Centrum Parkoló/per

Egyjogász # 2009.07.16. 05:40

"érdemes levelet írnom a parkolótársaságnak a büntetés elengedése miatt?"

Erre saját tapasztalatból azt válaszolhatom: nem.

Előre nyomtatott elutasítás blankettájuk van, szövegéből ítélve szerintem el sem olvasták amit írtam, mert arra egy szót sem válaszoltak.

Az más kérdés, hogy fizess-e, azt neked kell eldönteni, hogy felveszed-e a harcot a sápszedőkkel.
(Csak azért hívom így őket, mert a befizetett nagy összegű parkolási díjért semmilyen ellentételezést - pl. őrzés - nem nyújtanak, így ez csak egy adófajta, egyszerűbb lenne, ha megállási adónak hívnák:) )

ases # 2009.07.27. 03:51

Tisztelt fórumozók!

Egy apró hiba történt , nem a megfelelő bíróságra küldtem az ellentmondást,idézést nem kaptam a tárgyalásról illetve a bírósági határozatot se .
Mai nap viszont a parkoló cég csekket küldött amiben egy fizetési meghagyás jogerőre emelkedett mondat hanyatt dobott.
Elképzelhető hogy nem küldenek idézést ha nem érkezik be a bíróságra ellentmondás?
Szeretném a tanácsotokat kérni merre is induljak....
A hibám abból keletkezett , hogy ugyan ez a parkoló cég ellen már megnyertem négy ügyet és mindegyik tárgyalás kispesti bíróságon zajlott,nem is figyeltem a címet ahonnan küldték az újabb levelet,automatikusan ide küldtem sajnos.
Jogerőre emelkedett és nem is tudtam a tárgyalás időpontját.
Hogyan tudom rendbe tenni a hibámat?

Tisztelettel:ases

Egyjogász # 2009.07.27. 06:53

Igen, ha nem érkezik be a bíróságra határidőben ellentmondás, akkor a bíróság jogerősíti az fmh-t.

Ebben az esetben nem alakul ugyanis az eljárás perré, nincs tárgyalás, nem küldenek idézést.

Ejjnye # 2009.08.06. 16:19

Ezt az emailt ma voltam kénytelen küldeni a cégnek ha nem lett volna parkoló jegy váltva nem lenne büntetés :) szerintetek mit lehetne még tenni hogy elkerüljem a büntetést???

Tisztelt Centrum Parkoló KFT

2009.07.08.án a Madách tér 2 sz alatt parkoltam a fiam autójával rendszáma ...0..,előre bocsájtom hogy mozgáskorlátozot vagyok de mivel nem saját autóval mentem nem volt az autóban a mozgás sérült igazolványom,ezért vásároltam egy jegyet ami körülbelül,18:07perckor járt le.Sajnos elfelejtkeztem róla és csak 18:20 körül jutott eszembe és 18:30 kor értem le az autóhoz.
Akkor látom hogy a parkoló ellenőr épen rakja ki az értesítést,meg kérdeztem mit lehet tenni ilyenkor elmondtam neki is hogy rendelkezem igazolvánnyal csak nincs nálam,Ekkor ő azt a választ adta hogy ugyan vissza csinálni már nem tudja de írjak egy levelet önöknek másoljam le az igazolványt és akkor nem kell befizetni.Meg is tettem elküldtem önöknek,erre 2009.08.06.án kapja a fiam a fizetési felszólítást hogy fizessen be 13 ezer Ft-t,ekkor ő felhívta az önök ügyfél szolgálatát és a hölgy közölte igen valóban beérkezett a levél de, mivel volt parkoló jegy váltva ezért elutasították.

A kérdésem a következő,milyen jogszabály tiltja a mozgás korlátozottak parkoló jegy vásárlását?Annyi ember használ ilyen igazolványt akik nem betegek,több millliós autóval aki viszont jogosan használja azt egy egyszerűen lerázzák .

