Kötelezô biztosításról ez hogy is van????

Főlökött # 2006.06.04. 04:56

Tisztelettel

Saját biztosító fog küldeni egy értesítést, melyben az szerepel, hogy rendezték a kárösszeget ........-Ft-ot, vélelmezem a MABISZ felé, mivel az olvasatomban rendezte a kárt. Besorolási kategória pl. B6-ba visszasorolás szomozú tényét.

MÁV Biztosítónál gondok lehetnek, PSzÁF vizsgálata alapján, mert hallottam a tv.-ben, nem köthetnek biztosítást, úgy rémlik szeptemberig. Gondok léptek fel a kárfelmérés - fizetés ügyileg, ez volt az indoklás.

blacky # 2006.05.29. 18:31

Köszönöm a hozzászólásokat, a dolog még nincs lefutva hiszen a kártörténeti papírért felrohantam Pestre,azt átvittem a MABISZ-ba az ügyintézô hölgynek,aki akkor meg is ígérte hogy értesítést küld arról hogy a lapon szereplô tények alapján a kár összegét a biztosító fizesse ki...de ezt április eleje óta nem sikerült megtennie!
Hiába a hivatal malmai lassan ôrölnek,azért én kiváncsian várom mikor jön a papír amit oly nagyon megígért a hölgy.

Főlökött # 2006.05.17. 14:56

Tisztelettel

adatszolgáltatási kötelezettség, minden biztosító felé :

• szgk típusa
  • frsz.-a
  • szerződő neve, telephelye, címe
  • szerződés kelte ( kockázatviselés keletkezésének ideje )
  • néhol még a szerződésszámot is megadják.

Remélem kielégítő volt a válasz.

Royal # 2006.04.25. 13:39

"Ha te bármely biztosítónál rendelkezel érvényes felelősségbiztosítással, azt nem is kell jelezniük sehová"

Ez tévedés. Minden biztosítónak adatközlési kötelezettsége van a BM felé. Ahogy megkötöd a kötelezőt, megy a drót a BM be.

monalisa1 # 2006.04.20. 15:54

Valószínű, hogy a Máv biztosítónál egy régibb = komolyabb biztosítónál a havi díj magasabb összeg, de baj/komplikáció esetén az ügyintézés gyorsabb, hatékonyabb.

Olcsó húsnak...

blacky # 2006.04.20. 15:17

Márpedig,a Mabisz küldte ki a csekket,majd miútán vittem nekik a kártörténeti igazolást amin rajta volt hogy mettôl meddig voltam biztosítva a Máv biztosítónál,közölték hogy a Máv mulasztotta el jelezni az általa biztosítottak rendszámait,így ebbôl adódott a félreértés....Amúgy a már említett biztosítónál,amikor kikértem a papírokat kb 40 ügyfél káromkodott erôsen,különbözô gondokkal,amiket a biztosító elcseszett....
Amúgy a rendôr a balesetnél a csekkrôl írta ki hogy a biztosítóm a Máv,és ôk mégis elsô körben letagadták,ezért fizette a kárt a Mabisz,aki most próbálkozik behajtani a Mávon,hiszen azzal hogy kiadták az igazolást kvázi elismerték hogy ott volt élô biztosításom..

csellos # 2006.04.13. 22:43

blaky, érdekes történet, és egyben hihetetlen...

Ugyanis:

"Aztán jött egy levél az országos biztosítási felügyeleti szervtôl,hogy a balesetemkor nem volt kötelezô biztosításom és az okozott kár elsô részletét 15 napon belül térítsem meg"
A felügyeleti szerv a PSzÁF, de ők nem foglalkoznak azzal, hogy neked volt-e, van-e biztosításod, tehát ők ilyet véletlenül sem küldenek. Ilyesmit a MABISZ (ők senkit sem felügyelnek) küldhet, hiszen a biztosítás nem megléte esetén ők fizetnek egy erre a célra létrehozott alapból. Ezt akkor teszik, ha kiderül, nincs (érvényes) felelősségbiztosítása a károkozónak, de:

"Azért még közölték hogy a biztosítóm kvázi elfelejtette jelezni nekik hogy náluk voltam biztosítva..."
Ha te bármely biztosítónál rendelkezel érvényes felelősségbiztosítással, azt nem is kell jelezniük sehová (csak neked állítanak ki befizetés után, tehát a kártól függetlenül egy igazolást). Képzeld el, hogy akkor a PSzÁF vagy a MABISZ mennyi felesleges (és mellesleg rájuk nem tartozó) adatot tárolhatna. A dolog fordítva működik: Ha te megjelölsz balaesetkor egy biztosítót, és ott kiderül, hogy NINCS érvényes biztosításod, csak azt jelzik a MABISZnak...

blacky # 2006.04.03. 17:09

Üdvözletem minden fórumozónak!!!
Egy biztosítási alkuszcégen keresztül (netrisk) egy jobb ajánlat reményében 2005 novemberében biztosítót váltottam,küldték is szépen a csekket,biztosítási díjról,és tagsági díjról egyaránt,amit december 15.-én be is fizettem hogy ne legyen gond.A szerzôdés szerint a biztosítás 2006.jan 1-tôl lépett életbe,és a befizetésemmel az elsô negyedévre rendeztem is a dolgot.Febr 1-én a saját figyelmetlenségembôl adódóan okoztam egy balesetet amelyben kb 1 millió forint kár keletkezett a vétlen sofôr tgk.-jában.Az én kocsim totálkáros lett és mivel a roncsot eladtam febr 13.-án ,kértem a biztosítót hogy adja ki illetve póstázza el nekem a kártörténeti leirást mert nem veszek másik autót mostanában,z ehez szükséges nyomtatványoat el is faxoltam majd el is póstáztam,aztán heti rendszerességgel telefonálgattam a biztosítónak hogy ugyan mikor is póstázza már azt a kártörténeti leírást,mely igazolja azt is hogy mettôl meddig álltam kapcsolatban velük.Aztán jött egy levél az országos biztosítási felügyeleti szervtôl,hogy a balesetemkor nem volt kötelezô biztosításom és az okozott kár elsô részletét 15 napon belül térítsem meg.522000 ft-ról szólt a csekk...abban a percben fogtam a papírokat és rohantam a biztosítóhoz hogy most rögtön adja ki a kártörténeti igazolást,végre kiadták,és ezzel tudtam igazolni hogy volt biztosításom.Azért még közölték hogy a biztosítóm kvázi elfelejtette jelezni nekik hogy náluk voltam biztosítva...jó hogy nem tudja a jobb kéz hogy mit is csinál a bal...errôl ennyit,érdemes mindenhonnan ,mindenrôl igazolás hegyeket kérni,mert nem tudhatjuk mi lesz a következmény..