Sziasztok. A kis történet a következô:Egy pláza tökig bekamerázott parkolójában az 5km/h sebkorlátozó táblát, figyelmen kívül hagyva,egy autós közel 40-el kanyarodott egy ki egy fal mögül ,és belémjött, én épp tolattam kifelé a parkolóhelyrôl..majd az úr kiugrott és mint egy igazi állat, parasztbarokk stílusba kezdett el ordítani velem hogy mit csináltam??Erre én megjegyeztem hogy ki kéne hívni a rendôrséget mert ez azért nem egészen az én hibám volt,közben odajött egy biztonsági ôr aki azt mondta hogy a kamera vette az egészet és frankón a manus a hibás.Erre az úr lehiggadt és azt mondta töltsünk ki baleseti bejelentôt, amire rá van írva hogy ennek kitöltése nem jelenti a károkozás elismerését,de azért én is rávéstem hogy a hülye nem teljesen én voltam.Kb 2 hét múlva a biztosítónál rákérdeztem az esetre,és ök azt mondták írjam le hogy nem az én hibám volt stb..hát meg is írtam nekik mindent, még azt is hogy a kamera mindent vett, és biztos ami tuti alapon ezt el is faxoltam, és még ajánlva fel is adtam a Köbe biztosítónak.A meglepi akkor ért amikor 2 bónuszt visszadobtak, mondván hogy az ordíbálós idiótának kifizették az "általam " okozott kárt!!Na ez a röhely.Nem kéne a biztosítónak egy értesítést küldeni??Vagy kivizsgálni az esetet,ha már bekérte az eset leírását?Komolyan nem hiszem el hogy egy biztosító akinél még tagdíjakat is kell fizetni ennyire ne védje az érdekét a "tagoknak", miért van ez így hogy más farkincájával verik a csalánt, annélkül hogy egyáltalán értesítenének??Ez így totálisan jogszer???
kgfb jogosan jártak el? S.O.S
Hát ugye, nem láttuk a balesetet, ha valóban a másik fél volt a hibás, akkor nem jogszerű a pontlevonás. Viszont a felvételek nem biztos, hogy ennyi idő után még megvannak, ezzel együtt ha később bíróságon szeretnél igényt érvényesíteni, akkor nem ártana szabálysértési feljelentést tenned, mert ha mégis megvannak a felvételek, akkor abban az eljárásban használatók lesznek. E mellett meg lehet próbálni megkeresni azt a biztonsági őrt, hátha emlékszik arra, mi történt.
köszi az észrevételt, aranyos vagy.Engem csak az érdekel igazán hogy hogy a fenébe lehetek én a felelôs amikor nagy jóindulattal is mindkét fél hibázhatott?hogyan és milyen jogon fizet ki a biztosító egy rakás pénzt ,a nem egyértelm? dolgokra,és miért kellett levélben megírnom hogy a felelôsséget nem ismerem el,ha pont senkit nem érdekelt??Az érdekelne hogy a tisztelt KÖBE , miért nem vette a fáradságot hogy figyelembe vegye a leírtakat,annak ellére hogy a biztonsági ôr is aláírta mint tanu??Szóval magát az eljárást kifogásolom , mert ez olyan rémisztô...olyan mintha bárki a zsebembe kotorászhatna ,annélkül hogy bizonyított lenne annak jogossága.Ez olyan mintha bemennék a biztosítóhoz és közölném hogy xy belémjött, és ôk xy heves tiltakozása ellenére (mármint ha megadják egy értesítéssel a tiltakozás lehetôségét) kifizetnének nekem súlyos százezreket!!Mert ha ez így m?ködik akkor borzalmasan szomorú leszek...de a látszat sajna erre utal.Kicsit jópofa hogy amiután felbontottam a szerzôdést velük,és egy másik cégnél kötöttem kgfb-t még volt képük felhívni hogy mi volt az okom az átpártolásra??Tényleg mindent meg lehet csinálni??
Nem pontlevonásról van szó. Bonuskategóriába dobták vissza kettővel.
A károsult biztosítója anélkül fizetett az ellenérdekelt félnek, hogy ő a károkozást elismerte volna. Ezt természetesen nem teheti. Fordulj ügyvédhez, a kifizetés, és a biztosító eljárása mindenképpen szabálytalan volt.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat...és mivel én egy ilyen kis kíváncsi vagyok azt még szeretném megkérdezni, hogy mi a helyes eljárás a biztosító részérôl ilyenkor?Ja egyébként az én idióta biztosítóm fizetett a jópofi manusnak.Azt mondjuk már levágtam hogy ha bármi van mereven kell ragaszkodni a rendôri intézkedéshez ,úgy azért talán nagyobb az esélyem arra hogy a kritikus részek tisztázódjanak,mert azért abba bízhatok még ugye hogy a "közeg" szava döntô lehet???Lehet hogy tökhülye vagyok, de nem kéne az ügyfelet értesíteni a biztosítónak a fejleményekrôl,vagy ne adj Isten mérlegelni, kivizsgálni?Szóval mi is a jogszerì viselkedés a biztosító részérôl??Van nekik is egy belsô szabályzatuk,amit a szerzôdéssel esetleg elfogadtam volna,ami nagyjából arról szól hogy joguk van a károkozás elismerése nélkül az én bónuszommal szórakozni és boldog boldogtalannak fizetgetni,a vélt káráért??Mindezt úgy hogy ha én nem kérdezek rá, senki semmit nem közöl a dologról,csak év végén derül ki hogy mi a helyzet?Szerintem ez egy egy gonosz tréfa!!
