Hová fajulhat a világ?

éva33 # 2007.09.24. 16:58

katerina ivanov! mi is erre keressük a megoldást, irj bövebben, részleteket, mert nagyon bonyolult ez

katerina ivanov # 2007.09.24. 15:35

Én új vagyok a forumozok között!Én azt szeretném kérdezni hogy mi a teendő akkor ha a Párom (aki mondjuk most legyen Mackó)ex élettársa mindenen és mindenkin(bele értve a gyereket is)átgázol hogy Mackóval ki toljon a vagyon elosztás miatt!?Ez csak azért tartozik ide mert a gyerek láthatásával próbálja írányítaní Õt!Szóval ha enged láthatja he nem enged akkor nem láthatja,pedig már a Bíróság kiszabta a 2 hetente láthatást!

Zoltán György # 2007.08.31. 07:55

Nem cibáltattam még rendőrrel a gyerekeket...
De több esetben játszottunk a Békásmegyeri Rendőr őrs udvarán, beszélgettünk egyenruhásokkal. Már nem félnek a rendőröktől, amit korábban az anyjuk nevelt beléjük!

Azt szeretném hogy a kisfiaimat ismét én nevelhessem, mint az előtt, mielőtt elrabolta. (Jogellenesen és önkényesen kivonta gyermekeinket a közös szülői felügyelet alól.)
Erről van rendőrségi jegyzőkönyvem is!

Ex számításai nem jöttek be a házak, és az egyébb anyagiak elosztását illetően, ezért tart be!!!

monalisa1 # 2007.08.30. 18:09

Elmó!
Ha esetleg tudsz Z.Gy.-nek segítséget, tanácsot adni, javaslom beszéljétek át a dolgot prívát e-mailban, mert lehet hogy a Jogi Fórumot az ex-e olvasgatja...

Elmó # 2007.08.30. 18:05

Rendben van, tényleg nem akartam pélcát törni felette! (Rá is fogok keresni a történetére.)

Annyit akartam mondani, hogy szvsz a hasonló esetekben nem biztos, hogy a jogi lépések a legcélravezetőbbek.

Z. Gy. történetéről így (még) olvasatlanul is van mostmár egy elképzelésem:

Anyu kicsinyes bosszúból tart be neki, és itt már a szép szó régen nem számíthat, pedig egy darabig biztos megpróbálta. Márnimt Z. Gy.

Ilyen lesz?

kalamalyka # 2007.08.30. 18:05

Igen, tudom.

monalisa1 # 2007.08.30. 17:58

(Zoltán Györgynek szép hosszú története van itt a Fórumon visszamenőleg, példaértékű ahogy egy elvált apuka harcol a gyerekeiért, a minden egyes láthatásért, és nem utolsó sorban a volt feleségével...)

kalamalyka # 2007.08.30. 17:55

Kedves Elmó!

Az "atyaisten! -t ugyanazon érzések váltották ki, melyeknek TE betűt adtál .)

monalisa1 # 2007.08.30. 17:49

Zoltán György!
Már csak azt a 10-12 évet kell ép ésszel és legfőbb birka türelemmel kibírnod (...) és amint az egyi másik srác betölti a 16. életévét, onnantól saját akaratából akár hozzád is költözhet. (Igaz a t.díjat továbbra is az ex-hez leszel köteles utalnod a tanulmányok végeztéig.)

Tudod Te azt jól, hogy a volt anyósod, aztán az "utódod", és nem utolsó sorban az ex-ed édes bosszújának vagy az áldozata. Szórakoznak veled, különösebb következmények nélkül megtehetik...

Elmó # 2007.08.30. 17:22

Hát nem tudom Gyuri. (már ha az "Atyaisteennnnn!!!!!! " megengedi ezt a közvetlenkedést. :-) )

Nagyon nehéz helyzet lehet a tied, kétségtelen.
Odamennél a végrehajtóval is, hogy kitépd anyu kezéből a srácokat?
Félre ne érts, nem anyut féltem.

Sajnos a jog eszközei ilyenkor csak olajat öntenek a tűzre, saját bőrömön tapasztalom.

kalamalyka # 2007.08.30. 17:06

: )))))))))

Zoltán György # 2007.08.30. 12:24

Szólítottál Gyermekem???:-)))))))

kalamalyka # 2007.08.30. 12:22

Atyaisteennnnn!!!!!!

Zoltán György # 2007.08.30. 11:51

Monalisa!

Nekünk is számtalan KAPCSOLATTARTÁS hiúsult meg, az anya okán. Utólag mindig hozott valami orvosi igazolást...

Most is elmaradt néhány kapcsolattartás...

Bejelentettem a Gyámhivatalban, és!!! Elmentem a doktornőhöz, aki igazolásokat szokott írni.
Volt egy döbbent arca! Kértem igazolást az elmúlt két hónapra, mindhárom kisfiam "betegségeiről, kezeléseiről".
1 nap, és csak a legnagyobb gyermekem volt beteg. Ez múlt hét pénteken volt.
Most kedden, viszont a rendelőben lévő másik doktornőtől is kértem ugyanilyen igazolást, mondván a gyermekem "eleshet, illetve baleset érheti".
Szerencsére egyik gyermekem sem szorult orvosi, vagy gyógyszeres kezelésre.
No, ezt majd a Gyámhivatalnál is bemutatom.

