That's cool! Nagyon köszönöm!
Gyerektartás miatt éhenhalok
dehogynem
Ekkora baromságot kérdeztem, hogy senki nem válaszol ?
Lehet... :( Nem vagyok egy zseni. csak valahol hallottam, hogyha valaki perel engem,azt a személyt én nem perelhetem. Persze, lehet h ez baromság, nem tudom...
Kedves Fórum!
Nem teljesen ide tartozik ez a kérdés, de a topik az én válási cirkuszommal indult.
Képzeljétek, volt feleségem váratlanul feljelentett a bíróságon könnyű testi sértés okozása miatt, AMINEK SEMMI VALÓS ALAPJA NINCS!!!!! Sem helyben, sem időben.
Gondolom megpróbálja bebizonyítani, hogy veszélyes vagyok, és ki akar tenni a kéróból...
Kicsit elpattant a cérna, megtenném én is a feljelentésemet most akkor, mivel meglopott, akadályozza a gyermekeimmel a kapcsolattartást, valamint ellenem neveli őket.
Az lenne a kérdésem, ha ő feljelentett a múlt héten, befolyásolja-e ez a tényazt, hogy én feljelenthesem őt ugyanazon a bíróságon a következő héten?
Köszönöm a válaszokat!
Nyugdíjból és járadékból csak 33%, költségtérítésből pedig úgy tudom 0%!!!
Rosszul tudod. Gyerektartás esetén a max. végrehajtható a jövedelem 50%-a.
A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.
A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.
Jó reggelt!
Köszi a válaszokat, nem igazán kedvezőek de ez van.
igen a 19 éves tanul, a lakáscsere pedig folyamtban van, de addig is fizetni kell a bért,különben kiköltöztetnék, csak kevés ember akar nagyobba menni.
Akkor a 30 ezres tartás se fog változni, a lényeget megtudtuk.
Köszönöm az írásokat.
Pontosabban 2 gyerek esetében gyerekenként 15 - 25%, de egy minimális összeg mindenképpen meghatározásra kerül, amit akkor is köteles fizetni ha netán a 15% alá menne - mivelhogy akár a saját fenntartása hátrányára is köteles gondoskodni a gyerekről.
Próbálja a lakást mielőbb elcserélni kisebbre, és ebben kérje az önkormányzat segítségét. (Egész biztosan lesz kis költségű garzon bérlakás amit fel tudnak ajánlani csereként.)
A 19 éves tanul még?
Ha akár középiskolában akár nappali tagozatos felsőfokú tanulmányokat folytat, akkor anak befejezéséig "rokontartás" címén jogosult a t.díjra, és azt már az ő kezébe/címére kell kézbesíteni.
A végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő, abból a külön jogszabály szerint levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.
Az így csökkentett összegből tartásdíj levonása esetén legfeljebb 50%-ot lehet levonni.
Sziasztok!
Segitség kellene, kedves szomszédom kért meg hogy, irjak itt nektek, mivel ő már szóhoz se tud jutni,annyi baj érte mostanság.
- Felesége augusztus 3-án bejelentette hogy elválnak, és még aznap reggel elis költöztek a lakásból a feleség és a 2 gyerek 19-15 évesek.(önkormányzati bérlakás)
- Ottmaradt egyedül a nagy lakbérű lakásban havi 48000 Ft.(szociális támogatást most próbál intézni, de nem valószínű hogy fog kapni,a magas jövedelme miatt. "de bár kapna"
- Havi keresete amit kézhez kap,vagy utalnak számlára az Kb.99.000-100.000-Ft (Bruttó 130 ezret keres)
- Kérdéseim, a bruttó vagy a nettó jövedelmet veszik figyelembe a gyerektartásnál, (már most havi 30 ezret ad oda a 2 gyerekre),
- és hogy a tartásra kötelezettnek figyelembe veszik a havi kiadásait, a megélhetési költségeit,a tartásdíj megállapításánál? vagy ott semmise számít csak az h mennyi a keresete? mert ez jelenleg kb 10000 ft ami megmarad, miután mindent kifizeta havi fizujából. Nagyon kétségbe van esve e miatt hogy a felesége többet akar majd amikor elindul a válóperük.
- Lehetséges hogy kevesebbet itél meg a bíróság mint a 30 ezer forint, vagy nem?
- Mi az amit megtud még tenni a sajátmaga érdekében jogilag, bírósági tárgyaláson, vigye a kiadásait igazoló papirokat stb.
Köszönöm a segitséget happycat
Mivel nem közokirat - ezért magán-.
Szerintem nem.
Az építkezést közösen akartátok és közösen is csínáltátok - most az itt mellőzendő hogy ki hány darab téglát/cserepet stb. tett odébb és/vagy nem -, így az hogy az ilyen-olyan számlák a te nevedre voltak kiállítva, ez itt nem jelenti "a" magánjelleget.
Sok kis szúrkálás/bosszantás lesz még osztályrészed, jó ideig még. Legjobb ha tízig számolsz mielőbb bármit is válaszolsz neki a hasonló esetben - csillapítandó a haragodat -, másrészt kerülendő a meddő- sehova nem vezető vitát, veszekedést.
