katerina ivanov! mi is erre keressük a megoldást, irj bövebben, részleteket, mert nagyon bonyolult ez
Hová fajulhat a világ?
Én új vagyok a forumozok között!Én azt szeretném kérdezni hogy mi a teendő akkor ha a Párom (aki mondjuk most legyen Mackó)ex élettársa mindenen és mindenkin(bele értve a gyereket is)átgázol hogy Mackóval ki toljon a vagyon elosztás miatt!?Ez csak azért tartozik ide mert a gyerek láthatásával próbálja írányítaní Õt!Szóval ha enged láthatja he nem enged akkor nem láthatja,pedig már a Bíróság kiszabta a 2 hetente láthatást!
Nem cibáltattam még rendőrrel a gyerekeket...
De több esetben játszottunk a Békásmegyeri Rendőr őrs udvarán, beszélgettünk egyenruhásokkal. Már nem félnek a rendőröktől, amit korábban az anyjuk nevelt beléjük!
Azt szeretném hogy a kisfiaimat ismét én nevelhessem, mint az előtt, mielőtt elrabolta. (Jogellenesen és önkényesen kivonta gyermekeinket a közös szülői felügyelet alól.)
Erről van rendőrségi jegyzőkönyvem is!
Ex számításai nem jöttek be a házak, és az egyébb anyagiak elosztását illetően, ezért tart be!!!
Elmó!
Ha esetleg tudsz Z.Gy.-nek segítséget, tanácsot adni, javaslom beszéljétek át a dolgot prívát e-mailban, mert lehet hogy a Jogi Fórumot az ex-e olvasgatja...
Rendben van, tényleg nem akartam pélcát törni felette! (Rá is fogok keresni a történetére.)
Annyit akartam mondani, hogy szvsz a hasonló esetekben nem biztos, hogy a jogi lépések a legcélravezetőbbek.
Z. Gy. történetéről így (még) olvasatlanul is van mostmár egy elképzelésem:
Anyu kicsinyes bosszúból tart be neki, és itt már a szép szó régen nem számíthat, pedig egy darabig biztos megpróbálta. Márnimt Z. Gy.
Ilyen lesz?
Igen, tudom.
(Zoltán Györgynek szép hosszú története van itt a Fórumon visszamenőleg, példaértékű ahogy egy elvált apuka harcol a gyerekeiért, a minden egyes láthatásért, és nem utolsó sorban a volt feleségével...)
Kedves Elmó!
Az "atyaisten! -t ugyanazon érzések váltották ki, melyeknek TE betűt adtál .)
Zoltán György!
Már csak azt a 10-12 évet kell ép ésszel és legfőbb birka türelemmel kibírnod (...) és amint az egyi másik srác betölti a 16. életévét, onnantól saját akaratából akár hozzád is költözhet. (Igaz a t.díjat továbbra is az ex-hez leszel köteles utalnod a tanulmányok végeztéig.)
Tudod Te azt jól, hogy a volt anyósod, aztán az "utódod", és nem utolsó sorban az ex-ed édes bosszújának vagy az áldozata. Szórakoznak veled, különösebb következmények nélkül megtehetik...
Hát nem tudom Gyuri. (már ha az "Atyaisteennnnn!!!!!! " megengedi ezt a közvetlenkedést. :-) )
Nagyon nehéz helyzet lehet a tied, kétségtelen.
Odamennél a végrehajtóval is, hogy kitépd anyu kezéből a srácokat?
Félre ne érts, nem anyut féltem.
Sajnos a jog eszközei ilyenkor csak olajat öntenek a tűzre, saját bőrömön tapasztalom.
: )))))))))
Szólítottál Gyermekem???:-)))))))
Atyaisteennnnn!!!!!!
Monalisa!
Nekünk is számtalan KAPCSOLATTARTÁS hiúsult meg, az anya okán. Utólag mindig hozott valami orvosi igazolást...
Most is elmaradt néhány kapcsolattartás...
Bejelentettem a Gyámhivatalban, és!!! Elmentem a doktornőhöz, aki igazolásokat szokott írni.
Volt egy döbbent arca! Kértem igazolást az elmúlt két hónapra, mindhárom kisfiam "betegségeiről, kezeléseiről".
1 nap, és csak a legnagyobb gyermekem volt beteg. Ez múlt hét pénteken volt.
Most kedden, viszont a rendelőben lévő másik doktornőtől is kértem ugyanilyen igazolást, mondván a gyermekem "eleshet, illetve baleset érheti".
Szerencsére egyik gyermekem sem szorult orvosi, vagy gyógyszeres kezelésre.
No, ezt majd a Gyámhivatalnál is bemutatom.
