Sziasztok!
Történetem a következő:
1991-ben kezdtünk el építkezni az apám nevén lévő telken, mely egy hrsz-on van. Ráépítési szerződést nem kötöttünk, mivel erre senki nem gondolt akkor. A telek nem volt 28 m széles így nem lehetett megosztani a teljes szélessége 25 m.
Az építési engedélyt úgy adták meg, hogy anyámék kész házához lehetett csak hozzáépíteni a mi házunkat. Így lett egy lakóépület és azon belül két lakás. Kölcsönt is kaptunk rá.
Jelenleg válófélben vagyok a feleségemtől, az első tárgyalás már meg volt. Tavaly ősz óta nem lakom a házban. Õ maradt ott a gyerekeimmel és anyámékkal a másik házban.
A nejem elment ügyvédhez, aki egy beadványt készítene, hogy a ház a mi nevünkre kerüljön. Kért engem, hogy menjek el vele de én ezt nem tettem meg. Az ügyvéd csodálkozott rajta, hogy mivel nincs a nevünkön a lakás, hogy kaptunk rá kölcsönt? Ha a lakás nem kerül a földhivatalnál a nevünkre nem lehet felém követelése a lakás kifizetése miatt? Jelenleg az apám nevén van a telek és a nejem követelése is így felé irányulna.
Nejem arra hivatkozik, hogy úgy is én leszek az örökös mivel egyedüli gyermeke vagyok szüleimnek nevemre kerül majd a telek egyszer, ezért fizessem én ki.
Az ingó vagyonunkat már megosztottuk elég nagy különbséggel az ő javára. Ezt meg lehet-e támadni, mivel csak ketten írtuk alá? Bár nem tudom, hogy az első tárgyaláson ha bekerült a jegyzőkönyvbe ezt meg lehet-e tenni.
Úgy tudom, hogy lakbért csak akkor kérhetek tőle, ha erőszakkal raktak volna ki! Hivatkozhatok-e arra, hogy lelki bántalmazás miatt vált elviselhetetlenné az ott tartózkodás?
Segítséget kérek mindenkitől aki jártas a témában és ha van ügyvéd akivel lehetne e-mail-en, vagy személyes konzultálni kérem jelezze felém!