Katolikus, szentségi házasságot nem lehet felbontani, vagyis válni nem lehet, de az el nem hált házasság érvénytelenítését lehet kérni. Be kellene menni az illetékes püspökségre és ott elindítani az eljárást, de a végső fórum - úgy tudom - a pápa, a püspökség csak javasol a kivizsgálás után. A Különös házassághoz képest nem tudom mennyit gyorsult a dolog...
Egyházjog???
Valóban, ehhez kánonjog kell. Talán a Pázmányon végzettek tájékozottak abban is.
(Eltekintettem a dolog fake-illatától, és adottnak vettem, hogy római katolikusok vagytok.)
Problémám a következő:
3 év együttélés és 2 év házasság után úgy döntöttem hogy elválok a feleségemtől.Ennek több oka is volt pl.:szerintem sok alkoholt fogyasztott naponta 1-2 üveg sör néha egy kis feles is.És ami a másik dolog hogy hiába házasodtunk össze nem volt közöttünk szexuális kapcsolat!!!Tudom hihetetlen de megtörtént.Talán naív voltam!Kicsit!A lényeg hogy a házasságig nagy nehezen elfogadtam ezt a dolgot.De sajnos a házasság megkötése után sem változott ez meg (nem tagadom néha rám akart "mászni" iluminált állapotában, de erre én nem voltam vevő).Én többször próbáltam hozzá közeledni, de elutasított hogy fáj neki és nincs kedve hozzá!Tekintve a végzettségemet (biológia tanár) javasoltam neki hogy kérdezzen, de ő nem tette.Mondtam neki hogy menjünk el és kérjünk orvosi segítséget, de azt mondta neki nincs rá szüksége!29 évesen nem volt még nőgyógyásznál!Most szeretnék tőle egyházilag is elválni.Mi a teendő?Hogyan tudom ezeket bizonyítani(bár ezeket nekem nem kell bizonyítani)?Milyen az egyházi eljárás?Ezek a dolgok még néhány ügyvédnek is újak voltak!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02