válásban az autó fizetése

amatőr # 2007.04.28. 19:48

A házastársi ingó vagyonközösség megszüntetésének nincs olyan módja, hogy "kényszerértékesítés". Hanem a bíróság az adott ingóságot (pl. autó) az egyik házastárs tulajdonába adja, aki a másiknak köteles ingó értékkiegyenlítést fizetni.

Részletfizetést max. 12 hónap időtartamra szoktak engedélyezni a gyakorlatban.

Nem kötelező megjelenni a tárgyaláson (nem fognak elővezetni, ha nem mész el). De akkor legalább írásban nyilatkozz, meg olvasd el a jegyzőkönyveket, mert esetleg még rád kedvezőtlen döntés is születhet, ha ezt nem teszed meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.28. 14:46

A közös tulajdon megszüntetésének a legelőnytelenebb módja a kényszerértékesítés.
Részletfizetést a bíróság csak különösen méltányolható esetben enged.
Bontó perben a felek személyes meghallgatása főszabályként nem mellőzhető.

Rolandus # 2007.04.28. 12:55

Tisztelt fórumozók!
Kérdésem válással kapcsolatos, Nem közös megegyezéssel feleségem beadta a válókeresetet(mivel én nem akarok válni) Van egy kiskorú gyermekünk aki természetesen feleségemmel marad ,közös ingatlanunk nincs, a berendezési tárgyakat nagyjából elosztottuk, 1 hónapja külön élünk. A válókereset beadása arra irányul Õ részéről, hogy a közös autónknak(nincs rajta hitel) fizessem ki neki a felét. A kocsit hajlandó vagyok kifizetni részletekben, ahogy az anyagi helyzetem engedi.
Kérdéseim a köv.:
1.Mivel a válás végkifejlete ugyanaz így is úgy is(gyerekláthatóság megállapítása, tartásdíj, stb.), mi lesz , ha nem megyek el egy tárgyalásra sem?
2.
Kötelezhetnek-e az autó eladására, vagy részletfizetésnél mennyi időre lehet elhúzni pl.500000Ft-ot?
Köszönöm előre is a segítséget!