Én csak annyit, hogy miután megvolt a rendőrségi- büntetőbírósági eljárás ellene, annak eredményével tudod egy külön polgári peres eljárásban az okozott kár megtérítését követelni tőle.
Rándőlt egy motoros aztán elhajtott
Kérem szíves segítségeteket egy furcsa ám megtörtént esettel kapcsolatban.
Helyszin Budapest, Bajcsy Zs u. Deák tér felé vezető oldala délután 15 óra 30 perc, állok a kocsimmal a piroslámpánál, amikor feltűnik egy nagymotor a jobbomon. A motoros észlelve, hogy van a kocsim orra előtt kb 1 méteres rés, lefékezve, de még lendületből át akart menni előttem, mikor megbillent és a motoron hátul utazó személy ráesik a kocsim bal első kereke feletti részre, teljesen benyomva azt az elemet.
Kiszállva a kocsiból szóvá mertem tenni a prosztó hátul ülő motorosnak (aki kiderült hogy a vezető felesége volt) , hogy ugyan ki kérte meg arra, hogy amortizálja a karosszériát, erre délután 4 órakor fényes nappal, csúcsforgalomban nekem esett a másik motoros az úton.
Tettlegességig fajult a helyzet, persze betétlap adása meg sem fordult a motoros csökött agyában. Mikor a rendőrség kihívásáról tettem említést, felpattantak a motorra és elhúztak a Lánchíd irányában.
Szerencsére volt tanúm aki hajlandó volt tanuskodni a kiérkező rendőröknek is, hiszen a motorosok azt mondták nekem, hogy nem történt semmi, ketten vallják ezt ha kell . A motor rendszámát fel tudtam írni mielőtt elhajtott volna.
Másnap kiderült, hogy a motorosnak nicns kötelező biztosítása egyetlen társaságnál sem.
Hogyan, milyen bűncselekmények miatt lehet őket felelősségre vonni.
Esetleg szívesen veszem újabb szemtanuk jelentkezését is.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02