráskodás és tsai. hive, de szerintem vannak olyan helyzetek, amikor már nem számit se a szép szó, se az érvek, csak az erőszak. Az egyedüli eszköz, ami félreérthetetlen, és eredménye van. Ez a parkolós történet, sok másikkal karöltve már hosszú évekkel ezelőtt is megérett arra hogy kitörjön miatta a III. világháború. Addig azonban maradnak a hős Rambók akik egymagukban, purhab arzenállal felszerelkezve indulnak a parkolóóra hadsereg ellen. Õk mutatják a helyes irányt, kár hogy egy fecske kevés a nyárhoz.
Köszönöm szépen a választ, ilyenmód nincs mit tenni, irány a posta!
Szia!
Igazuk van... Ott csak díj ellenében lehet parkolni, még műszaki hibás járművel is. Mint ahogy az autópályán sem lehet lejárt matricával közlekedni a lejárat utáni akár öt percen belül sem azon az alapon, hogy útközben műszaki hibás lett az autó, és a 130 helyett csak 60-nal lehetett vele haladni, ezért hosszabb lett a menetidő.
Szívesen!
Sziasztok!
Egy kérdés: Ha az autóm lerobbant, melyet a műszerfalra elhelyezett elakadásjelző háromszög is mutatott, megbüntethetnek parkolójegy hiánya okán?
A Centrum szerint gond nélkül, azt mondták toljam el az autót az első ingyenes parkolóig.
Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |