Totalkár után

luck-666 # 2014.07.02. 18:46

P.Erzsébet # e-mail 2014.07.01. 11:54

de igen, vagy véglegesen (bontási igazolás szükséges),vagy ha "ügyes mesterek" meg tudják javítani,akkor ideiglenesen (max6hónapra),ha nem akarsz biztositásokat fizetni,

• mindegyik verzió díjköteles
zsofyia # 2014.07.03. 07:52

# guba
Az ő hibájából lett gazdasági totálkáros az autó. Ami nekünk sokat jelent. Ha hallgat ránk, nem történt volna még "baleset" és a biztosító nem hozná ki gazdasági totálkárosra az autónkat...
Hogy érted hogy nem az ő gondatlanságából következett be a kár?! A szélvédő és tető törés az ő felelőssége. Szerencse hogy nem lett személyi sérülés, pedig lehetett volna...

luck-666 # 2014.07.03. 09:40

"Az ő hibájából lett gazdasági totálkáros az autó."

-nem,az ütközés és a felcsapódó motorháztető miatt!

"Az ő hibájából lett gazdasági totálkáros az autó."

-ezt nehezen tudnátok bizonyítani

"Az autó úton tettünk vagy 15 km-t, és a motorháztető felcsapódott, melynek következtében betörött a szélvédő, a tartó elemeket kirántotta, így rongálódtak, a tető szintén behorpadt.............................................. ...Ő nem volt hajlandó, mondta hogy lassan induljunk el vissza. Lassan elindultunk vissza, ami elég baleset és önveszélyes volt,mivel a motorháztető nyitva volt, a szél fúj, ismét felcsapódott."

-ti sem jártatok el kellő gondossággal

• amúgy, én vennék egy másikat,mert ez az autó vonzza a bajt
zsofyia # 2014.07.03. 12:07

Jó, akkor ne úgy írjuk hogy az ő hibájából. De ha nem piszkálja meg amit nem kellett volna, akkor nem történik baleset és további kár az autóban...

luck-666 # 2014.07.03. 19:55

ez eleje sérült,látni akarta a belső sérüléseket is,(ez a ti érdeketek is),mivel utólag pót-kárfelvételt intézni sokkal bonyolultabb

zsofyia # 2014.07.04. 06:58

Értem én, hogy miért akart bele nézni. De ő is tudhatta hogy ha nem tudjuk utána lecsukni az elég baleset veszélyes lesz, mivel nekünk utána még haza kellett jutni. Akár személyi sérülés, baleset is lehetett volna a felcsapódó motorháztetőt miatt.

P.Erzsébet # 2014.07.04. 18:52

Sziasztok!
Újra itt vagyok!
Közben megkerestem a biztosítót és olyan összeget fognak majd fizetni,illetve az autóért is olyat ajánlottak hogy valószinüleg elfogom fogadni.
A kérdésem a következő lenne:
Ha majd viszik el az autót akkor gondolom megfogom kapni a bontási igazolást hozzá,aztán majd utánna fogom tudni kivonni véglegesen nem?

oliv # 2014.08.11. 18:40

Sziasztok!

Én is gazdasági totálkár témában keresek válaszokat.
Az lenne a kérdésem, hogy ha biztostó fizet a GTK után, helyreálltathatom-e a kocsit, kell-e utána újra valami vizsgáztatás? A forgalmiba bekerül, hogy GTK-ra tették az autót? Ha megcsináltatom és később el akarom adni, csak GTK-sként adhatom el, vagy normál módon? Van-e valami jogi következménye, ha helyreállítom bontott alkatrészekből és használom, közlekedek vele? Köszi a válaszokat!
Vagy le kell adni és kész...