vállalt kapcsolattartás

csildi # 2007.07.19. 11:05

Szia!
Valóban nem könnyű a helyzet, de szerintem a 4 éves gyerek nem kellene, hogy e miatt kezelésre járjon. Nem hinném, hogy csak ez a probléma, ha van Nála. Csak Te tudod felkészíteni az apa-gyermek kapcsolatra, ha kell úgy, hogy nem mondasz Neki konkrét dolgokat, időpontokat a kapcsolattartás előtt. Próbáld megbeszélni az apukával, hogy telefonon értesítsen, ha késik és Te is felhívhasd, ha nem ér oda sokáig. Egy ilyen kicsi gyerek még nem érzékeli az időt. Nem írtál arról, mi a helyzet a 2 éves picivel. Õt látogatja, vagy elvihetné?
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de muszály a gyerekek miatt Neked engedni, persze csak olyan mértékig, ami még nem borítja fel teljesen az életeteket. Idővel a gyerekek kialakítják majd maguk az apa-gyerek kapcsolatot. Szerintem egyébként nem kellene azon izgulnod, hogy fog e aludni éjszaka, mert - bár nem ismerem a volt párod -, de biztos kezelni tudja majd a helyzetet. Ha attól félsz, hogy nem jól csinálja, az majd kiderül, ha a gyerkőc haza megy hozzád. El fogja tudni mondani, akar e menni vagy sem. A gyerkőcnek mindenesetre nem kell észlelnie az ilyen vagy más irányú fenntartásaidat, mert nagyon érzékenyek. Ha azt szeretnéd, hogy menjen és jól érezze magát az apuval, ne mondj semmit Neki, vagy előtte a félelmeidről, aggályaidról. Nem tudom mennyire vagytok jóban a volt pároddal, de a gyerekek érdekében róla, csak jót mondj. Ha nem így van, azt úgy is fogják látni és akkor Õk mondják majd Neked, ha valami nem oké apuval. Ezt tapasztalatból mondom. Az Én nagyobbik fiam 2 éves volt, amikor szétmentünk, soha nem vitte, nem jött, nem fizetett. A nagyiéknál hébe-hóba nagyobb ünnepeken találkoztunk. A fiam elfogadta ezt a helyzetet és mégis csak volt édesapja akkor is, amikor közben "pót" apukák éltek Velünk. Neki ez fontos volt. 8 évesen kérdezte meg először mi történt közöttünk. Soha egyetlen szóval nem beséltem a fiamnak arról, hogy pl. az apja hócsizmával rugdosott, terhesen is megvert, soha nem adott haza pénzt stb. Tartanom kellett gyerekben az édesapja is van és szereti Õt, bármi történt közöttünk című történetet. Elhiheted nem volt könnyű ennyi éven át, de megérte. kb.3 éve ment először hozzá, mert az akkori élettársa meghívta az apja szülinapjára és hogy találkozzon a két mostoha testvérével. Én vittem, a csaj hozta haza. Napok múlva azt mondta, nem él túl egészséges életet az apu, ezt, meg ezt csinálta egész nap. Azóta nem igen akar menni, pláne találkozni Vele. 2 éve egyáltalán NEM TALÁLKOZTAK. Ma 14 éves. A mostani párom legkisebb gyermeke akkor született (utána), miután elköltözött az exétől. 7 éven át folyamatosan harcoltunk a kisfiúért, ma azt mondja kár, hogy nem Én vagyok az anyukája, pedig semmit nem tettem ezért, csak hoztuk vittük 1 éves kora óta. Nagyon nehéz volt ilyen kapcsolatot kialakítani Vele, hiszen az édesanyja mindent megpróbált, hogy ne találkozhassunk Vele és hogy idegenekként tekintsen Ránk. Azóta van egy közös 2 éves fiúnk és az 5 gyerek nagyon jól megvan, szeretik egymást. Meg tudják szokni a gyerekek az új helyzeteket, csak hagyni kell Õket, hogy a saját tempójuk és érzelemviláguk dolgozhasson Nekik.
Nem érdemes hivatalos útra terelni, mert Õ is kiszúrhat Veled, a gyerekeknek meg ez fog igazán gondot okozni, a Rajtuk zajló herce-hurca. Nem éri meg. Legyél felemelkedett, szeretetteljes és okos.
Minden jó kívánok!
csildi

