Valós félelem, hogy a férjnek ítélik a gyereket?

_Wasp_ # 2007.08.29. 16:33

pill, nézem a tv-t...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.29. 16:32

A házastársi hűtlenséget? Na ne ...

kerdezo70 # 2007.08.29. 16:32

Kedves _Wasp_!
Hogyan érted ezt?
Lécci kicsit bővebben! Talán megértem, de nem ismerem a jogot, a törvényeket...
Köszönöm.

_Wasp_ # 2007.08.29. 16:32

(mint a gyermek nevelésére való alkalmatlanság jelét)

Én az apa helyében (ha biztosra tudnám, hogy az asszony válni akar) azonnal beadnám a válópert, és elköltöznék a gyerekekkel együtt.
Az anya helyében pedig megpróbálnám "kierőszakolni" a közös megegyezéses válást, az a legbiztosabb.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2007.08.29. 16:28

Szerintem van esélye az apának. Főleg, hogy a törvény kommentárja is nevesíti ezt az okot.

_Wasp_

és felesleges megoldása

kerdezo70 # 2007.08.29. 16:00

Kedves Kalamalyka !

Nem most került sor a válásra, hanem még nem került sor a papír beadására sem, mert az alább írt félelem az uralkodó.
Másik: A házasság megromlásához vezető okok... megfoghatatlannak érzem... Nem?
Én, mint elvált apuka csak annyit éreztem, hogy nem a megfelelő társ mellett vagyok. mert nem vagyok boldog, kevés a közös élményünk, témánk, mindennapunk, stb... Sorolhatnám, sorolhatnánk. Itt is ez a helyzet. Nem lehet konkrét okokat, eseteket felróni az Apának. És így?
Köszönöm.

kalamalyka # 2007.08.29. 15:50

Kedves kérdező70!

Ha jól értem, most került válásra a sor. A leendő ex-nem elvileg ugyanolyan jogai vannak egy gyermekelhelyezési pernél mint az anyának.
Nyilván ezek a pozitívumok, + ha tényleg nem marasztalható el az anyuka semmiben, ami a gyermek egészséges testi-lelki fejlődésével kapcsolatos, akkor igen kevés az esélye annak, hogy a gyermeket az apánál helyezik el.
Szerintem a házzasság megromlásához vezető okokat érdemes feltárni, amennyiben az az anya "hűtlenkedése" megértéséhez szükséges.
Pusztán ezért azonban, kétlem, hogy a gyermeket ne neki ítélnék. Pláne nem elmarasztalható azért, mert barátjával kapcsolatot tart, vagy összeismertette gyermekét.

Szerintem.

kerdezo70 # 2007.08.29. 15:18

Sziasztok!
Van egy kedvesem, aki már jóval a megismerkedésünk előtt is (mások is megerősítették) egy nem működő házasságban élt. Gyermeke most 5 éves. Azóta már határozottan válni szeretne, de fél, hogy elperlik tőle a gyermeket.
Pozitívumok: Rendezetten él. Nincs káros szenvedélye. Amennyit – elég kemény munkája enged – naponta, illetve szabadnapokon rendszerint a gyermekkel tölti. Esti, reggeli feladatokat szinte kivétel nélkül ő látja el. Fix állása van, a napokban középvezetővé is előléphet. A lakás, ahol élnek, a szüleié.
Negatívumok: A hűtlensége bizonyítható. Havi egy-két alkalommal a gyermekével közös programon én is részt veszek. Havi egy-két alkalommal az estét is velem tölti.
Kérdés: Jogos-e a félelme, hogy közös megegyezés híján elperli Tőle a férj a gyermeket? Milyen szerepem van az esetleges perben?
Köszönöm/köszönjük a válaszokat!