Tehát kérnék egy részletes tájékoztatást miért nem lehet a büntetést elengedni.Kérem minél hamarabb válaszoljanak mert nagyon kellemetlen nekem a mostani helyzet.

websas # 2009.08.06. 18:00

Kedves Ejjnye!

A történet jó mint egy "délamerikai családregény" de valószínübb, hogy a gyereket megbüntették és most Apuka szeretné kimosni a pelenkát.

Utálom a Centrumot!

websas

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.09. 12:03

Ezek a parkolósbünözők úgy játszanak veletek kényük kedvükre ahogy csak akarnak !
Írhattok ti száz, ezer levelet, kérelmet, nem mentek vele úgyse semmire, csak röhögnek a markukba, rajtatok, és szembe köpnek titeket !

Inkább húzzátok fel a kesztyűt, probáljatok minél ügyesebb és okosabb cselekkel ellenállni, s a legrafináltabb trükökkel védjétek ki a parkolósok aljas támadásait !

Ha lehet, csak a legutolsó, a legvégső esetben fizessetek ! Harcoljatok ellenük, ne adjátok könnyen magatokat Magyarok !

szilvi2009 # 2009.08.10. 16:45

A Centrum parkoló rendszer Kft. robog tovább,

Ma reggel 9:18-tól a II. ker. Nagy Imre téren parkoltam, nem volt nálam apró, de nagy örömömre volt lehetőség mobilos fizetésre is, na mondom legalább kipróbálom a modern technikát. Elolvastam a használati utasítást, ami nagyon egyszerű és egyértelmű. Küldjem el a kocsi rendszámát sms-ben az alábbi számra: 06-20-30-70-810. Sikeresen elküldtem és elmentem intézni az ügyeimet. Hamar végeztem, 9:25-kor már megint a kocsinál voltam ahol a 133-as számú parkoló ellenőr és egy piros mikuláscsomag várt. Mondtam, neki, hogy mobillal fizettem, és mutattam neki az elküldött sms-t. Ő azt mondta, hogy nem szerepel a rendszerben, de ez nem gond, mert rengetegszer előfordul. Hívjam fel az ügyfélszolgálatot, ők majd elintézik. Felhívtam őket, bár csak olyan 20. próbálkozás után sikerült. Első 19 alkalmommal miután kiválasztottam a menüpontok dzsungeléből azt a pontot, hogy egy hús vér emberrel szeretnék beszélni, egy ideig kicsöngött, majd miután egy kellemes hang azt mondta, hogy minden vonal foglalt, próbáljam később, szétkapcsolt. Szóval végre sikerült egy élő személyt - Kárpáti Szilviát - elcsípnem. Megkérdezte mi a rendszám, utánanézett a rendszerben, persze semmi nyoma sem volt az sms-emnek. Gyanús volt neki, hogy számmal kezdődik a rendszám, és kérdezte mi a kocsi felségjele, mondom holland. Jaaaaaaa, hát akkor a rendszám után egy vesszőt kellet volna tenni és utána írni a felségjelet. Mondom, de hát ez sehol nem volt feltüntetve a fizető automatán. Erre ő, hát igen, ez sajnos nincs feltüntetve. Mondom, akkor legyen szíves törölje a büntetést. Hát az nem lehet és ő nem tud másban segíteni, csak abban, hogy elmondja, hogy mit kellett volna írni az sms-ben. Hát akkor adjon valakit aki tud valamit segíteni. Senki nem tud nekem segíteni. Akkor kérem a főnökét. A főnöke nem telefonos kisasszony és lecsapta a kagylót. Na ez már nekem is sok volt, megkerestem a parkolóőrt és mutattam neki, hogy mindent úgy csináltam ahogy a fizető automatán le van írva. Erre csak hümmögött, kérdeztem a nevét, nem volt hajlandó megmondani, csak annyit, hogy ő a 133-as. Addig beszéltem vele, míg odajött a főnőke. Azt mondta az ellenőrnek, hogy "Te ne álldogálj itt, menj dolgozni, majd én elintézem". A főnök is megnézte, hogy nincs benne a rendszerben a rendszám, ő is egyetértett, hogy hát igen az automatán sajnos nincs feltüntetve, hogy a felségjelet még utána kell írni, megnézte az sms-emet, majd mondta, hogy ő a helyemben nem fizetne, amúgy sem tudják behajtani külföldi kocsin, tartsam meg az sms-t az jó lesz bizonyítéknak.

