Tisztelt Fórumozók!
Már egyszer néhány hónapja segítettek tanácsaikkal nekem, mikor leírtam, hogy családtagnak számított jóbarátunktól kiskorú gyermekem végrendelet szerint egy falusi kis házat örökölt. A testvérek pert indítottak végrendelet megtámadása ügyében, mely most zárult le azzal, hogy elálltak keresetüktől.
Most azonbam a volt feleségnek is eszébe jutott , hogy igényt tart a házban lévő ingóságokra. Leírom a kereset lényegét:
2001-ben megszakadt életközösségük, a feleség elköltözött./teherautóval/ 2003-ban a házat az elhunyt eladta, az összeg felét a feleség megkapta / ügyvédi papír van róla/- ebből nem is követel- viszont a benne lévő ingóságokat az új házba vitte, bár azt ígérte előzőleg, hogy felét az asszonynak adja.
a bíróság hivatalosan 2005-ben mondta ki a válást, vagyonmegosztásra nem került sor.- hogy miért nem azt én nem tudom-
barátunk 2006. nyarán meghalt.
A hagyatéki tárgyalásra a volt feleség nem lett beidézve, most mikor értesült a jóindulatú testvérektől és rokonoktól, hogy nehogy az én fiam örököljön mindent, most keresetet nyújtott be, melyben követeli a házastársi közös vagyonból és a különvagyonát képező ingóságokból azok kiadását. Követelheti???
ami még felháborító az egészben, hogy az ügyvédnek a közjegyző átadta a hagyatéki leltát jegyzőkönyvét, melyből kimásolták, hogy mire tart igényt a volt feleség. Csak néhány " hiba "is csúszott a dologba, mert olyan berebdezési tárgy is bekerült, amit az elhunyt már az új házba vásárolt.
miért nem tudják sokan egy ember végakaratát tiszteletben tartani???
-