Be kell vinni az autót valamelyik nagyobb VW és/vagy Skoda márkereskedésbe ahol Weltautó (= használtautó) üzletág is működik, és az autóról korrekt véleményt mondanak és az eurotax árát hivatalosan írásba adják - mintha ők kp. megvennék a kocsit. Mindez kb. 8-10 ezer forint költség és 1-2 óra, de előzetes időpont egyeztetés javasolt.
http.//www.weltauto.hu/
Az autó eurotax ára válásban?
Hivatalból nem, de ha vita lesz, akkor úgyis szakértő kirendelésére kerül sor. Ez pedig házassági bontóperben ahhoz fog vezetni, hogy a végén egy kicsit mindenki rosszabbul jár, mert a költségeket meg fogja osztani a bíróság.
Az Eurotaxban szereplő ár egy sérülés mentes adott kilométert futott és az ott meghatározott felszereltséggel rendelkező szgk. átlagárát adja meg. Ez teljességgel nem alkalmas egy konkrét gépjármű értékének meghatározásához. Ebben az esetben Önnek kell nyilatkoznia, hogy milyen értéken számítja az autót. Ha ezzel nem ért egyet az ex, akkor rendeltessen ki ő szakértőt. A Bíróság nem fog hivatalból szakértőt kirendelni.
Ha kis költségből be tudsz szerezni egyet, akkor vigyél, hátha elfogadja az asszony, és akkor nem kell szakértőt kirendelni. Mert ha nem fogadja el, a szakértő benne lesz néhány tízezer forintban, és 2-3 hónapot biztosan elvesz. A jogerős ítélet időpontjában számít az autó ára, nemfizetés esetén pedig arra rámegy a késedelmi kamat.
Tisztelt fórumozók!
Kérdésem a következő: Az közös autónkról lemondott a feleségem, így nekem kell az 50%-át kifizetnem amit meg is teszek. De állítólag a jelenlegi aktuális értékét a mostani eurotax ára szerint állapítják meg. Az autó értékének a megállapításához a bíróság kér eurotax árat, vagy én már vigyek a köv. tárgyalásra egy hivatalos autókereskedő által igazolt eurotax árat. És ezt esetleg el is fogadják?
De amennyiben a bíróságnak kell ezt megkérni ennek természetesen költségei is vannak, ez kb mennyibe kerül nekem?
És a válóper lezárásánál számít az autó napi ára , vagy a válóper beadásának a napja, ami a szétköltözésünk napja is?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02