Hát ennyi. Eddig mindíg vettem parkoló jegyet, de most ezzel elérték, hogy én soha a büdös életbe nem fogok parkolásért fizetni Magyarországon. Ahol dolgozom minden nap áll egy német rendszámú kocsi. A tulaja kirakott egy cetlit a szélvédő mögé, hogy "Mikulás csomag ide". Hát majd én is ezt fogom csinálni.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.12. 10:30

Megdőlt a bűnbanda : http://kuruc.info/r/2/45033/

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.12. 10:32

Szilvi2009, nagyon helyesen teszed . Végre !

indian5 # 2009.08.13. 12:09

Hello,

lenne egy kérdésem. Fővárosi Parkolási Társulással állok perben. Megjött a végzés, hogy folyatodik a per.
A Parkolási Társulás benyújtotta a szokásos adatlapját plusz fotót bizonyiték gyanánt. Ez tavaly a Fővárosi Bíróság keveselte és jogerősen elutasította azokat a pereket ahol ezzel probálkozott a társulás.
Nos nálam is van bibi két ügyet hoznak fel ellenem és az egyik esetében a fénykép dátuma 1 évvel korábbi, mint ahogy a gépkocsi megvásároltam (új). Szerintük ez a tökéletesen zárt rendszer mellett is bizonyítja, hogy ott parkoltam. A másik esetben csak az látszik aképeken, hogy távolról lefotózták az autót majd közelről a lejárt jegyet. De egyiken se látszik egyszerre a kettő együtt.
Szerintem egyértelmű a helyzet, hogy manipulálható a rendszer ha a fotón irreális dátum szerepelhet. A bírónő szerint engem terhel a bizonyítás miközben a jogegységi határozat itélőtáblai magyarázata szerint a bizonyítási teherről ezt írják:
"Összegezve: a parkolási perekben két ellentétes állítás áll szemben egymással és a bíróság a bizonyítási teherre vonatkozó szabályok figyelembevételével, a bizonyítás eredményének szabad mérlegelése alapján dönthet arról, hogy melyik állítást fogadja el ítélkezése alapjául."

Nos? Mit lehet tenni?

Grád András # 2009.08.13. 12:13

Kedves Indian5!

A leírtak alapján elég jók az esélyei a társaság ellen, főleg az egy évvel korábbi dátum esetében. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

indian5 # 2009.08.13. 12:34

Tisztelt Tanár Úr!

Ebben ez esetben a zárt rendszerbe vetett hit és a manipulálás lehetősége az adó a kezemben?
Elég ha beviszem a gépjármú papirjait a bizonyításhoz vagy kell tennem valamit még?
A Parkolási Társulás egy informatikai szakértő véleményét már beadta, hogy szerinte zárt a rendszer és nem manipulálható.
A Fővárosi Bíróság hasonló ügyben már elzavarta a Társulást.... tudom nincs precends.... :(

indian5 # 2009.08.13. 12:35

bocs... az adó helyett az adu...

Grád András # 2009.08.13. 13:33

A forgalmi engedély vagy a törzskönyv elég, az küzokirat.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.08.13. 13:33

A forgalmi engedély vagy a törzskönyv elég, az küzokirat.

Grád András # 2009.08.13. 13:34

A törzskönyv vagy a forgalmi elég, az közokirat!

indian5 # 2009.08.13. 13:55

Tisztelt Tanár Úr!

