állítólag meghúztam egy autót, mit tegyek?

csellos # 2006.05.22. 13:07

orsko!

http://www.jogiforum.hu/…kkepesites/8

http://www.jogiforum.hu/…akterulet/40

vagy írd le röviden a problémát, és várj a jelentkezésre...

vagy kershetsz pl. a kamara honlapján...

orsko # 2006.05.22. 12:50

Kedves Csellos,
már csak egy kérdés maradt: közlekedési ügyekben járatos ügyvédet keresek.

orso

csellos # 2006.05.19. 11:11

A büntetés:
Indíthatnak ellened szabálysértési eljárást a befizetés elmaradása miatt, de ezt nem is biztos, hogy megteszik. Ha igen, nem tudom mennyit szabnak ki...

A baleset:
Az persze számít, hogy be voltál szorítva, az nem várható el tőled, hogy bizonytalan ideig várjál bárkit is. Ez persze nem feltétlenül játszik közre magában a baleseti felelősség meghatározásában, lehet, hogy más úton kell érvényesíteni.
Konzultálj ügyvéddel. Nézzétek át a helyzetet, a lehetséges bizonyítékokat pro és kontra, vegyétek figyelembe a kár nagyságát is.

orsko # 2006.05.19. 10:57

Kedves Csellos, köszi szépen.
A kötelező miatti büntetés mértékéről lehet valamit tudni? Mitől függ, hogy mennyi lesz?

A meghúzással kapcsolatban: létezik olyan, hogy én tényleg meghúztam, de a másik is hibás volt? Ugyanis visszagondolva volt egy olyan eset, hogy azon a helyen, ahol a dolog történt mellém parkolt egy böszme nagy autó félig átlógva, kicsit ferdén. NAgyon nehezen tudtam kiparkolni, sok oda-vissza tili-toli után sikerült. Ez érdekel bárkit is, vagy az az én bajom, hogy nem ültem az autómban két órát, míg a másik sofőr kijön a moziból, hanem megpróbáltam elmenni? NEm emlékszem, hogy megtörtént volna, nem is foglalkoztam ilyesmivel, mert rettentő dühös voltam, de simán lehet, hogy meghúztam akkor.
Ha elismerem, hogy én voltam a hibás, az jobb?
Pl az egyik felmerült költség az ügyben pont a festékmintavétel kb 60 e Ft-t mondtak a rendőrségen. EZt ha lehet elkerülném.

köszi
orsko

csellos # 2006.05.19. 10:00

Sajnos a KGFB egészen a forgalomból való kivonásig fizetendő. Ha ezt nem teszi valaki meg, fizetésre kötelezik, büntetést is szabhatnak ki. Függetlenül attól, hogy az autót használják-e, vagy sem.

Ami a meghúzást illeti:

Azért ahhoz, hogy egy tanuvallomás szerint bárkit felelősségre vonjanak egy konkrét balaset ügyében, az érintettet is meg kell hallgatni.

1. Tegyél fel kérdéseket a tanúnak a balasettel kapcsolatban. (ideje, mit látott, a Te autód honnan hova ment, stb.)
  2. Próbálj meg alibit keresni.
  3. Szükség esetén kérj szakvéleményt arról, hogy a Te autód nem okozhatta a kárt.

Te tudod, mekkora a kár, ha perelnek, minden bizonnyal érdemes ügyvédet fogadni.

orsko # 2006.05.18. 17:24

Kedves szakértők,
a helyzet a következő: 2 hónapja állítólag parkolás közben meghúztam egy mercit, valaki látta, jól felírta a rendszámot, és a tulaj a rendőrségre ment. Idézésre be, ott a kocsi papírjait, köztük a kötelező befizetését igazoló papírkákat kérték, amik nem voltak a forgalmiban. Itthon nagy keresgélés, majd a biztosító felhívása, ahol közölték, hogy díj nem fizetése miatt már év elején megszűnt a biztosítás... oké, ez a mi sarunk, teljesen elfelejtettük. A szóban forgó autó (a mienk) egyébként lényegében roncs, a forgalmija most járt le, és nem akarjuk újra csináltatni, hanem amúgy is roncstelepre és forgalomból való kivonásra gondoltunk. A kérdésem lényege: mi várható ezek után? Én nem emlékszem arra, hogy bármi autót meghúztam volna, de ugye tanú van. A kötelező sajna nincs, nem is volt, a kocsi megy a roncstelepre. Per? Kártérítés? Veszekedhetek, érdemes-e??? MIt tegyek, hogy a legkevesebb ráfizetéssel jöjjünk ki belőle?
köszönettel
orsko