Új autó hitellel. Árukapcsolás?


Főlökött # 2006.06.02. 16:23

Tisztelt HEX77

Részvétem. Nem temetés ügyileg, hanem, az Ön által aláírt szerződés tartalma ügyileg.

Mindig is azt mondom, elolvasás, majd aláírás, ha egyetértek.

Úgy nyilatkozni, ez ügyben, hogy a szerződés tartalma nem ismert, naivitás. El kéne olvasni az Ön által aláírt szerződést, s ezen szerződés ismeretében lehetséges a döntés, a bankváltás, vagy maradás eldöntése tekintetében.
Javaslom ObodaFan tanácsának megfontolását........

----------------------
  • Löki
csellos # 2006.06.01. 17:51

Az ebből a szempontból lényegtelen, hogy miből él a márkakereskedő. Korrekten és a törvényeket betartva kell eljárnia.

Márpedig olyat nem foglalhat a szerződésbe, amelyről a másik fél úgy tesz nyilatkozatot, hogy a rá háruló kötelezettségeket (költségeket, kamatokat, törlesztőrészleteket...) aláíráskor nem ismeri, csak két hónappal később, amikor a márkakereskedő teljesítésének ideje jött el.

Függetelenül a szerződéskötéssel kapcsolatos visszásságoktól, ha jobb hitelkonstrukciót, biztosítási konstrukciót, stb. szerez maga a vevő, úgy azt a márkakereskedőnek el kell fogadnia. Vele teljesen nyilvánvalóan az autó leszállítására köttetett a szerződés, az összes többi (kötelezően megvásárolandó) termék abban árukapcsolás. Ez különösen igaz akkor, ha olyan termékről (banki hitelkonstrukció) van szó, aminek hátterében szükségképpen más cég áll, hiszen pénzügyi tevékenységet márkakereskedő nem végezhet, a pénzintézetek is csak szigorú előírások mellett.

monalisa1 # 2006.06.01. 15:47

Javítva: ... ma már nem az autó eladásából él igazán...

monalisa1 # 2006.06.01. 15:46

Egy márkakereskedés - és itt legyen szó Daciától - Mercedeszig - ma már az autó eladásából él igazán (...), hanem a különböző hitelcégek által bombázott konkstrukciók sokaságából. Így nyílvánvaló, hogy egy tapasztalatlan mezei vevőt (= bocs) úgy húznak le ahogy csak tudnak.

Menj vissza: oké, náluk veszed az autót, de KÍNÁLJON másik hitelajánlatot!

Ez végül is az ő zsebe fogja bánni (...), te pedig megkapod az időközben megérkezett autót egy kedvezőbb hitelfeltétellel.

Van neki hitelajánlat a fiókban/számítógépében másik ott bőven...

csellos # 2006.06.01. 15:27

Ilyet nem tehetnek.
Fordulj a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez.

ObudaFan # 2006.05.30. 22:00

Elég nagy probléma, hogy foglalós szerződést úgy aláírtál, hogy nem ismerted annak a felét - tudniillik a kölcsönszerződést. Véleményem szerint ez a szerződés jól támadható, ha más nem , jó erkölcsbe ütközés címén, de a foglalót per nélkül nyilván nem adja vissza a kereskedő.

HEX77 # 2006.05.30. 17:56

Sziasztok,

Márciusban megrendeltem egy autót hitelre, amelyre foglalót fizettem. Szóban azt ígérték június közepére kapom meg.

A megrendelésen ez áll: "A megrendelő kijelenti, hogy a gépjárművet a márkakereskedő által közvetített hitelre kívánja megvásárolni".

Az autó a minap jött meg, és egy számomra nagyon kedvezőtlen hitelkonstrukciót kínáltak. Tudnék ennél jelentősen jobbat, de az eladó ebbe nem megy bele, csak azzal az egy bankkal lehet szerződést kötni.
Azt is kijelentették, hogy péntek délig alá kell írnom, met nekik addig ki kell fizetni az autót.

Ilyen esteben valóban nincs lehetőség más bankot választani? A péntek déli határidő miért lehet kötelező rám nézve?

Minden kis segítség jól jönne! :)