Jó estét Fórumozók,
Talán tudtok segíteni, tippet adni.
Sógorom használt autót vásárolt, egy kereskedésből, ahol a vételárba beszámításra került édesapám személyautója. Az beszámolt autó 20 éves, természetesen vannak hibái. Az egyik, hogy a műszerfalon egy ideje világít egy sárga visszajelző (motorkontrol).
A kereskedő az autót megnézte, a szerződésbe pedig bele lett íratva ez a hiba.
Az adásvételire az általa fizetett 430e helyett kérdezte, hogy írhat-e 500e-t, mert év végére kell neki a költség. Megnyugtatta apámékat, hogy ennek nincs adó vonzata, így belementek.
Eltelt 3 nap, ma hívta a kereskedő, hogy az autóban motort kell cserélni. állítólag nincs kompresszió egyik hengerben, és melegen felvillan az olajnyomás visszajelző is.Követelték ,hogy javíttassa meg, vagy adja vissza a vételárat. Én beszéltem a kereskedővel, hogy keressünk megoldást. Elmondtam az érveimet, hogy miért nem tudja visszavásárolni az autót. Mikor kezdett durvulni a hangsúly, felhoztam, hogy mehetnek nyugodtan bíróságra, de akkor hogy magyarázza meg az adásvételiben szereplő magasabb összeget. Erre vidáman mondta, hogy apám aláírta, hogy a magasabb összeget vette át, így ők azt fogják rajta perelni. Mi a véleményetek? Van mitől tartania? Belemenjen egyezkedésbe? Előre is köszönöm a segítséget.