üdv.
A történet 1984ben kezdődött, amikor nagyapám meghalt és a vagyonát ami egy jelentős méretű föld terület a gyermekei között osztották fel. Késöbb apám testvére megtámadta, hogy a nagyanyám (aki vele élt) kapjon nagyapám örökségéből.
A bíróság megitélte.
1991ben meghalt apám, így az ő része a testvérem és köztem lett felosztva.
1996-ban kiderült, hogy a nagyapám korábban titokban a telket ketté osztotta és a nagyobbikat önálló számon jegyezte be a földhivatal (erről senkinek sem szólt a családban). Így a kép úgy tisztult, hogy a kisebbik részből kapott a nagyanyám a nagyobbik pedig apám és nővére ill apám halála után a testvéremmel mi örököltük.
VISZONT mint kiderült most a földhivatal csak 1996ban írta a nevünkre. Ez azért baj, mert szeretnénk eladni és már azt hittük ezt adómentesen megtehetjük, de most kaptunk még 4 évet (a földhivatal szerint).
Kérdésem: vajon tényleg csak 1996tól lehet ez a telek az enyém ha a nagyapám akkor már 12éve apám pedig 5 éve halott volt és a közjegyző akkor már 4 éve kimondta, hogy apám utám mi örököltünk mindent!
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.