Rándőlt egy motoros aztán elhajtott

monalisa1 # 2006.05.16. 16:48

Én csak annyit, hogy miután megvolt a rendőrségi- büntetőbírósági eljárás ellene, annak eredményével tudod egy külön polgári peres eljárásban az okozott kár megtérítését követelni tőle.

interest # 2006.05.16. 14:25

Kérem szíves segítségeteket egy furcsa ám megtörtént esettel kapcsolatban.

Helyszin Budapest, Bajcsy Zs u. Deák tér felé vezető oldala délután 15 óra 30 perc, állok a kocsimmal a piroslámpánál, amikor feltűnik egy nagymotor a jobbomon. A motoros észlelve, hogy van a kocsim orra előtt kb 1 méteres rés, lefékezve, de még lendületből át akart menni előttem, mikor megbillent és a motoron hátul utazó személy ráesik a kocsim bal első kereke feletti részre, teljesen benyomva azt az elemet.

Kiszállva a kocsiból szóvá mertem tenni a prosztó hátul ülő motorosnak (aki kiderült hogy a vezető felesége volt) , hogy ugyan ki kérte meg arra, hogy amortizálja a karosszériát, erre délután 4 órakor fényes nappal, csúcsforgalomban nekem esett a másik motoros az úton.

Tettlegességig fajult a helyzet, persze betétlap adása meg sem fordult a motoros csökött agyában. Mikor a rendőrség kihívásáról tettem említést, felpattantak a motorra és elhúztak a Lánchíd irányában.

Szerencsére volt tanúm aki hajlandó volt tanuskodni a kiérkező rendőröknek is, hiszen a motorosok azt mondták nekem, hogy nem történt semmi, ketten vallják ezt ha kell . A motor rendszámát fel tudtam írni mielőtt elhajtott volna.

Másnap kiderült, hogy a motorosnak nicns kötelező biztosítása egyetlen társaságnál sem.

Hogyan, milyen bűncselekmények miatt lehet őket felelősségre vonni.

Esetleg szívesen veszem újabb szemtanuk jelentkezését is.