Akkor jól értem, hogy elég ezt az egy esetre "rámennem" és akkor a másik is osztozik a sorsán? Hasonlóan ahogy tavaly a Fővárosi Bíróság járt el egy ugyanilyen ügyben.
Ha egy olvashattalan hőpapíros jegyet bead az ember akkor mit tesz a bíróság? Mégis 6 éve történt az ügy.

botoxdoctor # 2009.08.13. 17:07

Sziasztok!!!

Most találtam ezt a topikot, érdekelne a véleményetek.

CENTRUMOS ügy:

2 hete VII. kerületben parkoltam, volt nálam párszáz forint, láttam, hogy 375/óra. Gondoltam max egy órát maradok, bedobtam az automatába. Bedobtam az első százast, semmi. Gondoltam, hogy megakadt. Bedobtam a többi pénzt, semmi. Se jegy, se pénz. Nyomogattam a gombokat, semmi. Gondoltam: nem baj, bejelentem a telefonszámon!! Felhívtam Őket, jött a duma, hogy majd a szervízkönyvben megnézik a hibát, ne izguljak, ha megbüntetnek, törlik! Volt valami rossz érzésem.. Ráadásul ott volt a párom, és a mamája is, akiktől kaptam a pénzt, és láttak is, hogy bedobom!!!

Aztán kb. 50 perc múlva jöttem, mikuláscsomag!!! Gondoltam: majd törlik!! Erre hétfőn kapok egy levelet, hogy nem törlik, mert a szervíznapló szerint "nem volt hibás" a gép.

Az idegesít a legjobban, hogy szabály szerint jártam el mégis megbüntettek!!

Mit csináljak?? Milyenek az esélyek a napló és a tanúzás között?? Várok véleményeket!!

Grád András # 2009.08.13. 19:42

Kedves Botoxdoctor!

A tanúkkal egy ilyen ügyben semmire sem megy, még ha kétszáz van is. Viszont a telefon híváslistával már igen, amikor bejelentette a hibát. Talán még rögzítik is a beszélgetést, de ezt már nem tudom biztosan. Amúgy nem pereskednék kb. 1500 forintért, mert az időm többe kerül, gyanítom az Öné is. Üdv:

Eszti15 # 2009.08.13. 20:35

Tanácsot szeretnék kérni.
Április 3-án eladtam az autómat, a kötelező biztosítást lemondtam, de nem jelentettem az eladást az okmányirodán. Május elején új autót vettem, amit természetesen átirattam.
A régi autóm vevője nem íratta a nevére az autót és most sorban kapom a birságokat a parkoló társaságtól, az autópályafelügyelettől. ( májusi dátumokkal...)
hiába küldtem el az adásvételit, a parkoló társaság azt mondja nekem kell fizetni. Mit tanácsoltok?
előre is köszönöm a segítséget

botoxdoctor # 2009.08.14. 08:30

T. Grád Úr!
Igen, rögzítik a hibát, de nem érdekli őket. Szerintük a szervíznapló alapján fizetnem kell. Egyébként nem 1500Ft hanem, lehet 30-40E ft is a per végére (plusz perktg.).

Nálam ez ELVI kérdés: csalásért nem fizetek!!

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.14. 20:25

botoxdoctor, helyesen teszed .

Persze a "nagyurak" könnyen osztogatnak tanácsokat a messze távolból, s így akarva/akaratlanul is lovat adva a parkolósbünözők alá !
Mert hát lássuk be - ha mindent ráhagyunk ezekre a élősködő parkolósparazitákra - azok annál jobban erősödnek, dagadnak ! Ejnye !

Csak egyet kérdeznék : még mennyi megaláztatásnak akarjátok kitenni magatokat Magyarok ?!

