Nem közös elhelyezés, csak közös felügyelet. Az olyan, hogy a gyermeket érintő valamennyi kérdésben mindkét szülő együt dönt. Viszont bármelyik szülő kérheti a megszüntetését.
Valós félelem, hogy a férjnek ítélik a gyereket?
- 1
- 2
Milyen az a közös elhelyezés???
Kedves kerdezo70!
Legjobb megoldás a közös felügyeleti jog, sőt közös elhelyezés is kérhető, legalábbis mi így váltunk...
Jár is a köszönet _Wasp_-nak. Egyáltalán nem akart bántani, viszont ízelítőt adott belőle, mit kaphat egy esetleges perben az anya a férj ügyvédjétől. Az ízelítőt vedd szó szerint, mert ez itt még tényleg nagyon szőr mentén volt.
Más Valaki?
Élmény? Tapasztalat? Tudás? (Jó pap... De legalábbis a válás végéig.... :)
Sok info... Az nem árt.
Bocs _Wasp_, és köszönöm, :) de még írhatnátok...
Jogzok, ügyvédek, és élmeénnyel-telítettek!
Lécci!
_wasp_!
Köszönöm.
Köszönjük.
„kerdezo70 2007.08.29. 23:47:37 e-mail
_Wasp_!
Köszönöm, hogy ennyit szólsz!
”
nncs mit.
„Engedd meg, hogy megkérdezzem, segítségeid súlyát mérlegelve, hogy tapasztalat (jogi, vagy magánjellegű), esetleg élmény (negatív vagy pozitív) jelentkezik-e Nálad válaszaidban?”
igen, igen, is-is (volt mindkettő).
Én úgy gondolom, hogy ide általában tanácsot kérni jönnek az emberek. Mi lenne a helyes? Mindenféle szép szóvirágokkal megpaskolni a buksijukat: "minden rendben lesz, ne aggódj"?
Szerintem nem ez a követendő út, hanem az, hogy a jogász korrektül megpróbálja értékelni a helyzetet a rendelkezésre álló információk alapján.
Oké, tudom én, hogy az emberek azt szeretnék hallani, amit hallani szeretnének. Csakhogy az többet árt, mint használ.
Amit mondtam, azért fenntartom: meg kellene próbálni megegyezni az apával. A per ugyanis kétesélyes. Még abban az esetben is, ha az apa korrektül jár el, nem hoz hamistanúkat, nem kezdi el az anya ellen, és ellened hangolni a gyerekeket (erre nagy adu lenne a kezében).
Najó ezt már túlbeszéltük, summa summarom: forduljatok egy jó és megbízható ügyvédhez, és fogadjátok meg amit tanácsol. Olcsóbb lesz, mint egy elszúrt válóper.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
_Wasp_!
Köszönöm, hogy ennyit szólsz!
Azért , mert érzem nem segíteni, és nyugtatni akarsz, hanem inkább pejoratívan tárgyilagosnak lenni, maradni.
Engedd meg, hogy megkérdezzem, segítségeid súlyát mérlegelve, hogy tapasztalat (jogi, vagy magánjellegű), esetleg élmény (negatív vagy pozitív) jelentkezik-e Nálad válaszaidban?
Ha egyik sem, úgy elnézésedet kérem, de polarizáltnak ítéltem eddigi válaszaidat...
(lehet azért, mert elfogult, kitartó és elszánt vagyok? :) )
_Wasp_!
Visszaolvastam. Apa lakhatása jelenleg nem teljesen megoldott, de mióta a távozása szóba került, komolyan-nem komolyan (nem tudom biztosan) tesz a megoldás érdekében...
Szia _wasp_!
Az Apa 85-15%-ban hagyja este, éjszakára magára a gyereket az Anyához képest! És ez az összmennyiséget tekintve havi 2-3 alkalom!
Kihez kötődik a gyerek? (nem gyerekek, gyerek, egy 5 éves.)
Anyához nagyon-nagyon. Tudom. Éreztem. Láttam.
Apához? Apához is kötődik. Teljesen normális viszony a kötődés szempontjából a gyerek szempontjából.
(szerintem amennyire csak lehet nem vagyok elfogult, mert szívemből a legjobb megoldást akarom az Anyának, a gyereknek, és persze - utolsósorban, és nem csupán szubjektívitásból - magamnak is!)
A gyermek elhelyezése nem nő-férfi kérdés. Elsődlegesen a szülőknek kell megállapodni a gyermek elhelyezése tárgyában. A megállapodás létrehozásakor kellene a gyermek érdekeire tekintettel lenni. A mai gyakorlat szerint a nők erre nincsennek tekintettel.
itt a vonatkozó jogszabályhely:
17. számú Irányelv
a gyermek elhelyezésével kapcsolatos szempontokról
- A Csjt. 24. §-a szerint a házastársak hűséggel tartoznak egymásnak, és egymást támogatni kötelesek. A házastársi hűséget sértő magatartás akkor értékelhető a gyermek elhelyezése körében, ha az a családdal szembeni felelőtlenséget, önzést, közömbösséget juttatja kifejezésre. A családi élet felelőtlen megbontása, a házastárs, a gyermek indokolatlan elhagyása kétségessé teszi, hogy ez a szülő rendelkezik-e a gyermek neveléséhez szükséges személyi, erkölcsi tulajdonságokkal.
Ennek az elvnek a helyes érvényesülése érdekében azonban a bíróságnak törekednie kell annak felderítésére, hogy milyen előzmények vezettek az életközösség megszakadására. Ha ugyanis a visszamaradó házastárs szeretet nélküli, tűrhetetlen magatartásával, netán tettlegességgel vagy esetleg a házastárs számára elviselhetetlen más magatartással (pl. sorozatos megaláztatás, megszégyenítés, kíméletlen önzés) maga idézte elő a házasság megromlását, a másik házastárs távozását, ez éppen ennek a szülőnek a nevelésre való alkalmatlanságára szolgálhat - az összes körülmények körében terhére mérlegelendő - bizonyítékul.
_Wasp_
és felesleges megoldása
kerdezo70 2007.08.29. 19:00:53 e-mail
Te egyoldalról ismerve, elfogultan, és néhány mondatban vázoltál egy jogesetet, amit szakértők és bírók több tucat oldalban boncolgatnak majd.
Egy szót sem írtál arról, kihez kötődnek inkább a gyerekek (persze ezt nem is tudhatod), mit csinált az apa azidó alatt, amíg az anya a családjával volt, apa lakhatása megoldott-e, stb.
KBS által írt promiskuitás témának kevés a jelentősége. Viszont, ha a nőci lelép otthonról pasizni, miközben a gyerekeket az apára hagyja, annak sokkal inkább lehet.
De ez összetett dolog, és egy per MINDIG kétesélyes.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Egy kis provokáció...
Milyen szerepe lehet ebben az ügyben a családtagoknak (pro és kontra), illetve nekem, az én családomnak? (Az én családom - Anyukám, volt feleségem, gyermekeim ismerik a helyzetet...)
/Persze az előző gondolatokat is folytathatjátok, sőt, kérem is, hogy folytassátok!!!/
Köszönöm.
Utánanéztem.
Abszolút nem promiszkuitív!
Ezért is egyértelmű otthon a helyzet.
Kedves _Wasp_!
Információhiány. Tudom, sms szinten minden infót megadni nem tudok, de segíthetnél, hogy HOL van az infohiány???!!!
Köszi!
Kedves "Kovács_Béla_Sándor "!
Köszönöm a választ.
Tanult vagyok, de sok tekintetben tudatlan... :)
"promiszkuitív" - az mi? Tudsz válaszolni, vagy utánanézzék? :)
Sajnos nem emlékszem, hol olvastam, de pont ilyen esetet hoztak fel, miszerint az anya többször nem is aludt otthon, és ennek kapcsán fejtették ki a dolgot.
Más kérdés, hogy a bíróságok hagyományosan szélsőségesen anyapártiak, azonban a legutóbbi időben jelentős elmozdulás tapasztalható az apák javára (ha küzdenek a gyermekért), átlagosan 40% körüli esélyük van. Még egyszer hangsúlyozom, a legutóbbi években tapasztalható ez.
Másszóval a leírt esetben (információhiány), simán elképzelhető, hogy az apához kerüljenek a gyerekek.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tudtommal, a bírói gyakorlat az esetek túlnyomó többségében az anyának itéli a gyereket, mivel a gyerek érzelmileg is jobban kötődik az anyához, illetve hagyományosan az anya játszik döntő szerepet a gyermekek nevelésében. Csak nagyon nyomós ok esetén ítléik az apának a gyereket.
Pláne ha a bírótok nő.
Így szerintem a válasz: nem valós.
Köszi _Wasp_!
"önzés, közömbösség" abszolút nem igaz a Kedvesemnél! Nem bontotta meg a családi életet, (nincs igazán mit megbontania, ha köznapi értelemben jól értem, hogy a családi közösség nullához közelítő voltát nehéz megbontani... El nem költözött, feladatait ellátja, 10-ből 10-szer a mi rovásunkra, mint a gyermekére...)
Nem velem akar élni (egyelőre), hanem elválni szeretne, és a gyerekével maradni. Ennyi.
Előzmények az első hozzászólásban.
???
Hmm... ez bizony nem a szexuális hűségről szól. A gyakorlatban még a kifejezetten promiszkuitív magatartást sem igen értékelik az anya gyermeknevelésre való alkalmatlanságaként.
Csjt. 24. § A házastársak hűséggel tartoznak egymásnak és egymást támogatni kötelesek.
(a kommentárban most nem leltem, még keresem, de:)
„
A házastársak hűséggel tartoznak egymásnak, és egymást támogatni kötelesek. A házastársi hűséget sértő magatartás akkor értékelhető a gyermek elhelyezése körében, ha az a családdal szembeni felelőtlenséget, önzést, közömbösséget juttatja kifejezésre. A családi élet felelőtlen megbontása, a házastárs, a gyermek indokolatlan elhagyása kétségessé teszi, hogy ez a szülő rendelkezik-e a gyermek neveléséhez szükséges személyi, erkölcsi tulajdonságokkal.”
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kedves "Kovács_Béla_Sándor"!
:) Csak nyugodtan... :)
Szerinted? Hogyan érdemes?
:) Csak nyugodtan.
Egyszerre írtink. Mármint a "nevesíti". Ezt hogyan értsem?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02