Auto Export

monalisa1 # 2006.06.22. 12:09

Én ezt nem tudom megválaszolni neked.

De mint írtam: az olyan kereskedés aki már bonyolított le ilyen értékesítést, minden szükséges információval el fog látni majd.

Bizalommal fogdulj hozzájuk, nekik is az a jó, ha az ügyfél a jó hírnevüket viszi- adja tovább.

Atti Rossi # 2006.06.22. 09:32

Koszonom szepen az utbaigazitast!meg lenne egy kerdesem a kereskedesbe mar kiallitjak nekem az ideiglenes rendszamot, tudtom szerint ''Z''?

monalisa1 # 2006.06.21. 23:07

Nem "P" hanem ideiglenes rendszámot raknak a kocsira.

monalisa1 # 2006.06.21. 21:20

Igazolva a külföldi állampolgárságodat, az autót megvásárolod a kereskedőtől gyári nettó áron., kapsz egy egyszeri használatra szóló útvonalengedélyt és egy "P" (= próba rendszámot) melyet a határon le kell majd adni, és a többi intézni való a kocsival már otthon Romániában.

A kiválasztott autó felszereltsége esetleg jobb is lehet mint odahaza.

Olvastam, miszerint f. évben eddig már vagy 600 román állampogár járt el a fentiek szerint.

És ha a határhoz közeli valamelyik Renault - Dacia kereskedésben rendeled/veszed az autót, ott bizonyára tudni fogják a konkrét ügymentet és részletes információval is ellátnak.

Sok magyar pedig éppenséggel Szlovákiában vesz Skodát - bármilyent is-, és hivatalosan továbbra is szlovák rendszám van a kocsin, mert az ottani rendelkezések alapján egyrészt olcsóbb az autó "nettó" vételára, másrészt az árra rakódó különféle adótételek is kedvezőbbek mint itthon. A kötelezőt és a cascot is odakintre fizetik. Továbbá a szervízköltség is kedvezőbb: alkatrész, munkadíj stb.

Legalis, hiszen mi is és a szlovákok is unios tagország vagyunk már.

Ahogy nem kevés osztrák és/vagy német jön M.országra Opelt, VW-ent stb. venni, mert nálunk egyes tipus olcsóbb mint náluk otthon.

Atti Rossi # 2006.06.21. 19:23

Sziasztok!

Roman allampolgar vagyok es uj autot szeretnek vasarolni Magyarorszagon,amit majd kivinnek az orszagbol.Ha jol tudom regisztracios adot es afa-t nem kell fizessek ami benne van az auto araba?!igaz-e es hogy tudnam ezt megvalositani?
Elore is koszonom!