Kedves Fórum!
Kérlek segítsetek, mit tehetnék. Közös megegyezéssel váltunk, ex-feleségemnél maradtak a kiskorú gyerekek, havi 40% (20-20%) tartásdíjat fizetek. Emellett egy régebbi személyi kölcsön miatt, amit közösen haszáltunk fel volt feleségemmel, de persze a kölcsönt én vettem fel, havi 25.000 Ft-törlesztőt fizetek vissza. Van egy közös tulajdonú családi házunk (tulajdoni lap: 50-50%), amit egy éve árulunk, de nincs rá vevő.
Fél éve váltunk el, eddig próbáltam kigazdálkodni valahogy ezeket az összegeket, de nincs mit eladnom, nem tudok többet dolgozni, nem tudom mit csináljak. Jelenleg 85.000-90.000 Ft nettót keresek, ebből lejön a 36.000 Ft gyerektartás, és a 25.000 Ft hiteltörlesztés. Azaz marad nekem 25-30.000 Ft havonta. Nem tudok megélni, éhen halok, lassan a munkámat sem tudom elvégezni. Volt feleségem fizetése netto 130.000 körül, + családi pótlék + gyerektartás = 190.000 nettó havonta.
Volt feleségem nem akar kifizetni, én nem tudok még egy hitelt felvenni. Most egy házban élünk, mindenkinek van egy lezárt szobája. Borzalmas szitu.
A legszebb az egészben, hogy az exem akart válni évek óta, és a közös megegyezés úgy lett, ahogy ő akarta, hogy simán elváljunk.
Úgy tudom, nem kötelezhet a bíróság olyan összegű gyerektartás fizetésére, amely a saját megélhetésemet veszélyezteti. Ha a hitelt nem vesszük, akkor sem lehet 60.000 Ft-ból megélni. Viszonyítva az exem jövedelméhez ....
Mit lehet ilyenkor tenni?
Ott tartok, hogy belehalok, mert kaját nem tudok magamnak venni, nem tudok bejárni a munkahelyemre...
Segítsetek kérlek!!!!