Jogutódlás


gezu # 2006.08.26. 09:51

Tisztelt Hozzáértők!

Egy autóról lenne szó, aminél nem sikerült a garancia érvényesítése és amit a kereskedő nem tudott megjavítani fél éven keresztül, majd ezt követően magánszemélyként(akkori tulajdonos) indítottam el a fogyasztóvédelmi felügyelőségnél a vizsgálatot, innen származnak a kereskedőt elmarasztaló határozatok, aminek a kereskedő ugyancsak nem tett eleget, ezért szintén még magánszemélyként indítottam el a polgári peres eljárást, majd az eljárás megkezdését követően röviddel az autó egy cégbe került adás-vételi szerződéssel és azóta 4 éve a cég nevén fut a per.

1.A kérdésem az lenne, hogy a jogudótlás így szabályos-e, esetleg a jogutódlás miatt bukhatom-e a pert?
(eddig még 4 év alatt a bíróság nem kifogásolta a jogutódlást)

2. A per indulásakor "vételár visszafizetése" címen folyt most"jótállási jog érvényesítése és abból származó kár megfizetése" . Mi ennek a lényege?

3.Az inportőrt a bíróság nem vonta be ezidáig a perbe, pedig bizonyított, hogy a javítás elmaradásának az egyik oka, hogy nem biztosított alkatrészt az autóhoz.
Rendjén van ez?

4. Igazságügyi szakértők is vizsgálták az autót még az elején lényegében mindegyik egy gyártási eredetű hibáról beszél, amit feltárni nem tudtak, (csak súlyos vissza nem fordítható roncsolással lehetne)így a hiba pontos okára is csak utalnak.
Valamint volt egy szakértői vélemény ami szerint az autónak semmi észlelhető baja nincs, ezt a véleményt szerencsére a bíróság kizárta" hamis szakértői véleménynek" tartotta.
Számít-e hogy nincs konkrét hibát megjelölő szakvélemény?

Az ügy megyei I. fokon tart és összesen 14 tárgyaláson vagyunk túl.

Válaszokat előre is köszönöm!