Ezen felül, mivel az anyuka nem értesített előre a kapcsolattartás "elmaradásáról", ami jogszabályi kötelezettsége (Bírói Ítéletben is leírták GY.K.), ezért kértem a személyes, valamint a két tanú megjelenésével kapcsolatosan felmerült költségeim megtérítését!!!

Remélem végre "elgondolkozik" az ex-em. Bízom benne, hogy ehhez kap időt egy börtönben!!!
A REMÉNY, hal meg utoljára...

Zoltán György # 2007.08.30. 11:30

Joe!

Minden egyes, elmaradt kapcsolattartást jelents be a GYÁMHIVATALNÁL.
Rendőrségen jelentsd be, hogy "ELTÜNT" a gyermeked!!!

Jupiter # 2007.08.29. 17:23

Ugyanmár monalisa, szerinted ez reális? Egy csomó nőnek kiváló eszközei vannak arra, hogy megakadályozzák a láthatást - vélt vagy valós sérelmükből kifolyólag, bosszúvágytól hajtva. "Ha én nem kellek, akkor a gyerek se kelljen, majd lesz nekünk új apuci"

(Tudom a pasik között is sok érdekesség van, az viszont nem ehhez az esethez kapcsolódik - ugyanígy nem tudom megérteni a válás után a gyerekeket nagy ívben .... és tartásdíjat nem fizető pasikat se.)

monalisa1 # 2007.08.29. 13:33

El kellene vinni azt a nőt pszichiáteri vizsgálatra...

ObudaFan # 2007.08.29. 13:14

Mondjuk az, hogy a kapcsolattartást szabályozó határozat ellenére valaki mást hívat apának a gyerekkel az anya, esetleg megalapozhatja a gyermek normális fejlődésének olyan fokú veszélyeztetését, ami miatt meg lehet fontolni egy elhelyezés megváltoztatása iránti pert.

monalisa1 # 2007.08.29. 11:59

Ne haragudj, de ezt kellett volna leírnod, szerintem ez a lényeg., az új pasi csak annyiban tartozik ide hogy vagy erős befolyása van a volt feleségedre - már miért is ne -, vagy az ex-ed akarja mutatni előtte veled szemben "a" keményet.

Két hét nem a világ, legyél egy kicsit türelemmel, majd alakulnak a dolgok. Ezzel együtt ami a bírósági itéletben le van írva azt próbáld kijárni/követelni magadnak.

Zárójelben jegyzem meg, sok más apuka is sok elmardt láthatást sérelmez...

kalamalyka # 2007.08.29. 11:59

Szerintem mindaddig, amíg nem módosul ez a kapcsolattartás szabályozása, addig tartsd be a két hetet, mert keményen az orrodra koppinthatnak érte.

Azon tanácsot pedig meg ne fogadd, hogy hozd csak el nyugodtan, mert nagyon rosszul fog elsülni a dolog. Ami érthető is.

Szerintem igen, érdeklődhetsz. De aligha veszik jó néven az óvó, illetve tanítónénik, hogy a rendszeres kapcsolattartáson felül te még ott szeretnél találkozni a gyerekkel az intézményben.

Joe01 # 2007.08.29. 11:49

Mi már 2 éve elváltunk csak együtt éltünk egy háztartásban. Van egy bíródsági végzés, hogy 2 hetente láthatom a gyereket. Ez a két hét nem lett betartva. Viszont úgy tudom, hogy a gyermek fejlődését nyomon követheti a szülő és érdeklődhet ovódában illetve iskolában is a gyermekéről sőt ott láthatja is, csak nem viheti el.

monalisa1 # 2007.08.29. 11:44

De hát Te vagy az apja - mint az egyik szülű -, neked az ovoda nem adja ki egynémely délután? Még nincs semmiféle leszabályozás arról hogy ki viheti el és mikor, és ki egyáltalán nem.

tomas64 # 2007.08.29. 11:33

Te, mint szülő, ezzel a magatartásoddal nem zaklathatod a gyermeked. Viszont az anya magatratása már jogellenes, ha a külnélés véglegesnekbizonyulna, bírósághoz kell fordulni a gyemekelhelyezés és kapcsolattatás szabályozása végett. Célszerű ideiglenes intézkedést is kérni, hogy az elhúzódó peres eljárás alatt már legyen végrehajtható elhelyezés és láthatás.

Joe01 # 2007.08.29. 11:03

Sziasztok
Két hete elköltözött az anya gyermekünkkel ismeretlen helyre.Én felkerestem a gyámügyet és a gyermekvédelmi központot.Legfőbbképpen, mert teljesen elzárkózik az anya a gyermekem láthatásáról és amellettt két hét után "apának" szólíttatja az újdonsült barátot.Közben erről az anya tudomást szerzett, mert a családvédelmisek megkeresték. A gyerek rettentően "apás" Legtöbbet velem járt mindenhová.Ebben a hónapban aug. elején édesanyámnál voltunk vele ahol nagyon jól érezte magát. Tegnap meglátogattam az ovódában a kislányt ahol csak a legjobbakat tudják elmondani rólam és mikor erről az anya tudomást szerzett feljelentett a rendőrségen a gyermek zaklatásáért és molesztálásáért. Mi ilyenkor a teendő?