Ilyen általános szerződési feltétel hiába lenne a szerződésben, az érvénytelen lenne. Az legyen a biztosító problémája, hogy kifizette a pénzt.
Big Cat, Obudafan, nagyon szépen köszönöm csak még egy kérdésem van :itt is van "kifutok a határidôbôl" szitu??mármint mennyi ideig fordulhatok jogi szervekhez ,az eset, avagy a tájékoztatás hiányában a bónuszom levételének észlelésétôl???
5 év. Neked kell bizonyítanod, hogy a biztosító jogalap nélkül fizetett az ellenfelednek. Ez klasszikusan inkább úgy szokott működni, hogy a kársult a saját kárigénye miatt indít pert a másik fél felelősségbiztosítója ellen (ami egyébként a sajátja is lehet, ha mindketten ott vannak biztosítva), aztán ha nyer, a biztosító regresszál az így már bizonyítottan jogalap nélkül kártalanított másik féltől. Ennek eredményessége már nem befolyásolja a B-M előmenetelt, azt a biztosító helyreállítja, ha az addig károkozóként szereplő megnyeri a saját kártérítési perét.
Ha tutira akarsz menni, akkor a jogalap nélküli kifizetés miatt a B-M besorolás visszaállítása - és nem a kifizetett kárösszeg visszakövetelése - miatt a saját biztosítódat kell beperelni, mivel jogi kötőerőt (kötelező B-M helyreállítást) csak egy ilyen per keletkeztet.
2000-től volt kgfb-om az Allianznál. 2006.03.07-én új autót vásároltam és mivel az előző biztosításom kedvező volt, tájékozódás nélkül maradtam az Allianznál. A szerződéskötési ajánlatot 03.07-én aláírtam. (Évi 33 e Ft) Pár nap elteltével érdeklődtem az Allianznál , hogy mit tehetek, mivel, más biztosítónál évi 15 e Ft-os szerződést ajánlottak. Kérdésemre elmondták, hogy írjak egy felmondólevelet 15 napon belül,kérjem a befizetett összeg visszafizetését, kössek új biztosítást, 2006. 03.07. kockázatviseléssel.
A biztonság kedvéért felhívtam még a központot, valamint a biztosítási alkuszt is, és mindhárom helyen ezt javasolták. Miután elküldtem a felmondólevelet, kötöttem új biztosítást. Kb. másfél hét után kaptam az Allianztól egy (60 e Ft-os!) bizt.szerződést, de a felmondásomra nem reagáltak. Telefonon érdeklődtem, ügyintézőnél, csoportvezetőnél, míg végre ma 04.03-án kaptam egy levelet, miszerint a bíztosítás felmondását nem fogadják el, kedvezőbbé tették (23 eFt) a kgfb-t, de figyelmeztettek, hogy díjnemfizetéses megszüntetés esetén értesíteni fogják a megfelelő szervezeteket.
Természetesen az nem szerepel a levélben hogy az Allianz munkatársai vállalják a felelősséget azért, hogyan tájékoztatják ügyfeleiket. Amennyiben első érdeklődésemkor mindhárom vagy csak a háromból egy helyen azt mondták volna, nem lehet a szerződést megszüntetni, akkor nem tettem volna. Kérem szíveskedjen tanácsával segíteni, előre is nagyon köszönöm.
allics!
- KGFB-t csakis naptári évfordulóra, min. 30 nappal azelőtt lehet felmondani.
- A biztosítással kapcsolatos mindennemű szóbeli megállapodás (felvilágosítás is) érvénytelen, de ilyen felvilágosításról még nem is hallottam...
- A KGFB díját nem módosítgathatják ide-oda (33e, 60e, 23e), hiszen minden évre előző év október 30-ig nyilvánosságra kell hozni a tarifákat. (Ennek alapján készítik el programjaikat előre az internetes alkuszok.) Itt valószínűleg valamit nagyon félreértettél.
A kért tanács: Maradj az Allianznál, és novemberben válaszd ki (jövő évre vonatkozóan) a legolcsóbb biztosítást! A másik biztosítótól pedig kérd vissza a befizetett díjat, hiszen az a biztosításod érvénytelen.
blacky!
Tudom, nem vigasztal, de a biztosítók a felelősség elbírálásakor nem szokták kikérni (merthogy nem kell) az ügyfelük véleményét. Az sem számít, ha valaki leírja, hogy nem ismeri el a felelősségét. Kizárólag a baleset leírásából, a jogszabályokat figyelembe véve tárgyilagosan döntenek (illetve: ez a feladatuk...) Ezért nagyon fontos, hogy minden lényeges körülmény rajta legyen a bejelentőn. Ha az ügyfél hozzájárulását kérné minden biztosító minden balesetkor a kifizetéshez, az elképesztő módon meghosszabbítaná vagy akár teljesen blokkolná (az amúgy sem túl gyors) kifizetéseket, ezzel pedig éppen a károsultak szenvednének további kárt, vagy éppen a biztosítónak kellene további kamatterheket fizetnie.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy a konkrét balesetben nincs igazad, de sajnos ebben a helyzetben már csak peres úton tudod érvényesíteni azt.
Ha nagy a kárösszeg, keress egy ügyvédet, nézzétek át együtt a rendelkezésre álló dokumentumokat, egyéb legetőségeket (próbáld a videófelvételt elkérni), és mérlegeljétek az esélyedet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02