egynagy # 2007.07.18. 14:48

Köszi a hozzászólásokat!
Nem akadályozni, hanem betartatni szeretném a láthatást.
Nagyon nehéz a 4 éves gyereknek megmagyarázni, hogy apa miért nem jön amikor jönnie kellene. Apa mindig dolgozik?
Most apa késik a megbeszélttől órákat és ekkor is tartani kell a gyerekben - apa szeret.
Mit kezden a gyerekkel, ha nem hajlandó éjszakára magánál altatni- kipróbálni hogyan boldogul? 350 km-ről hogy fog elérni, ha a gyerek nem marad vele éjszaka?
Ha visszakerülünk pszichológushoz hogyan hordom majd terápiára munka mellett?
Apa egyszer sen fog segíteni!!!!!

ObudaFan # 2007.07.18. 08:08

A gyámhivataltól lehet kérni a kapcsolattartásról szóló határozat végrehajtását, indokolt esetben viszont ő annak a megváltoztatását kérheti.

csildi # 2007.07.17. 22:38

Üdvözöllek!
Én hét éve élek egy elvált apukával, akinek 3 gyereke van. Mindig rendszeresen hozta-vitte volna Õket, mindenben szerettük volna támogatni Õket, de az exnek csak a pénz és a hivatalos szabályozás kellett. A párom és az Én kitartásom kb. eddig tartott. Az ex most már adná Õket, de most már Mi nem akarjuk rendszeresen elhozni a gyerekeket. Szerintem had vigye el a nagyihoz Õket, mert el fogják veszíteni az apjukat és Õk még nagyon kicsik ahhoz, hogy értsék miért nincs Velük. Biztos van hiba az apukában is, de nem kötelezheted, hogy elvigye Õket (persze hivatalosan igen, de az elmérgesíteni a viszonyt még jobban). A gyerekeknek szükségük van Rá és tudod mindig a Nő az, aki meg tudja oldani a helyzeteket. Szerintem, ha nehéz is, de próbálj meg kompromisszumot kötni Vele, a követelőzés, fenyegetőzés nem fog eredményt hozni. Ne erőltess semmit, a gyerekeben viszont folyamatosan bele kell nevelni, hogy az apa már nincs Velük, de ugyan úgy szereti Õket, ahogy előtte. Nekik így ez a helyzet lesz a természetes és megtarthatnak mindkettőtöket, plusz a nagyit is, aki azért nem biztos, hogy pótolható.
Sok sikert
csildi

egynagy # 2007.07.17. 21:59

Üdvözlet!

Hogyan lehet elérni egy elvált apukánál, hogy a bíróság előtt születet láthatási megállapodást betartsa?

A vállalt láthatás minden kéthétben, hétvége mindkét napja. Helyette csak szombaton viszi el a gyerekeket. (2 és 4 évesek).

Most kéri mindkét gyereket, egy hétre, a 350 km-re élő nagyszülőkhöz szeretné vinni.
Ennek az a feltétele, hogy legalább kétszer a 20 km-re lévő tartózkodási helyén éjszakai alvásra is vigye a gyerekeket. Ezt már korábban irásban is megküldtem neki.

Az apa távozása után a nagyobbik gyerek pszichológushoz került. Nem rég ért véget a terápia. A gyerek meggyógyult, amiben az apa nem segített. A szakvélemény egyértelműen kimondja, hogy a rendszeresség sokat segítene a gyereken.
Félek, hogy az én "elvesztésem" miatt újra visszakerülünk.
A 2 éves kislányát 10 hónapig nem látta.
Amennyiben nem teljesiti a feltételt nem járulok hozzá az nyaraláshoz. Perrel fenyegetőzik, Mire számíthatok?