A levél dolgában szurkolok neked., ha van egy kis esze elfogadja az ésszerű ajánlatot.
Az építési számla, ÁFÁ-s, ami a nevemre szól, az ugye magánokirat?
Sziasztok!
Monalisa: vasarnap reggel 10 körül felhivott az exem, hogy hova mehet a gyerekekért, mert egy szülinapra akarja elvinni. Elszólta magát, hogy otthon van. Ezek szerint csak azért ment el előző este, hogy azt is rám lehessen verni, hogy a láthatás alatt sem vagyok képes megoldani a gyerekeket... Üldöznek??? Azt mondta, egész vasárnapra programja van.
Na mindegy, aztán eljött értük, elvitte őket arra a szülinapra. A gyerekkel szúrok ki, ha nem adom oda, mert ő marad le a barátai zsúrjáról. ( legalább a babazsúr valós volt ...) De gondolom a többi szülőnek az lett beadva, hogy én még a láthatás alatt sem akarok velük foglalkozni, vagy mondjuk esetleg az, hogy alig akartam odaadni szegénygyereket, nehogy elmehessen a zsúrra. Vagy mindkettő.....
Megírtam a levelet! Ajánlva elküldöm. Mindenki szurkoljon!!!
SadBoy,
nagy szerencse, hogy a nagymamádtól kapott házzal kapcsolatos iratok legalább megvannak, mert ahogy amatör is írta alant 09.06. 13:30-kor:
"... amit csak és kizárólag Neked szánt ajándékba, így a házban a tulajdoni hányadod az ingatlannyílvántartásbeli 1/2-nél nagyobb."
Vagyis különvagyonod.
Hogy telt a nap?
SadBoy!
Ez már csak így van....
"Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!"
A nagyi ajándékozási szerződésben adta nekem a házat. (papír megvan), a nagyi házának későbbi eladásáról minden papír megvan (vagy nem találta meg az ex, vagy azt nem merte elvenni). Illetéket is befizettem, ott minden rendben.
Azért vannak ilyen sötét gondolataim, mert nagyon nehéz elviselni, hogy mindenhol a környezetemben én vagyok befeketítve, én vagyok az aljas, exem pedig a feddhetetlen tökéletes szegény szenvedő anya, akit meghurcol az a vadállat volt férje.
Ez az esetleges per csak azért jutott eszembe, bár tudom, hogy előre nem vezet, mert jó volna, ha látná a világ, mennyire feddhetetlen is valójában... Gonosz dolog...
Anno ha voltak számláid a mesterekről stb., szükség esetén idézhetők ők is. (Ha akkor adtak számlát ma miért tagadnák le.)
Véleményem szerint nagymamád ha röviden leírja hogy az ő eladott házának ára belement a ti építtkezéstekben - a te vagyoniérték oldaladon , akkor az okés kell hogy legyen mint bizonyíték.Esetleges továbi rokon/ismerős/szomszéd is idézhető mint tanú.
Az exed elleni fejelentést megteheted (...) de csak elmérgesedik köztetek mégjobban a helyzet.
Szükség esetén a nagymamád igazoló írása és a tanút együtt is és külön is megkérdőjelezhetik at ex-ed szavahihetőségét.
Aztán amikor a nagymamád eladta a házat annak a Földhivatalban és az Illetékhivatalban - akkor még így hívták -, mindmáig írásos nyoma kell hogy legyen. És egy öregasszony - elnézést - nem szórja szerteszét a kis vagyonkájának a bevételét, valahová befektette - a ti házatokba, a te nagyszülői jusodként.
Sziasztok!
Az exem által eltulajdonított építési számlákkal kapcsolatban a Btk.-ban találtam:
Visszaélés okirattal
Btk.277. § (1) Aki olyan közokiratot, amely nem vagy nem kizárólag a sajátja, mástól, ennek beleegyezése nélkül, jogtalanul megszerez, vagy azt megsemmisíti, megrongálja vagy eltitkolja, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt magánokiratra azért követi el, hogy jogtalan előnyt szerezzen vagy jogtalan hátrányt okozzon, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Ezek szerint az exem ekkor bűncselekményt követett el... Hogy jogtalan előnyhöz jusson, és ne tudjam bizonyítani, hogy a nagymama házából származó összeget beleépítettem mostani házunkba.
Magánindítványban feljelenthetem ? Hogy bizonyítsam, van valami ötletetek?
Egyetlen bizonyítékom van, egyszer kellett a házról tervrajz, és akkor előkerült néhány tervrajz tőle, amiket a számlákkal azonos dossziéban tartottam.
Én csak annyit még, ha per van akkor a bíróság dönt - így vagy úgy -, de egy Egyezséget/Megállapodást a bíróságnak jóvá kell hagynia - ha csak nem törvénysértő -, mert az két ember magánmegállapodása.
Kezd SadBoy belejönni a dologba! Tanácsot adni nem tudok, de drukkolok!
Köszönöm a tanácsokat!
Jó hétvégét mindenkinek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02