Ezen felül, mivel az anyuka nem értesített előre a kapcsolattartás "elmaradásáról", ami jogszabályi kötelezettsége (Bírói Ítéletben is leírták GY.K.), ezért kértem a személyes, valamint a két tanú megjelenésével kapcsolatosan felmerült költségeim megtérítését!!!
Remélem végre "elgondolkozik" az ex-em. Bízom benne, hogy ehhez kap időt egy börtönben!!!
A REMÉNY, hal meg utoljára...
Joe!
Minden egyes, elmaradt kapcsolattartást jelents be a GYÁMHIVATALNÁL.
Rendőrségen jelentsd be, hogy "ELTÜNT" a gyermeked!!!
Ugyanmár monalisa, szerinted ez reális? Egy csomó nőnek kiváló eszközei vannak arra, hogy megakadályozzák a láthatást - vélt vagy valós sérelmükből kifolyólag, bosszúvágytól hajtva. "Ha én nem kellek, akkor a gyerek se kelljen, majd lesz nekünk új apuci"
(Tudom a pasik között is sok érdekesség van, az viszont nem ehhez az esethez kapcsolódik - ugyanígy nem tudom megérteni a válás után a gyerekeket nagy ívben .... és tartásdíjat nem fizető pasikat se.)
El kellene vinni azt a nőt pszichiáteri vizsgálatra...
Mondjuk az, hogy a kapcsolattartást szabályozó határozat ellenére valaki mást hívat apának a gyerekkel az anya, esetleg megalapozhatja a gyermek normális fejlődésének olyan fokú veszélyeztetését, ami miatt meg lehet fontolni egy elhelyezés megváltoztatása iránti pert.
Ne haragudj, de ezt kellett volna leírnod, szerintem ez a lényeg., az új pasi csak annyiban tartozik ide hogy vagy erős befolyása van a volt feleségedre - már miért is ne -, vagy az ex-ed akarja mutatni előtte veled szemben "a" keményet.
Két hét nem a világ, legyél egy kicsit türelemmel, majd alakulnak a dolgok. Ezzel együtt ami a bírósági itéletben le van írva azt próbáld kijárni/követelni magadnak.
Zárójelben jegyzem meg, sok más apuka is sok elmardt láthatást sérelmez...
Szerintem mindaddig, amíg nem módosul ez a kapcsolattartás szabályozása, addig tartsd be a két hetet, mert keményen az orrodra koppinthatnak érte.
Azon tanácsot pedig meg ne fogadd, hogy hozd csak el nyugodtan, mert nagyon rosszul fog elsülni a dolog. Ami érthető is.
Szerintem igen, érdeklődhetsz. De aligha veszik jó néven az óvó, illetve tanítónénik, hogy a rendszeres kapcsolattartáson felül te még ott szeretnél találkozni a gyerekkel az intézményben.
Mi már 2 éve elváltunk csak együtt éltünk egy háztartásban. Van egy bíródsági végzés, hogy 2 hetente láthatom a gyereket. Ez a két hét nem lett betartva. Viszont úgy tudom, hogy a gyermek fejlődését nyomon követheti a szülő és érdeklődhet ovódában illetve iskolában is a gyermekéről sőt ott láthatja is, csak nem viheti el.
De hát Te vagy az apja - mint az egyik szülű -, neked az ovoda nem adja ki egynémely délután? Még nincs semmiféle leszabályozás arról hogy ki viheti el és mikor, és ki egyáltalán nem.
Te, mint szülő, ezzel a magatartásoddal nem zaklathatod a gyermeked. Viszont az anya magatratása már jogellenes, ha a külnélés véglegesnekbizonyulna, bírósághoz kell fordulni a gyemekelhelyezés és kapcsolattatás szabályozása végett. Célszerű ideiglenes intézkedést is kérni, hogy az elhúzódó peres eljárás alatt már legyen végrehajtható elhelyezés és láthatás.
Sziasztok
Két hete elköltözött az anya gyermekünkkel ismeretlen helyre.Én felkerestem a gyámügyet és a gyermekvédelmi központot.Legfőbbképpen, mert teljesen elzárkózik az anya a gyermekem láthatásáról és amellettt két hét után "apának" szólíttatja az újdonsült barátot.Közben erről az anya tudomást szerzett, mert a családvédelmisek megkeresték. A gyerek rettentően "apás" Legtöbbet velem járt mindenhová.Ebben a hónapban aug. elején édesanyámnál voltunk vele ahol nagyon jól érezte magát. Tegnap meglátogattam az ovódában a kislányt ahol csak a legjobbakat tudják elmondani rólam és mikor erről az anya tudomást szerzett feljelentett a rendőrségen a gyermek zaklatásáért és molesztálásáért. Mi ilyenkor a teendő?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02