Nem vettétek még észre,hogy ti bármit mondtok, bármit tesztek, bármilyen, bármiféle bizonyítékkal álltok elő, bárhogyanis nem jogos az a követelés - akkor is ti húzzátok a rövidebbet ?!

Ezeket az érzéketlen, profitvadász férgeket mit sem érdekli az igazság, mert csak a ti pénzetek, a tőletek elrabolt forintok motiválják őket !

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.16. 10:40

NYíLT LEVÉL

"Terézváros Polgármesterének és Jegyzőjének

Jegyző Asszony!
Polgármester Úr!

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy intézkedjenek a terézvárosi kerékbilincselések azonnal felfüggesztéséről, illetve a Centrum Parkoló Kft-vel kötött szerződés felmondásáról!

Képviselő-testületünknek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy a kerületben szabálytalanul parkoló gépkocsikat lebilincseltesse, hiszen kiderült; bűncselekményt követtek el azok, akiknek a jogszabályok betartatása, illetve az ebben való közreműködés a feladatuk!

A közterület-felügyelet és a Centrum vesztegetési ügyére nincs magyarázat, mert a szereplőit a cselekmény közben tetten érték. Itt még az ártatlanság vélelmére is kár hivatkozni. Az viszont feltételezhető, hogy mind a Felügyelet, mind pedig a Centrum számos munkatársa benne lehetett a korrupcióban. Csak idő kérdése, hogy őket mikor buktatják le, melyik pillanatban kerülnek a bilincsektől bilincsbe.

Természetesen az ő bűnük másokat nem hatalmaz fel a szabálytalanságra, de a képviselő-testület amúgy is megtépázott tekintélyét nem kellene tovább csorbítani.

Mindezek alapján kérem a fentieket.

Budapest, 2009. augusztus 16.
Gyenge Zsolt
s.k.

barikád.hu"

botoxdoctor # 2009.08.24. 19:56

Sziasztok! Végülis befizettem a négyezer-párszáz forintot ezeknek a vérszívóknak. :(( Eléggé dühös vagyok miatta, de nem érte meg az idegeskedést a történet. Persze így győztek, de csak ideiglenesen mert remélem, valaki eltakarítja a szemetet a városból. A múltkor láttam a tv2-n egy riportot ahol teljesen természetes volt, hogy a parkolási bevételt egy magáncég kapja, az önkormányzat beszedése szóba sem került.. Épp most akarják a Centrumnak odaadni újabb 10 évre..Pedig érdekes lenne, hogy a Centrum hány parklót épített 10 év alatt ebből a rengeteg lóvéból. Na jah, Ferrarira futja..

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.08.24. 23:43

"Centrum Kft.-nél dolgozó olvasónk: ne adjuk meg a lehetőséget szombaton, hogy még többet lopjanak!"

"Ismét nagyon sokat hallani a Centrum parkoló Kft. dolgairól. Azt hiszem, már nem lepődik meg senki. Név nélkül elmondanám, hogy a cégnél dolgozom. Sajnos! Mese nincs, meg kell élni valamiből. Szeretném felhívni minden hazafi figyelmét a most szombati (08.29.) munkanapra.

Sokan elfelejtik, és nem fizetnek a parkolásért, csak 14 óráig. És ez az, amit a Centrum Parkoló Kft. kihasznál.
Ilyenkor az összes parkolóőrt berendelik a minél nagyobb haszon reményében, és utasításba is kapják, hogy a megszokott napi 50 büntetés helyett 100-120 büntetést kell kirakniuk!

Aztán a következő munkanapon csak dörzsölik a markukat a vezetők. Gondolom, rajtam kívül még sokan sejtik, hogy ennek is a nagyobbik része valaki zsebébe vándorol. Jó lenne, ha minél kevesebb autóst büntetnének meg ezen a napon! Figyeljünk, és ne adjuk meg a lehetőséget ezeknek, hogy még többet lopjanak!"
http://kuruc.info/r/20/45598/