kármegosztás 70 - 30%

monalisa1 # 2006.06.16. 15:33

Amíg egy autó amortizálódási ide átlagosan 10 év, ezzel szemben az elektro műszaki cikkek már 3-4 éves korukban technikailag nulláró íródnak (= elavultnak tekintendők) mégha akár elég jó állapotban vannak is.

Az más kérdés, hogy a használójának esetleg nincs módjában újat vásárolni - lásd az öreg autót is csak megveszik újra.

Valamennyi pénzt esetleg elkárolhatsz a videokamerádért - próba szerencse.

monalisa1 # 2006.06.16. 15:23

Kedves parajdi: javasolom egy közvetlen e-mailban keressed meg "autójogászt", akit az utóbbi időben a Fórum autók-motorok topicban valamennyiőnk sajnálatára hiányolni vagyunk kénytelenek - bizonyára nagyon elfoglalt. Õ ügyvéd - biztosítási és közlekedési szakjogász.

autojogasz@t-online.hu

Kérd meg, hogy az alanti dátumú irásodat (= problémádat) olvassa el., bíztos vagyok benne, hogy készséggel segít így vagy úgy.

parajdi # 2006.06.16. 12:35

Köszönöm monalisa1, a gyors és számomra fontos infot.Most készülok megfogalmazni egy "kárfelülvizsgálati kérelmet" (a biztosító ügyfélszolgálata javaslatára). Nem tudom ezután majd mi lesz.De arra gondoltam már most jó lenne egy lelkiismeretes szakjogászt keresnem. (Ha tudsz valakit akkor elöre is köszönöm)
A kocsiba az anyos ülésen volt egy 11 éves videokamera. februárba még jó volt de 2hétel ezelött nem müködött.Szerinted a "felmerülő egyébb költségekbe" ez beletartozik? És utolag most, hogy adjam elö, csak most vettem észre nem müködik.Üdv.

monalisa1 # 2006.06.15. 13:35

A biztosító felé semmit sem ismersz el! Sem 30%-ot sem 70-et - SEMMIT.

Az esetben vétlennek tartod magad = lásd a rendőségi határozat.

A bíztosító csak próbálkozik a kár egy részét - igaz a nagyobb részét - rád kenni.

Ha nem tetszik nekik az álláspontod mehetnek bíróságra - 1-2 év időintervallum - és nekik kell bizonyítaniuk azt amit...

A bíróság alapból a rendőségi határozatnak hisz, esetlegesen annak felülvizsgálatára igazságügyi közlekedési mérnökszakértői vizsgálatot rendelnek el. De ő is ama bizonyos határozatból indul ki .

Ellenkeresetben az alanti összegű károd teljes megtéritését - és esetlegesen felmerülő egyéb költségid - megtérítését követelheted a másik (= a vétkes) fél biztosítójától a kötelező felelősségbiztosítás alapján.

parajdi # 2006.06.15. 12:37

Mit tegyek a köv. a helyzet. A biztosító 70%-ban engem akar hibáztattni /most folyó ügy/ egy balra kanyarodásbol származó baleset után./ A károm kb. 560000Ft/ A rendörség a nekem küldött határozatában, nem indít ellenem szabálysértési eljárást viszont a masik felet megbünteték/ késöbb elismerte hogy hibás/ Ezek alapján én nem vagyok hibás? Kérdésem milyen alapon /jogszabály, törvény, határozat stb./ alapján dönti el a biztósító hogy ki milyen %-ban hibás?És a biztosító fele milyen lépéseket tegyek, tehetek. Jó és okos tanácsokat kérnék.Ha kivácsiak vagytok a részletekre szivesen leírom bövebben is.Üdv.